تک فارس
حسین (ع) چراغ هدایت و کشتی نجات است
محصولات معتبر
محصولات معتبر

چرا غذای تند برای سلامتی مفید است

image چرا غذای تند برای سلامتی مفید است

هزاران نوع فلفل تند وجود دارد و تقریباً همه ی آنها فواید مشابهی دارند. مثلا تقریباً نصف فنجان فلفل سبز، کم کالری، کم قند و کم کربوهیدرات بوده و چربی بسیار کم داشته و کلسترول هم ندارد. ضمناً مقادیر زیادی هم ویتامین C دارد.

ویتامین C با تسریع متابولیسم، رشد بافت همبند، بیوسنتز فرارسان های عصبی، عملکرد سیستم ایمنی، درمان زخم ها و جذب آهن ارتباط دارد. ویتامین C یک آنتی اکسیدان نیز هست، یعنی رادیکال های آزادی را که وارد سلول ها شده و آن ها را تخریب می نمایند، نابود می کند. ویتامین C برای پوست، دندان ها و استخوان ها مهم بوده و حتی از بیماری اسکوربوت پیشگیری می کند.

فلفل های قرمز تند حاوی کاروتنوئیدها (ویتامین A)، فلاونیدها، آنتی اکسیدان ها، ویتامین ها و مواد معدنی و هر چه که مربوط به حفظ سلامتی می شود؛ هستند و ضمناً خواص ضد پیری و ضدالتهابی نیز دارند، از DNA محافظت کرده و فشار خون را هم کاهش می دهند.

عامل واقعاً شگفت انگیزی که در فلفل تند وجود دارد، کپسایسین (capsaicin) است؛ یک ترکیب گیاهی بی رنگ که عامل تندی و حرارت در فلفل ها بوده و بابت خواص ضد درد آن می تواند مورد استفاده قرار بگیرد. بله، کپسایسین آنقدر عجیب و حیرت انگیز است که معمولاً در پماد های موضعی ضد درد کاربرد دارد.

تکفارس آی آر

کپسایسین در فلفل قرمز، سس تند و سالسا وجود دارد. در درون فلفل قرمز، کپسایسین در بافت پلاسنتا که دانه ها را نگهداری می کند و در دیواره ی پوسته ی آن متمرکز شده است. برخلاف تصور عامه، این دانه های داخل فلفل نیستند که باعث تندی آن می شوند، البته دانه ها هم تا حدودی تندی دارند اما این تندی از بافت های پلاسنتا جذب شده است.

کپسایسین تا چه اندازه تند و داغ است؟

مقیاس اسکوویل (Scoville Scale)، معیار استاندارد برای تعیین تندی فلفل است. سس تاباسکوی سنتی، ۲۵۰۰ تا ۵۰۰۰ واحد اسکوویل تندی دارد، کپسایسین خالص هم، ۱۶ میلیون واحد اسکوویل تندی دارد: پس هرگز کپسایسین خالص را در غذاهای تان استفاده نکنید.

مواد غذایی تند و کاهش وزن

ما قبلا راجب به فلفل قرمز و تأثیر آن در کاهش وزن مطلبی نوشته بودیم.فلفل های چیلی حاوی یک ترکیب شیمیایی به نام کپسایسین هستند که عملکرد متابولیسم (سوخت ساز بدن) را سرعت می بخشد.به همین خاطر به بدن کمک می کنند تا کالری ها را سریع تر بسوزانند.این ترکیب شیمیایی با افزایش حرارت بدن نقش مهمی را در افزایش ضربان قلب ایفا می کند.علاوه برآن، تحقیقات نشان داده افرادی که غذاهای تند می خورند معمولا مقدار کمتری غذا می خورند از این رو مقدار وزنشان را بیش تر تحت کنترل دارند.

www.takfars.ir

کپسایسین ماده ای بی بو و بی مزه است و از نظر علمی ثابت شده است که در بسیاری از موارد از قبیل فشار خون، کلسترول، درد مفاصل، افسردگی و مشکلات گوارشی برای سلامتی مفید است.

مواد غذایی تند دوست خوب قلب

فلفل قرمز می توانند از لخته شدن خون در رگ ها پیشگیری کنند.علاوه بر آن ترکیب کپسایسین در برابر التهاب (یکی از عوامل خطرساز برای حملات قلبی) مؤثر است.

