تک فارس
حسین (ع) چراغ هدایت و کشتی نجات است
محصولات معتبر
محصولات معتبر

آموزش تشخیص اینکه آیا ماشین رنگ خورده یا خیر

image آموزش تشخیص اینکه آیا ماشین رنگ خورده یا خیر

تشخیص رنگ اصلی و فابریک از غیر فابریک

۲ مشخصه مهم رنگ خودرو که با آشنا بودن با آنها می توانید خیلی راحت وضعیت نقاشی بدنه یک خودرو را بررسی کنید، ضخامت و تراکم هستند.

وقتی که خودرو به شکل پاشش لکه ای، رنگ شود سطح بدنه از حالت یکدستی خارج می شود و از سویی واضح است که با هر بار نیاز به رنگ باز یک قسمت، فقط قسمتی نقاشی می شود که نیاز به رنگ دارد نه همه سطح بدنه خودرو. به همین دلیل با رنگ شدن مجدد، ضخامت بخش های مختلف بدنه خودرو هم با هم فرق خواهد داشت.

اما موضوع تراکم هم به این صورت قابل شرح است که بافت مولکولی رنگ اولیه خودروساز به ماشین اعمال می کند تراکم زیادتری نسبت به محصولات موجود در بازار دارد به این نحو که رنگ فابریک خودرو بافت شش ضلعی و یکپارچه دارد ولی رنگ های موجود در دسترس نقاش ها بافت شطرنجی با نقاط تیره و روشن دارد.

تکفارس آی آر

نقاط تیره حلال رنگ و نقاط روشن، ماهیت رنگ را نشان می دهد. تینر و حلال های موجود در مواد در موقع خشک شدن بخار می شود که باعث مات شدن سطوح می شود و این مات بودن خیلی راحت با انعکاس نور تشخیص داده می شود.

تشخیص و کارشناسی رنگ خودرو یکی از مراحل مهم در بحث خرید خودروی دست دوم است که مشخص می شود خودرو رنگ فابریک کارخانه ای دارد یا باز نقاشی شده است.

همان گونه که اشاره کردیم در قدیم که روش های رنگ کردن خودرو، تعمیر و صافکاری تا این حد پیشرفته نبود، تشخیص رنگ شدگی خودرو به مراتب راحت تر بود ولی امروزه به لطف تکنولوژی ها و ابزارهای متعدد، کارشناس بهتر می تواند این موضوع را تشخیص بدهد. در ادامه روش های کلیدی تشخیص رنگ خودرو را توضیح می دهیم.

توسط نگاه به بدنه

این روش در عین سادگی به دقت و تمرکز بالایی نیاز دارد و باید به چشمتان اعتماد کرده و به دنبال علائم رنگ شدگی خودرو باشید. احتمالا تا حدودی دشوار باشد که نشانه ها را پیدا کنید به ویژه اگر به صافکار و نقاش ماهری سپرده شده باشد. در ادامه به برخی نشانه های رنگ شدگی اشاره می شود.

www.takfars.ir

تفاوت رنگی

نقاشی دوباره خودروی می تواند سطوح را نسبت به دیگر بخش ها اندکی کمرنگ یا پررنگ تر نماید. از این رو به دقت و حوصله زیاد همه بخش های خودرو (از جمله درب ها را مورد بررسی قرار دهید و روی تک تک قطعات با چشم فوکوس کنید و چنانچه متوجه شدید روشنایی قسمتی از خودرو با دیگر بخش ها تفاوت دارد احتمالا آن قسمت دوباره رنگ شده است.

رنگ فابریک کارخانه از ترکیب رنگهای با کدهای مختلف ایجاد می شود که درست کردن همان رنگ بدون وجود کدها برای حرفه ای ترین تعمیرکاران نیز سخت است. از این رو با اندکی دقت می توان به تفاوت رنگی فابریک از غیر فابریک پی برد.

چنانچه خودرو را از نمایشگاه خریداری می کنید از فروشنده بخواهید خودرو را زیر نور طبیعی و نه در آفتاب شدید به شما نشان دهد چرا که نورهای درخشان نمایشگاه کار تشخیص رنگ را دشوار می نماید.

