تک فارس
حسین (ع) چراغ هدایت و کشتی نجات است
محصولات معتبر
محصولات معتبر

معرفی خوراکی های مقوی برای افراد گیاه خوار

image معرفی خوراکی های مقوی برای افراد گیاه خوار

بادریجانی غذای سنتی گرجی

برای وگان هایی که طرف دار غذاهای پرادویه اند، بادریجانی یا رولت بادمجان گرجی انتخابی ساده و خوشمزه است. باورش سخت است که این غذای لذیذ فقط با ورقه های سرخ شده بادمجان، گردو، سیر و ادویه تهیه شود، اما حقیقت دارد. ورقه های بادمجان ماهرانه و وسوسه آمیز رول می شوند و بعد از تزئین آماده سروند. این غذا معمولا سرد و در فصل تابستان سرو می شود و میان افراد وگان طرف داران زیادی دارد.

دستور تهیه بادریجانی

کاسه ای بزرگ برای مواد میانی رولت بردارید و پوره سیر، گردوی خردشده، ادویه جات، سرکه و مقدار کمی آب را مخلوط کنید.

تکفارس آی آر

ورقه های بادمجان را در ماهیتابه بریزید و سرخ کنید تا دو طرف آنها کاملا طلایی شود.

مواد میانی را روی ورقه های بادمجان بریزید و کاملا پخش کنید.

به سلیقه خود بادمجان ها را رول یا تا کنید و با چاشنی جعفری تازه یا دانه های انار سر سفره بیاورید.

زیتون پرورده

image معرفی خوراکی های مقوی برای افراد گیاه خوار

www.takfars.ir

با این دورچین لذیذ و اصیل ایرانی شروع کنیم که اصالتش برمی گردد به شهرهای شمالی ایران. نقطه قوت این خوراک لذیذ طعم سبزیجات تازه و ترشی دلپذیر انار است که حسابی به خورد دانه های بی هسته زیتون رفته اند. البته وجود گردوی آسیاب شده، سیر له شده، دانه های انار و مقدار زیادی روغن زیتون هم در طعم خوب این چاشنی بی تأثیر نیست. این خوراکی خوشمزه معمولا سرد و به عنوان میان وعده یا پیش غذا سرو می شود و خوردنش مانعی برای افراد وگان ندارد.

دستور تهیه زیتون پرورده

ابتدا سبزیجات معطر، سیر له شده، گردوی خردشده، نمک و فلفل و روغن زیتون را با رب انار (شیرین، ملس یا ترش به دلخواه) و آب انار ترکیب کنید.

زیتون بی هسته را به ترکیب اضافه کنید.

ترکیب زیتون و سس را در ظرف دربسته بریزید و بگذارید دست کم ۲۴ ساعت در یخچال بماند تا زیتون ها کاملا طعم بگیرند.

سالاد فتوش لبنانی

image معرفی خوراکی های مقوی برای افراد گیاه خوار

فتوش نوعی سالاد فوق العاده راحت عربی است که با تکه های نان پیتای کبابی یا برشته درست می شود و اگر آن را با سماق سرو کنید، طعم دلپذیرش مدت ها در ذهنتان باقی می ماند. این سالاد لذیذ با مواد متنوعی درست می شود، اما برای نسخه وگان آن باید سبزیجات تازه مثل کاهو، تربچه، خیار، گوجه گیلاسی یا گوجه فرنگی معمولی، فلفل، پیاز یا سیر دم دست داشته باشید.

دستور تهیه فتوش

با ترکیب سماق، نعنا، سرکه، پوره سیر، آب لیموترش، روغن زیتون، نمک و فلفل سیاه سس سالاد را آماده کنید.

تک فارس

کاهوهای درشت خردشده، خیار پوست کنده، گوجه فرنگی و فلفل دلمه ای خردشده، جعفری ساطوری شده، تربچه و پیاز پوست کنده و خرد شده را به سس سالاد اضافه کنید.

تکه های مربعی نان پیتا را در روغن داغ سرخ کنید تا طلایی شوند و بعد به کمک صافی روغن اضافه را بگیرید.

نان سرخ شده را به سس سالاد اضافه کنید و هم بزنید تا کاملا مخلوط شوند. می توانید با چند تکه نان سرخ شده روی سالاد را تزئین کنید.

تمپه خوش طعم بالیایی

image معرفی خوراکی های مقوی برای افراد گیاه خوار

گیاه خواران و افراد وگان تمپه را خوب می شناسند، نوعی پروتئین بدون گوشت حاصل از تخمیر حبوبات و غلات. این فراورده تخمیری جزء اصلی تاهو و تمپه است که به عنوان غذای سنتی منطقه بالی اندونزی به شکل های مختلف آماده و به عنوان میان وعده، پیش غذا، دورچین یا حتی غذای اصلی سرو می شود. این خوراک محبوب ته مزه شیرین دارد و پر از ادویه است.

دستور تهیه تمپه

ماهیتابه ای بزرگ بردارید و پیاز خردشده را با روغن زیتون سرخ کنید تا شفاف و شیشه ای شود.

در فواصل ۲ تا ۳دقیقه ای تکه های بروکلی، سیر، آب سبزیجات پخته، نخودفرنگی و تمپه را به ماهیتابه اضافه کنید.

بعد از ۱۰ دقیقه پخت آرام با شعله ملایم، این غذای خوش طعم آماده سرو است.