سرعت گردش خون را افزایش می دهند

غذاهای تند سرعت گردش خون را تسریع بخشیده و فشارخون را کاهش می دهند.فلفل قرمز از آن جا که حاوی ویتامین A و C هست باعث تقویت دیواره رگ های خونی نیز می شوند.

به جنگ سرطان می روند

تحقیقات نشان داده مصرف منظم مواد غذایی تند، احتمال خطر ابتلا به سرطان را کاهش می دهند.ترکیب کپسایسین رشد سلول های سرطانی را کند کرده و در بسیاری موارد، بدون آسیب رساندن به سلول های سالم اطراف، باعث از بین رفتن سلول های سرطانی می شود.

عملکرد دستگاه گوارش را بهبود می بخشد

فلفل قرمز با افزایش جریان خون در معده و نیز افزایش لایه موکوس باعث تقویت سیستم گوارشی می شوند.همچنین کپسایسین در نابودی باکتری اچ پیلوری ( نوعی باکتری که باعث زخم معده می شود) مؤثر است.اگر شما بعد از خوردن مواد غذایی تند دچار سوزش معده می شوید، می توانید از قرص آنتی اسید ( با تجویز پزشک) که باعث خنثی شدن اسید معده می شود استفاده کنید.

از شما در برابر آنفلوآنزا مراقبت می کند

تک فارس

کپسایسین با افزایش تعریق بدن، نشانه های آزاردهنده آنفلوآنزا را از بین می برد.غذاهای تند، گرفتگی بینی را رفع کرده و سینوزیت و دیگر علائم آنفلوآنزا را کاهش می دهند.

خواب راحت تری خواهید داشت

محققان استرالیایی طی تحقیقات خود به این نتیجه رسیدند، افرادی که به طور منظم مواد غذایی تند مصرف می کنند، راحت تر به خواب رفته و زودتر و سرحال تر، از خواب بیدار می شوند.

با استرس و افسردگی خداحافظی کنید

فلفل های قرمز، سطح هورمون اندورفین و سرتونین را افزایش داده و باعث حذف درد می شوند و به این ترتیب فرد احساس راحتی می کند.این هورمون ها به جنگ استرس و افسردگی می روند.

راحت تر نفس بکشید

مواد غذایی تند، مانند یک اکسپکتورانت عمل کرده و مصرف آن برای افرادی که مبتلا به آسم، برونشیت های مزمن، سینوزیت و دیگر بیماری های تنفسی هستند توصیه می شود.

فواید مواد غذایی تند بر اشتها

غذاهای تند می توانند اشتها را کنترل کرده و به کاهش وزن کمک کنند، چون تند و آتشی کردن دهان، ظاهراً تأثیرات منع کننده در مصرف غذا دارد. آزمایشاتی که روی ۳۴ نفر انجام شد نشان داد، وقتی نوعی کپسایسین به نام دی هیدروکپسیات (DCT) به رژیم غذایی کم کالری این افراد اضافه شد، بدن شان کالری بیشتری سوزاند. همچنین DCT باعث افزایش اکسیداسیون شد که بدن را وادار می کند از چربی بیشتری به عنوان سوخت استفاده کند.

محققان دانشگاه پردیو دریافتند فلفل تند می تواند اشتهای را مهار کند. ۲۵ نفر مورد آزمایش قرار گرفتند که ۱۳ نفرشان با غذاهای تند تغذیه کرده و ۱۲ نفرشان چنین تغذیه ای نداشتند. معلوم شد آن هایی که به طور مرتب فلفل قرمز نمی خوردند اما در غذاهای شان از فلفل کاینه استفاده شده بود، اشتهای شان به غذاهای چرب و شور و شیرین کاهش یافته بود.

T A K F A R S

مطالعه ای دیگر هم نشان داد مواد غذایی تند موجب افزایش نوعی هورمون دیگر که سرکوبگر اشتهاست می شوند. کپسایسین، یک مکمل بسیار سالم غذایی است که هم ارزان است و هم بدون کالری و نمک.

هشدار! این مطلب صرفا جنبه آموزشی دارد و برای استفاده از آن لازم است حتما با مشاور مربوطه یا پزشک متخصص مشورت کنید. اطلاعات بیشتر

محصولات معتبر
محصولات معتبر