انعکاس رنگی

توسط عکاسی با گوشی همراه، متوجه انعکاس نور روی سطوح می شوید که به خاطر رنگ شدگی ایجاد می شوند. این روش ساده ترین راه برای بررسی رنگ شدگی ماشین می باشد. برای این کار در مکانی تاریک در فاصله ۲ متری از خودرو قرار بگیرید و سپس فلش گوشی را روشن و روی قسمت مدنظر فوکوس نموده و با دقت عکس بگیرید.

توجه داشته باشید که دوربین با کیفیت، قسمت مات را اندکی تیره نشان می دهد. پس از عکاسی، بر روی عکس ناهماهنگی رنگ یک بخش با دیگر بخش های بدنه قابل مشاهده می گردد و به این ترتیب ترمیم و تفاوت رنگی احتمالی مشخص می شود.

در ضمن می توانید از چراغ قوه موبایل نیز استفاده کنید. هنگامی که نور چراغ قوه را روی بدنه ماشین بتابانید چنانچه کنتراست رنگی را متفاوت دیدید به این مفهوم است که خودرو رنگ شده است. این روش در رنگ های روشن و متالیک با زاویه ۱۶۰ درجه پیشنهاد می شود.

پاشش رنگی

در این روش در قسمت هایی از خودرو رنگ مشاهده می شود که نباید باشد. برای تشخیص این موضوع کاپوت، تمام دربها و درب صندوق عقب خودرو را باز کرده و لبه ها را مورد بررسی قرار دهید. پیشتر نیز ذکر شد رنگ فابریک کارخانه ای یکپارچه و یکدست بوده به این ترتیب نباید روی لبه ها و درزگیرهای داخلی ماشین رنگی وجود داشته باشد.

تک فارس

رنگ نمودن خودرو تکمیل شده دشوار بوده و رنگ روی لبه های داخلی یا درزگیرها نفوذ می کند. ضمنا ممکن است نقاش از نوار فومی بهره بگیرد که در این حالت بعد از برداشتن نوار، رد آن روی ماشین می ماند. بنابراین چنانچه رد نوار فومی یا رنگ پاشیدگی را در محل های غیرعادی مشاهده کردید احتمال رنگ شدگی ماشین وجود دارد.

قابل ذکر است نقاش برای ترمیم گلیگر و کاپوت باید آنها را از ماشین جدا نماید. به این ترتیب پیچ های اتصال موجود باید باز شود که برای تشخیص رنگ شدگی می توان کاپوت را بالا زده و پیچ و مهره ها را با دقت دید زد. چنانچه رد و آثاری از رنگ ناهماهنگ با بدنه با آچار خوردگی روی آن ها وجود داشت به این مفهوم است که قطعه صافکاری و نقاشی شده است.

پوستگی رنگی

رنگ کارخانه ای به راحتی پوسته نشده و دچار پریدگی نمی شود. چنانچه در بخش هایی از خودرو مشاهده نمودید که تکه رنگ کنده شده یا پوسیدگی ایجاد شده باید بدانید که رنگ فابریک نیست.

نقطه نقطه شدن

در مواردی ممکن است نقاش دقت کافی نکرده باشد و گرد و غبار یا اشیای ریز موقع رنگ کردن یا حتی خشک شدن به بدنه بچسبد. در این حالت بخش رنگ شده ظاهر نقطه نقطه یا پوست پرتقالی به خود می گیرد.

موجدار بودن تصاویر

در این روش به صورت مایل و با زاویه به انعکاس تصاویر در خودرو نگاه نمایید. چنانچه در بعضی قسمت ها تصویر را موجدار و غیرشفاف دیدید به این معناست که خودرو رنگ شده است.

کنده شدن موم لبه درب و کاپوت

درب های فابریک کارخانه دارای موم خاصی هستند و چنانچه قسمتی از ماشین نیاز به تعویض داشته باشد باید این موم کنده شود. با بررسی کاپوت و درب های خودرو می توانید به این نکته پی ببرید. می توان گفت این روش مطمئن ترین راهکار در تشخیص رنگ شدی ماشین با نگاه کردن می باشد. دقت کنید برخی متخصصان با موم کشی تشخیص را دشوار می کنند ولی با مقایسه نقاط مختلف می توان به این موضوع پی برد.