T A K F A R S

محمره؛ غذای سوری

image معرفی خوراکی های مقوی برای افراد گیاه خوار

محمره نوعی دیپ یا پیش غذای ساده و مغذی است که با فلفل قرمز، روغن زیتون و گردوی آسیاب شده تهیه می شود و طعم تند و دودی لذت بخشی دارد. این غذای سوری به روش های مختلف تهیه می شود، اما وگان ها دستور پخت اصلی با فلفل دلمه ای قرمز کبابی و گردوی بوداده را ترجیح می دهند و آن را جداجدا در کاسه های کوچک یا در بشقاب های بزرگ سرو می کنند.

دستور تهیه محمره

برای تهیه این دیپ لذیذ ابتدا فلفل ها را کاملا کبابی و نرم کنید، پوست بگیرید و در مخلوط کن بریزید.

مغز نان باگت، سس انار، سیر، زیره، روغن زیتون و فلفل قرمز را به مخزن مخلوط کن اضافه و آن را روشن کنید.

گردو را بیفزایید و فقط کمی دستگاه را روشن کنید که گردو پودر نشود.

مخلوط آماده را در ظرف بریزید و با سبزی معطر مثل جعفری یا گشنیز خردکرده تزئین کنید.

حمص معروف لبنانی

image معرفی خوراکی های مقوی برای افراد گیاه خوار

تک فارس www.takfars.ir

حمص لبنانی را کل دنیا می شناسند و وگان و غیروگان دوستش دارند. این غذای محبوب با نخود له شده، ارده کنجد، آبلیمو و سیر تهیه می شود و بخش زیادی از نیاز روزانه بدن به مواد مغذی را برطرف می کند. البته محبوبیتش در ایران به خاطر طعم دلپذیر و خاصی است که به خوبی با ذائقه ما سازگاری دارد. پیشنهاد می کنیم این خوراکی عربی مدیترانه ای را با روغن زیتون و نان پیتا سر سفره بیاورید یا به عنوان پیش غذا در سینی های مزه سرو کنید.

دستور تهیه حمص

از یک شب قبل نخود را در آب بخیسانید تا نفخ آن کاملا گرفته شود. سپس با آب و نمک و فلفل روی حرارت بگذاریدش تا مغزپخت شود.

پوست نخودهای پخته را بگیرید و همراه با آب لیموترش، سیر، پاپریکا، ادویه و یخ در مخلوط کن بریزید. هم بزنید تا به پوره ای صاف و یکدست تبدیل شود.

آب نخود را به پوره اضافه کنید تا به غلظت مناسب برسد.

حمص لذیذتان آماده است؛ آن را در ظرف بریزید و با روغن زیتون، نخود پخته و سبزیجات معطر تزئین کنید.

گواکامولی خوشمزه مکزیکی

image معرفی خوراکی های مقوی برای افراد گیاه خوار

گواکامولی یا دیپ آووکادو ترکیب سالمی برای وگان هاست که با آووکادوی رسیده، پیاز، چیلی، گوجه فرنگی و چاشنی های انتخابی مانند نمک دریایی و گشنیز تهیه می شود. این دیپ لذیذ سرشار از پتاسیم، ویتامین ها، مواد معدنی و پروتئین است و نقطه قوت آن این است که درست کردنش نه زمان بر است و نه پرزحمت ولی طعم لذیذش کنار انواع غذاهای مکزیکی یا به عنوان دیپ چیپس غوغا می کند.

دستور تهیه گواکامولی

تکفارس

آووکادوها را از وسط نصف کنید، هسته ها را درآورید و گوشت میوه را با قاشق بردارید.

آووکادوهای جداشده را با چنگال کاملا له کنید تا پوره ای یکدست حاصل شود.

ادویه، آبلیمو، پیاز و گیشنیز را به ظرف آووکادو اضافه کنید و هم بزنید.

مخلوط آماده را نیم ساعت قبل از سرو درون یخچال بگذارید تا طعم ها به خورد هم بروند.

اسپاگتی سیر و روغن ایتالیایی

image معرفی خوراکی های مقوی برای افراد گیاه خوار

وگان ها هم می توانند طعم دلپذیر اسپاگتی ایتالیایی را بچشند البته به شرط آنکه از نوع سیر و روغن باشد و با کمترین مواد اولیه تهیه شود. وجود فلفل قرمز در این غذا اختیاری است و بودنش گرما و تندی دلپذیری به این غذای ساده می بخشد که به راحتی فراموش شدنی نیست.

دستور تهیه اسپاگتی وگان

اسپاگتی را طبق دستورالعمل روی بسته بندی با آب و نمک بپزید و آبکش کنید.

سیر را با روغن زیتون تفت دهید. عطر سیر که بلند شد، پرک های چیلی را اضافه کنید و باز تفت دهید.

takfars.ir

مقداری از آب اسپاگتی را به ظرف سیر اضافه کنید و بگذارید قل بخورد تا کمی کشیده شود.

اسپاگتی پخته و جعفری ساطوری شده را به مخلوط سیر و روغن و فلفل اضافه کنید و هم بزنید تا طعم ها کاملا مخلوط شوند و به خورد اسپاگتی ها بروند.

هشدار! این مطلب صرفا جنبه آموزشی دارد و برای استفاده از آن لازم است حتما با مشاور مربوطه یا پزشک متخصص مشورت کنید. اطلاعات بیشتر

محصولات معتبر
محصولات معتبر