تک فارس
حسین (ع) چراغ هدایت و کشتی نجات است
محصولات معتبر
محصولات معتبر

آیا قهوه سبز برای سلامتی مفید است یا مضر

image آیا قهوه سبز برای سلامتی مفید است یا مضر

برخلاف قهوه ی بوداده، طعم قهوه ی سبز ملایم است. گفته می شود که طعم این نوشیدنی بیشتر شبیه ی دمنوش گیاهی است تا قهوه.

دانه های قهوه ی سبز همان دانه های قهوه ی معمولی هستند که بو داده نمی شوند و کاملا خام باقی می مانند. عصاره ی قهوه ی سبز یک مکمل غذایی محبوب است، اما این دانه را می توانید به شکل کامل هم بخرید و به صورت نوشیدنی مصرف کنید.

قهوه ی سبز و قهوه ی معمولی هر ۲ منشاء یکسان دارند، اما مشخصات شیمیایی آن ها با هم متفاوت است. اسید کلروژنیک که مهم ترین ترکیب موجود در دانه های قهوه است، معمولا در حین بو دادن از بین می رود. قهوه ی سبز مقدار زیادی اسید کلروژنیک دارد، ماده ای که از خواص آنتی اکسیدانی و ضدالتهابی قوی برخوردار است و بسیاری از فواید قهوه سبز از آن ناشی می شود.

به کاهش وزن کمک می کند

تکفارس آی آر

عصاره ی قهوه ی سبز یکی از محبوب ترین مکمل های کاهش وزن در بازار است. تحقیقات نشان می دهد که این ماده با کاهش تجمع چربی در بدن به مبارزه با چاقی کمک می کند. در یک مطالعه ی حیوانی، محققان خواص قهوه سبز برای لاغری را بررسی کردند و به این نتیجه رسیدند که عصاره ی این قهوه می تواند از افزایش وزن ناشی از مصرف رژیم غذایی پرچرب جلوگیری کند.

در مطالعات انسانی، کسانی که قهوه ی سبز می نوشیدند، در مقایسه با افرادی که از این نوشیدنی استفاده نمی کردند، سه تا پنج پوند (۱/۳ تا ۲/۲ کیلوگرم) وزن بیشتری از دست دادند. با این حال، به دلیل کم بودن تعداد شرکت کنندگان، باید تحقیقات بیشتری انجام شود.

در درمان دیابت نقش دارد

اسید کلروژنیک موجود در دانه های قهوه ی سبز روی سطح قند خون تاثیر می گذارد. در یک مطالعه، دریافت روزانه سه تا چهار فنجان قهوه ی بدون کافئین با محتوای اسید کلروژنیک بالا خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ را ۳۰ درصد کاهش داد. اسید کلروژنیک ترشح انسولین را تحریک می کند و به همین دلیل اغلب از آن به عنوان یک عامل ضددیابت یاد می شود. برای بهره مندی از خواص قهوه سبز، از آن پس از صرف غذا استفاده کنید. چون سطح قند خون بعد از مصرف کربوهیدرات بالا می رود.

فشار خون را تنظیم می کند

www.takfars.ir

در تحقیقات انجام شده روی موش های مبتلا به پرفشاری خون، مصرف عصاره ی قهوه ی سبز با کاهش فشار خون همراه بود. در مطالعات انسانی هم نتایج مشابهی به دست آمده است. اسید کلروژنیک از تشکیل کورتیزول فعال که سطح فشار خون را افزایش می دهد، جلوگیری می کند. به علاوه، مصرف قهوه ی سبز خاصیت ارتجاعی شریان را بهبود می بخشد و درنتیجه سطح فشار خون را کاهش می دهد.

با این حال، کافئین قهوه ی سبز ممکن است در بعضی از افراد باعث بالا رفتن فشار خون شود. اگر به پرفشاری خون مبتلا هستید، قبل از مصرف این قهوه با پزشک درباره ی فواید و مضرات آن مشورت کنید.

ضد پیری است

دانه های قهوه ی سبز مملو از آنتی اکسیدان هستند و به همین دلیل خاصیت ضدپیری دارند. اسید کلروژنیک موجود در این دانه ها خشکی پوست را برطرف می کند، به حفظ آب در پوست کمک می کند و pH پوست را بهبود می بخشد.

عوارض قهوه سبز

قهوه ی سبز تقریبا بی ضرر است، اما گاهی اوقات ممکن است مصرف آن با عارضه همراه باشد.

