تک فارس
حسین (ع) چراغ هدایت و کشتی نجات است
محصولات معتبر
محصولات معتبر

بهترین راهکار روانشناسی برای ترک پر حرفی

image بهترین راهکار روانشناسی برای ترک پر حرفی

اگر شما جزو دسته افرادی هستید که بیش از حد صحبت می کنید و خودتان یا اطرافیانتان حس می کنید که پر حرف هستید و یا نمی توانید پر حرفی را کنترل کنید

تعیین کنید که به چه میزان بیش از اندازه صحبت می کنید و پر حرف هستید

کمتر صحبت کنید و بیشتر گوش دهید

همه می خواهند که حرف هایشان شنیده شود. هیچ اشکالی ندارد که عقاید و احساسات خود را با افراد دیگر در میان بگذاریم. البته بیان عقاید، زمانی که بیش از اندازه باشد، برای طرف مقابل آزاردهنده خواهد بود و باعث خجالت زدگی شما می شود.

تکفارس آی آر

یکی از اصلی ترین ویژگی هایی که برای برقراری ارتباط نیاز می باشد، مهارت خوب گوش دادن است. اگر شما نگران هستید که هنر سخنوری شما تنها با گوش دادن به طور کامل کنار گذاشته شود، در این جا پیشنهادات و راهکارهایی وجود دارد که در این شرایط چه کاری انجام دهید.

تعیین کنید که به چه میزان بیش از اندازه صحبت می کنید و پر حرفی می کنید ؟

روش یک: مکالمات روزمره خود را مورد بازبینی و ارزیابی قرار دهید.

هنگامی که شما دوستان تان را ملاقات می کنید، در طول مدت نگران این هستید که دوباره پرحرفی نکنید و اجازه صحبت کردن را از دیگران نگیرید و مداوم به خود می گویید که آیا دوباره بیش از حد صحبت کرده اید یا خیر…

اما برای رهایی از این نگرانی بیایید به صورت کاملا صادقانه تمام اتفاقات و رفتارها و صحبت های خودتان و اطرافیان تان را در ذهن تان مرور کنید، این به شما کمک می کند که به طور واضح ببینید خواسته یا ناخواسته در مقابل دیگران چه قدر صحبت کرده اید و به راحتی در مورد خود و رفتارتان قضاوت کنید.

www.takfars.ir

شاید خیلی خوب باشد که شما گفت و گو های خود را ضبط کنید و به آن گوش کنید و در این حین چند سوال مشابه سوالات زیر را از خودتان بپرسید و صادقانه پاسخ دهید

چه کسی بیشتر در جمع صحبت می کرد؟

آیا بیشتر در مورد من صحبت کردیم یا دیگر دوستانم؟

آیا اغلب من حرف دوستم را قطع می کردم؟

روش دو: ارزیابی مکالمات خود را محدود به دایره اجتماعی خودتان نکنید.

درباره راهی برای صحبت کردن با هر کسی فکر کنید. نه فقط رییس، مادر، همسر، همکار، گارسون رستوران و… که همیشه با آنها در ارتباط هستید. بلکه این دایره را وسیع تر کنید و نحوه ارتباط تان با همه افراد را مورد ارزیابی قرار دهید.

روش سه: پیدا کنید بیشتر دوست دارید به چه روشی بحث را آغاز کنید.

آیا شما گفت و گوی خودتان را به طور بی مقدمه و با بیان کردن داستانی خنده دار از زندگی خودتان شروع می کنید، بدون این که از کسی نظری بخواهید؟

یا شما دوست دارید که سوالی از کسی بپرسید و اجازه دهید آن ها داستان شان درباره آن موضوع یا نظرشان را بیان کنند؟

مکالمه تعاملی بین دو نفر است و هر زمانی که افراد بیش از حد روی خودشان تاکید کنند در نتیجه مرکز توجه جمع قرار می گیرند.

تک فارس

روش چهار: به زبان بدن دیگران توجه کنید.

