image آموزش تهیه ادویه کاری خانگی خواص و نحوه استفاده آن

مواد اولیه ادویه کاری :

زردچوبه یک قاشق غذا خوری

فلفل سیاه ۱/۵قاشق چایخوری

زیره سبز ۱/۵قاشق چایخوری

تخم گشنیز ۵ قاشق غذا خوری

خردل سیاه یک قاشق چایخوری

جوزهندی نصف قاشق چایخوری

زنجبیل یک قاشق چایخوری

پودر تخم شنبلیله یک قاشق چایخوری

زیره سیاه یک قاشق چایخوری

برگ کاری (خشک شده) چندعدد

فلفل پاپریکا یک قاشق چایخوری

ادویه کاری ، ادویه ای است که در آشپزی شرق دنیا به خصوص پاکستان، هندوستان و افغانستان از آن استفاده می شود، ولی امروزه اکثر کشورها از این ادویه در تهیه غذاهای مختلف و در پخت غذاهایی که نیاز به ادویه خاص ندارند، استفاده میکنند.

عنصر اصلی ادویه کاری در تمام کشورها زردچوبه و فلفل است که موجب رنگ زیبا و خاصیت فوق العاده آن می شود.

دستور تهیه ادویه کاری :

همه مواد باید به صورت پودر شده باشند .انها را با هم مخلوط کرده و تفت کمی به آنها می دهیم .سپس در یک ظرف شیشه ای می ریزیم و در آن را محکم می بندیم ودر یک جای خشک نگه داری می کنیم.

ادویه کاری برای غذاهایی که دوست دارید طعم تندی داشته باشند و همچنین غذاهای هندی مناسب است .

پودر کاری اگرچه به صورت یک ادویه مجزا فروخته می شود، ولی ترکیبات آن در کشورها و ملل مختلف، متفاوت است؛ اما به طور کلی می توان گفت مخلوطی است از :

دارچین ۲ ق

زرد چوبه ۳ ق

فلفل قرمز ۱ق

فلفل سیاه ۲ ق

پودر سیر۱/۲ ق

زنجبیل ۴ ق

سیاه دانه ۲ ق

تخم گشنیز ۴ ق

تخم شوید ۲ ق

زیره سیاه و سبز هر کدام۲ ق

جوز هندی ۲ ق

میخک ۱ ق

هل۱/۲ق

تخم خردل ۲ ق

نکات :

میزان مواد ادویه کاری بسته به ذائقه هر شخص قابل تغییر است.

می توانید برخی از ادوبه های بالا را حذف کنید.

در بعضی جاها از رازیانه هم استفاده میشه همچین از تخم شنبلیله و پاپریکای شیرین.

یکی از مواد اصلی موجود در ادویه کاری ، فلفل قرمز است که دمای بدن را افزایش می دهد و با افزایش میزان سوخت و ساز بدن، به سوختن کالری ها و چربی ها کمک میکند.

نکته جالب تر اینکه این ادویه به فرد کمک میکند در وعده غذایی بعدی کمتر غذا بخورد.

خواص ادویه کاری :

از جمله خواص ادویه کاری می توان به محافظ کبد، ضدمیکروب، ضدنفخ، محرکمعده، مقوی معده، معرق، دارنده ویتامین C، ضدسرطان و خنثی کننده رادیکال های آزاد اشاره کرد.

▪ کاری با افسردگی مقابله میکند.

▪ کورکومین موجود در آن، سرشار از آنتی اکسیدان و دارای خاصیت ضدالتهابی است و باعث کاهش التهاب مفاصل می شود.

▪ کورکومین، ژن های مسبب سرطان سینه در زنان را غیرفعال میکند.

پژوهش ها نشان می دهد که کاری کلسترول را پایین می آورد و از انعقاد خونجلوگیری میکند. این ادویه تورم و درد ناشی از آن را نیز کاهش می دهد

▪ روند سرطان کولون، رکتال و پروستات را کند میکند و مصرف منظم آن برای درمان سرطان پانکراس موثر است.

▪ حافظه را تقویت میکند.

▪ چین و چروک را کاهش می دهد و روند پیری را کند میکند.

▪ از پودر کاری برای درمان سوختگی پوست و بریدگی استفاده می شود و به طور طبیعی و موثر علائم آرتریت را درمان میکند.

▪ از بروز آلزایمر پیشگیری میکند.

▪ در کاهش وزن موثر است.

▪ درد دندان را التیام می بخشد.

▪ سیستم گوارشی را پاک سازی میکند.

▪ بی خوابی و اضطراب را برطرف میکند.

▪ بوی مواد ناخوشایند مانند گوشت را پوشش می دهد.

تک فارس » آشپزی » آموزش تهیه ادویه کاری خانگی خواص و نحوه استفاده آن