عوارض مرتبط با دریافت زیاد کافئین

دانه های قهوه ی سبز هم مانند قهوه بوداده حاوی کافئین هستند. مصرف متوسط کافئین (حدود ۴۰۰ میلی گرم در روز) برای اکثر افراد سالم بی خطر است، اما زیاده روی در دریافت آن می تواند به علائم منفی مانند اضطراب، سردرد، اختلال خواب و افزایش فشار خون منجر شود.

بسته به نوع و روش تهیه ی قهوه، یک فنجان (۲۳۶ میلی لیتر) قهوه ی سیاه یا سبز حدود ۱۰۰ میلی گرم کافئین دارد. از آنجا که ممکن است مقداری از کافئین در طول فرآیند بو دادن از بین برود، مقدار این ماده در قهوه ی سبز کمی بالاتر است. با این حال، این تفاوت ناچیز تلقی می شود.

مکمل های قهوه ی سبز معمولا در هر کپسول ۲۰ تا ۵۰ میلی گرم کافئین دارند. البته بعضی از آن ها ممکن است بدون کافئین باشند. فرقی ندارد که از قهوه ی سبز به چه شکلی استفاده می کنید، در هر صورت لازم است میزان مصرف خود را در حد اعتدال نگه دارید تا از بروز عوارض احتمالی جلوگیری شود.

تک فارس

آسیب استخوان

یک مطالعه ی ۲ ماهه روی حیوانات نشان داد که استفاده ی روزانه از عصاره ی قهوه ی سبز باعث کاهش کلسیم در بافت استخوانی موش ها می شود. این یافته بیانگر این است که مصرف مکمل قهوه ی سبز در طولانی مدت می تواند به سلامت استخوان آسیب برساند. با این حال، برای نتیجه گیری قطعی باید روی انسان هم تحقیق شود.

بالا رفتن هموسیستئین خون

بر اساس تحقیقات، مصرف بیش از حد اسید کلروژنیک می تواند سطح هموسیستئین را بالا ببرد. بالا رفتن هموسیستئین خون احتمال ابتلا به بیماری قلبی-عروقی را افزایش می دهد.

تداخل با سایر داروها

قهوه ی سبز می تواند با داروهایی که برای موارد زیر تجویز می شوند تداخل داشته باشد

مشکلات قلبی

ضعیف بودن استخوان ها

بیماری ریوی

یائسگی

T A K F A R S

افسردگی

اسکیزوفرنی

از مصرف قهوه ی سبز همراه با محرک های گیاهی یا سایر مکمل های حاوی کافئین خودداری کنید.

موارد منع مصرف قهوه ی سبز

اطلاعات کافی درباره ی تاثیر قهوه ی سبز روی زنان باردار و شیرده وجود ندارد. به همین دلیل، بهتر است این افراد از مصرف آن خودداری کنند. پزشکان توصیه می کنند کودکان هم از مصرف قهوه ی سبز به شکل نوشیدنی یا مکمل بپرهیزند.

به دلیل کافئین موجود در قهوه ی سبز، دریافت دوزهای بالای آن برای بعضی از مردم خطرناک است. افراد مبتلا به گلوکوم (آب سیاه)، اضطراب، دیابت، فشار خون بالا، سندرم روده ی تحریک پذیر (IBS)، پوکی استخوان و اختلالات خونی باید قبل از مصرف قهوه ی سبز با پزشک خود مشورت کنند.

طرز تهیه ی قهوه ی سبز

تهیه ی قهوه ی سبز بسیار ساده است. برای کسب بهترین نتیجه، توصیه می شود به جای پودر قهوه ی سبز از دانه های آن استفاده کنید

۱۰ گرم (یک و نیم قاشق غذاخوری) دانه ی قهوه را بشویید و همراه با ۲ لیوان آب روی شعله بگذارید.

دانه ها باید حدود ۱۰ دقیقه روی حرارت متوسط رو به بالا بجوشند.

تک فارس www.takfars.ir

نوشیدنی آماده شده را از صافی رد کنید تا دانه های قهوه از آن جدا شوند.

هشدار! این مطلب صرفا جنبه آموزشی دارد و برای استفاده از آن لازم است حتما با مشاور مربوطه یا پزشک متخصص مشورت کنید. اطلاعات بیشتر

محصولات معتبر
محصولات معتبر