زبان بدن در بسیاری از موارد می تواند بسیار گویا باشد.

آیا اطرافیان در زمانی که شما شروع به صحبت می کنید چشم هایشان را برمی گردانند و یا بی صبرانه پاهایشان را تکان می دهند؟

آیا در زمانی که شما در حال صحبت کردن راجع به موضوعی هستید و آن را با دقت و جزئیات تعریف می کنید، دیگران به شما با توجه و هیجان نگاه می کنند یا پریشان به نظر می رسند؟

آیا دیگران از کلماتی مانند بله و خب در حین صحبت استفاده می کنند و به سادگی سر خود را به معنای این که تمایلی به دانستن توضیحات بیشتر ندارند تکان می دهند؟

یا حتی بدتر از این ها…

آیا در زمانی که شما در حال صحبت کردن هستید، به طور کامل به شما بی توجهی می کنند و سرشان را برگردانده و با شخص دیگری شروع به صحبت می کنند؟

مورد آخر به طور واضح نشان می دهد که شما بیش از حد صحبت می کنید…

این نتایج به خوبی نشان می دهد که وقتی شما بیش از حد صحبت می کنید اطرافیان تان خسته و کسل می شوند.اگر شما نشانه هایی از این موارد را در مکالمات تان می بینید پس در واقعیت بپذیرید که بیش از حد صحبت می کنید.

روش پنجم: به خاطر بسپارید چند بار به طور تصادفی بیشتر از بیان کردن منظورتان صحبت کرده اید.

T A K F A R S

آیا شما اغلب در حال به اشتراک گذاشتن اطلاعاتی به دیگران هستید که منظور شما را نمی رساند؟

یا شاید به اشتباه به خودتان اجازه می دهید اظهار نظرهای نادرستی درباره دیگران بکنید.

توجه داشته باشید که اینگونه مکالمات روز به روز رخ می دهد.

پیشنهاد من به شما این است که یک دفترچه کوچک همراه داشته باشید و هر بار حس کردید که به اینگونه صحبت می کنید، یک علامتی در دفترچه تان بزنید و بررسی کنید که در روز چند بار این اتفاق رخ می دهد.

کمتر صحبت کنید، با پر حرفی مقابله کنید و بیشتر گوش دهید

راه حلی برای مشکل تان پیدا کنید

اگر به این نتیجه رسیده اید که شما بیش از اندازه صحبت می کنید و پر حرفی در شما نهادینه شده و در نتیجه می خواهید این مشکل را برطرف کرده و کمتراز قبل حرف بزنید پس نگویید

من می دونم که مشکل دارم، اما من نمی تونم مشکلم را حل کنم

اگر شما می توانید یاد بگیرید که چطور کارهایی نظیر: نواختن موسیقی، کار با رایانه، آشپزی، باغبانی و… را انجام دهید، پس مطمئن باشید که شما از پس این کار برمی آیید.

به صورت آگاهانه تلاش کنید که بیشتر گوش دهید و کمتر پر حرفی کنید

تک فارس www.takfars.ir

گوش دادن یعنی اینکه برای دیگران و حرف آنان احترام قائل هستیم. مطمئناً همه ما زمانی که صحبت می کنیم دوست داریم که دیگران به حرف ما گوش کنند. مردم شنونده های خوب را دوست دارند زیرا هرکسی در درون خود دوست دارد که درمورد خودش صحبت کند.

به یاد داشته باشید اگر شما به آنها اجازه صحبت دهید ( سوال بپرسید- صحبت شان را قطع نکنید- زبان بدن تان را با خودتان هماهنگ کنید- اجازه دهید ارتباط چشمی شکل بگیرد) و بحث را دنبال کنید

بدون این که نیاز باشد شما زیاد صحبت کنید آنها فکر می کنند شما یک سخنور عالی هستید.

اغلب افراد فکر می کنند بهترین سخنوران کسانی هستند که زیاد صحبت می کنند. اما این موضوع اصلاً اینطور نیست و هرچه پر حرفی بییشتر باشد، جایگاه افراد ضعیف تر می شود.