T A K F A R S

وارسی گلگیر

یکی از قطعاتی که بیشترین تعویض، بتونه کاری و رنگ شدگی را در خودرو دارد گلیگر می باشد. برای وارسی رنگ شدگی گلگیر نباید پیچ های متصل شده به شاسی خودرو آچار خوردگی داشته باشند.

وارسی کیلر

از کیلر برای ایجاد سطوح صاف و صیقلی روی رنگ بدنه ماشین بهره می برند. در بدنه با رنگ فابریک نظم خاصی وجود دارد (به صورت خانه های چند ضلعی) وی در پوشش کیلر غیر کارخانه ای این نظم خاص وجود ندارد.

توسط لمس بدنه خودرو

یکی دیگر از روش های تشخیص رنگ خودرو، لمس بدنه می باشد. این کار نیز مانند روش چشمی به دقت و البته کارشناس ماهر نیاز دارد.ولی چنانچه تمایل دارید خودتان آن را امتحان کنید به چند علائم آن اشاره می شود.

زبری قسمت رنگ شده

با نقاشی مجدد خودرو در اثر کیفیت بد مواد، حالت زبری ایجاد می شود که با کشیدن دست روی سطوح مختلف بدنه (لبه ها و گوشه های قطعات مانند درب ها، ستون ها، سانروف، کاپوت، محل اتصال شیشه ها و …) می توان به این موضوع پی برد و از یک دست نبودن یا بودن سطوح اطمینان حاصل پیدا کرد.

کیفیت و بافت رنگ را حس نموده و چنانچه صافکار سنباده کاری نموده باشد حس زبری به دست شما منتقل می شود. ولی اگر رنگ فابریک و کارخانه ای باشد بافت آن کاملا صاف، نرم و یکپارچه حس می شود. قابل ذکر است کدر بودن رنگ نیز نشان از تغییر بافت رنگ در آن قسمت داشته که به خاطر بتونه کاری و رنگ شدگی غیر فابریک می باشد.

خطوط هاشوری

تک فارس www.takfars.ir

در بخش های مختلف به ویژه به لبه ها از جمله لبه گلگیرها به دنبال آثار صافکاری یا سنباده بگردید که شبیه خطوط هاشوری مانند هستند و نشان از رنگ شدگی خودرو دارند. نقاش برای صاف کردن سطوح رنگ شده از سنباده بهره می گیرد و نماندن آثار سنباده روی ماشین به دقت خیلی زیادی نیاز دارد که کمتر نقاشی آن را به درستی انجام می دهد و در اکثر موارد خط و خش روی سطح باقی می ماند.

توسط یک آهنربا

از طریق یک آهنربای ضعیف نیز می توانید به نقاشی خودرو پی ببرید. چنانچه بدنه ماشین از آهن و فولاد باشد با قرار گرفتن آهنربا روی بخش های مختلف سطح آن، ضخامت رنگی مشخص می شود. قسمت هایی که ضخامت رنگ زیاد باشد آهنربا را جذب نمی کند. به عبارتی قدرت جذب آن نسبت به بخش هایی که رنگ فابریک دارد کمتر می باشد.

توسط ابزارهای کارشناسی

شاید با همه این موارد باز هم تشخیص خودرو بدون ابزارهای لازم کارشناسی امکانپذیر نباید. از این رو کارشناسان از دستگاه پیشرفته تشخیص رنگ دیجیتال بهره می گیرند که با توجه به ضخامت رنگ به سادگی و با قطعیت اعلام می دارد که خودرو رنگ شده یا خیر. پیشتر اشاره شد با رنگ شدگی مجدد خودرو لایه های رنگی روی هم قرار می گیرند و سبب افزایش ضخامت رنگ در آن نقطه می شوند. چنانچه ضخامت لایه رنگ از حدود ۴.۷ بالاتر رود نشان می دهد که روی رنگ فابریک لایه رنگی دیگری قرار دارد.

محصولات معتبر
محصولات معتبر