تک فارس
حسین (ع) چراغ هدایت و کشتی نجات است
محصولات معتبر
محصولات معتبر

آموزش طرز تهیه میگو پلو جنوبی

image آموزش طرز تهیه میگو پلو جنوبی

مواد لازم برای تهیه میگو پلو

میگو پاک شده: ۳۰۰ گرم

برنج: ۳ پیمانه

گشنیز: ۱۰۰ گرم

تکفارس آی آر

پیاز: ۱ عدد

سیر: ۳ حبه

زعفران آب کرده: ۱ قاشق غذا خوری

رب گوجه فرنگی: ۲ قاشق غذا خوری

روغن مایع: به مقدار لازم

www.takfars.ir

نمک، زردچوبه و فلفل سیاه: به مقدار لازم

مراحل طرز تهیه میگو پلو با سس مخصوص

همراه ما باشید تا با طرز تهیه این غذای دریایی خوشمزه آشنا شوید.

مرحله اول: خرد کردن سیر و پیاز

در مرحله اول پختن میگو پلو، ابتدا پیاز و سیرها را پوست بگیرید و بشویید و بر روی تخته آشپزخانه با استفاده از یک چاقوی به صورت نگینی خرد کنید.

مرحله دوم: تفت دادن سیر و پیاز

سپس یک تابه مناسب را انتخاب کنید و در آن روغن مایع بریزید. سپس بر روی اجاق گاز بگذارید و بعد از داغ شدن روغن، پیاز و سیر را به تابه اضافه کنید و تفت دهید تا مقداری نرم شود.

مرحله سوم: اضافه کردن ادویه

سپس به مقدار دلخواهتان نمک، زردچوبه و فلفل را به پیاز و سیر اضافه کنید و کاملا هم بزنید و تفت دهید تا پیاز و سیر ها رنگ طلایی به خود بگیرند.

مرحله چهارم: آماده کردن میگو و ترکیب آن با سیر و پیاز

تک فارس

میگو هایی را که برای میگو پلو انتخاب کنید که اندازه ریزی داشته باشند. میگو ها را پاک کنید بدین صورت که یک برش روی کمر آن ایجاد کنید و رگ سیاه را درآورده و میگو را بشویید، می توانید از میگو آماده استفاده کنید تا سرعت آماده کردن میگو پلو سریع تر شود.

میگو پاک شده را به پیاز و سیر اضافه کنید.خوب مواد را هم بزنید تا طعم یکدیگر را بگیرند، مقداری که میگو ها تفت خوردند و رنگ آن ها تغییر کرد به تابه ۲ قاشق غذا خوری رب گوجه فرنگی اضافه کنید و دوباره مواد را هم بزنید و آن ها را با هم تفت بدهید.

مرحله پنجم: آماده کردن سس میگو

در مرحله آخر برای درست شدن سس میگو، زعفران آب کرده را به همراه یک پیمانه آب جوش به تابه اضافه کنید و در تابه بگذارید و اجاق گاز را بر روی حرارت ملایم تنظیم کنید و بگذارید که سس میگو غلیظ شود و جا بیفتد، تا جایی که آب داخل تابه تبخیر شود.

مرحله ششم: اضافه کردن گشنیز خرد شده به میگو

گشنیز را که از قبل شسته ایم و خرد کرده این را به تابه اضافه کنید و مواد را به خوبی هم بزنید تا مخلوطی یکدست حاصل شود. سپس البه را از روی اجاق گاز بردارید و کنار بگذارید. سس میگو آماده شده است و نوبت به آماده کردن برنج می باشد.

مرحله هفتم: شستن و جوشاندن برنج

یک قابلمه مناسب را انتخاب کنید و درون آن چند پیمانه آب به همراه مقداری نمک و روغن در قابلمه بریزید. قابلمه را بر روی اجاق گاز با حرارت ملایم قرار دهید و بگذارید تا بجوشد. برنج را بعد ار پاک کردن و شستشو به قابلمه اضافه کنید و بگذارید حدود ده دقیقه بجوشد.

مرحله هشتم: آبکش کردن برنج

سپس برنج را امتحان کنید و ببینید که آیا پخته است. اگر اطراف برنج پخته و نرم باشد و مغز آن کمی سفت باشد، آماده ی آبکشی می باشد. بعد از آبکشی برنج قابلمه را با آب خالی بشویید و بر روی اجاق گاز بگذارید تا آب درون آن تبخیر شود.

T A K F A R S

مرحله نهم: گذاشتن ته دیگ سیب زمینی

سپس مقداری روغن کف قابلمه بریزید و سپس در صورت تمایل ته دیگ نان یا ته دیگ سیب زمینی استفاده کنید. برای ته دیگ سیب زمینی، آن را پوست بگیرید و به صورت حلقه ای برش دهید و در کف قابلمه قرار دهید.

مرحله دهم: ریختن برنج و میگو به صورت لایه لایه روی هم

سپس مقداری از برنج آبکش شده را روی سیب زمینی ها بریزید و سپس مقداری سس میگو را به قابلمه اضافه کنید، سپس دوباره برنج بر روی آن بریزید و دوباره سس میگو بریزید. این کار را تا تمام شدن مواد انجام دهید و لایه آخر را برنج بریزید. در صورت تمایل می توانید مقداری کره را بر روی برنج قرار دهید تا طعم بهتری به میگو پلو شما بدهد.

مرحله یازدهم: دم گذاشتن میگو پلو

در قابلمه را بگذارید و ابتدا میزان حرارت را افزایش دهید تا بخار در کل قابلمه بپیچد، سپس میزان حرارت را کم کنید تا میگو پلو به آرامی بپزد و جا بیفتد. بهتر است از شعله پخش کن و دم کنی استفاده کنید.

پس از آماده شدن میگو پلو، مواد را کاملا با هم مخلوط کنید و در یک دیس یا بشقاب زیبا بکشید و به همراه سالاد شیرازی یا ترشی انبه سرو کنید.

نکات مهم در طرز تهیه میگو پلو

جنوبی ها معمولا این غذا را با فلفل زیاد درست می کنند و آن را حسابی تند می کنند، پس اگر شما غذای تند دوست دارید میگو پلو را با فلفل زیاد درست کنید.

در روش پخت میگو پلو در خوزستان، در سس میگو از ماش و سرکه نیز استفاده می کنند.

تک فارس www.takfars.ir

در بعضی از مناطق در هنگام تهیه میگو پلو از کشمش و گردو استفاده می کنند.

در هنگام آماده کردن سس میگو می توانید مقداری شیره تمر هندی را در آب جوش حل کنید و به میگو ها اضافه کنید تا طعم بی نظیری به میگو پلو بدهد.

ریختن زعفران آب کرده در سس میگو طعم میگو پلو را فوق العاده می کند.

می توانید لابه لای برنج میگو پلو از زرشک تفت داده هم استفاده کنید.

روش پخت میگو پلو که به آن پرداختیم برای ۴ نفر مناسب است. در صورت کم یا زیاد شدن افراد نسبت مواد اولیه را تغییر دهید.

برای گرفتن بوی زهم میگو در میگو پلو چه کنیم ؟

برای گرفتن بوی زهم میگو بعد از شستشو، میگو را با آب و ادویه چند دقیقه بجوشانید.و همچنین هنگام تفت دادن درون سس آن از ادویه و زعفران آب شده استفاده کنید.

محصولات معتبر
محصولات معتبر