اما بهتر است بدانیم فردی که فن بیان خوبی دارد، مطمئنا باید شنونده خوبی باشد نه این که پر حرفی کند…

به طور مثال: اگر مهمان شما که به صرف ناهار به منزل شما آمده است بی توجه به دیگران، بیش تر از نیمی از غذایی که برای باقی مهمان ها است را بخورد.

آیا برداشت شما از آن مهمان چیست؟

نه تنها او را مهمان خوبی نمی دانید، بلکه از او به عنوان کسی که آداب در جمع بودن را بلد نیست و خودخواه است یاد می کنید.

پس نتیجه می گیریم زیاده روی در هر کاری نتیجه معکوس دارد.

بیش از حد اجازه ندهید سکوت حکمفرما شود

تکفارس

این نکته ای مهم در نشست های گروهی به شمار می آید.

گاهی اوقات مکث کردن زمانی را به شخص دیگری برای صحبت کردن می دهد، آنها هم از چنین لحظاتی به بیان آنچه که گفته شده می پردازند و به نوعی بر روی موارد مهم تاکید می کنند.

بعضی از افراد دوست دارند که در مورد سوال به خوبی فکر کنند و پاسخ خود را با دقت و کامل بدهند.

خودتان را ملزم نکنید که بین هر سکوتی صحبت کنید..

اگر خودتان را درگیر این شکاف های زمانی کنید به شما فرصت بیشتری داده می شود که صحبت کنید اما دیگران حس می کنند که شما حرفشان را قطع کرده اید.

پس ۵ ثانیه به خودتان زمان بدهید و به اطراف تان نگاه کنید و اگر به نظر نمی رسید که کسی قصد صحبت کردن دارد، با طرح یک پرسش به جای نظر دادن از آنها بخواهید که صحبت کنند.

لازم نیست که جزئیات بی ارزش را در مورد یک موضوع بیان کنید

می توانید مانند یک سخنران دانشگاهی صحبت را شروع کنید و در ابتدا پاسخ را به طور مستقیم و با بیان توضیحات مختصری به دیگران ارائه دهید.

منتظر بمانید و ببینید در صورتی که آنها خواستار اطلاعات بیشتری بودند، جزئیات بیشتری را بیان کنید. اگر این کار را انجام دهید، آنها سوالات بیشتری را از شما خواهند پرسید.

به عبارت دیگر آماده سازی مناسب باعث جلب توجه مخاطب و افزایش انگیزه او می شود.

takfars.ir

اگر این کار را انجام ندهید ممکن است آنها به کمک نشانه های غیرکلامی به شما نشان دهند که اطلاعاتی که در اختیارشان قرار داید کافی است و علاقه مند به دریافت اطلاعات بیشتری از شما نیستند.

یک مکالمه خوب مثل یک رالی به سمت عقب و جلو است

اگر کسی از شما سوالی می پرسد، به طور مثال: تعطیلات شما چگونه بود؟ بعد از اینکه درباره تجربیات و سفرتان توضیحاتی به صورت خلاصه بیان کردید، برای ادامه صحبت و همراه کردن طرف مقابل با خود از او سوالاتی بپرسید نظیر

در مورد شما چطور؟ شما قصد سفر ندارید؟ تعطیلات شما به چگونه بود؟ حال خانواده شما چطور است؟

بی دلیل اسمی را در مکالمه نیاورید

اگر کسی که شما در حال صحبت کردن با او هستید شناختی از دوست تان به نام رضا که در همسایگی شما است نداشته باشد، باید در جملات بعدی حتما اشاره ای به این شخص داشته باشید.

در غیر این صورت شنونده خودتان را از دست می دهید و آنها نسبت به موضوع بی توجه می شوند.

آرام و شمرده صحبت کنید

امروزه با پیشرفت تکنولوژی، بیشتر افراد عادت به سریع حرف زدن پیدا کرده اند.

بعضی ها هم وقتی خیلی تحت تاثیر قرار می گیرند، ممکن است سریع و یک نفس صحبت کنند و فراموش می کنند که مکالمه، صحبتی دوطرفه است. این عملی خودخواهانه است.

تک فارس آی آر

به عنوان راهکاری برای شمرده صحبت کردن، درابتدا باید که آرامش خود را حفظ کنید و نفسی عمیق کشیده و بعد خبر یا اطلاع جالبی را که می خواهید، به دوست تان منتقل کنید.

قبل از حرف زدن، درست فکر کنید..

موضوع خاصی که دارید تعریف می کنید، زمانی برای شنوندگان جذاب خواهد بود که قبل از آن درست فکر کنید و شمرده شمرده بیان کنید.

به طور کلی سعی کنید سرعت خود را با مخاطب تان هماهنگ کنید، نه آن قدر تند صحبت کنید که مخاطب متوجه نشود و نه به قدری آرام که مخاطب را خسته کنید. در نتیجه با او همگام شوید، تا صحبت شما تاثیرگذار شود.

اگر هیچ چیزی را یاد نگرفتید، حداقل یاد بگیرید که در میان صحبت دیگران نپرید

متاسفانه اکثر مردم جهان بنا به عادتی غلط در حین صحبت، حرف دیگران را قطع می کنند و این امری عادی برای چنین افرادی تلقی می شود.

بسیاری از افراد از این رفتار خودخواهانه نسبت به در دست گرفتن گفت و گو و بی اهمیتی به دیگران اعلام نارضایتی دارند.

لحظه ای در این باره فکر کنید. وقتی که به میان حرف کسی می دوید یا جمله او را تمام می کنید، نه تنها باید افکار خود، بلکه افکار کسی را هم که حرفش را قطع می کنید پیگیری کنید. در این صورت نه شما شنونده خوبی خواهید بود و نه فرد حس خوبی دارد و باعث می شود که آن فرد سرعت حرف زدنش را بیشتر و صحبت را زودتر تمام کند.

باید یاد بگیرید که چگونه در صحبت کردن نوبت دیگران را رعایت کنید و بین حرف آنها نپرید. در عمل فکر می کنید با انجام این کار به طرف مقابل تان نشان می دهید که به صحبتش توجه می کنید و هیجان دارید اما این به معنای بی احترامی به شخص مقابل است.

پس درمکالمه های بعدی احساسات تان نسبت به موضوع را به شخص مقابل نشان دهید اما اجازه ندهید این کار اختلالی در صحبت ایجاد کند. بنابراین شنونده های خوب سریع نسبت به حرف های طرف مقابلشان واکنش نشان نمی دهند، بلکه آنها فعالانه گوش داده و بعد سوالات محترمانه ای می پرسند که نهایتا به کشف راهکارها یا برنامه های عملی کمک می کند.

TakFars

شنونده خوب بودن مهارتی است که باعث می شود قدرت تکلم شما افزایش پیدا کند و همچنین صبر شما زیاد شود.

یاد بگیرید که خود را به شیوه ای سرگرم کننده توصیف نمایید

می توانید موضوع را به صورت یک داستان بیان کنید تا برای طرف مقابل جالب به نظر برسد و مطمئنا اثربخشی و ماندگاری بیشتری در ذهن طرف مقابل دارد.

مختصر و مفید بودن صحبت تان یکی از نکات کلیدی در مکالمه است و سعی کنید از بیان جزئیات بیش از حد بپرهیزید، زیرا هرچه مکالمه تان خلاصه تر باشد، می توانید بیشتر شنونده تان را بخندانید، یا روی آن تاثیر بگذارید.

هشدار! این مطلب صرفا جنبه آموزشی دارد و برای استفاده از آن لازم است حتما با مشاور مربوطه یا پزشک متخصص مشورت کنید. اطلاعات بیشتر

محصولات معتبر
محصولات معتبر