میوه‌ها و سبزیجات سرشار از ویتامین‌ها و آنتی‌اکسیدان شامل تمشک، فلفل دلمه‌ای، گریپ فروت، اسفناج، کلم برگ، توت‌فرنگی، پرتقال و گوجه‌فرنگی است.

اگر کلیه های شما آسیب‌دیده یا بیماری کلیوی دارید، میزان پتاسیم بدن خود را برای اطمینان از سطح مطلوب سالم‌تر کنترل کنید.

هر روز به میزان کافی آب بنوشید، این میزان تقریبا ۱۴۰۰ میلی‌لیتر است و باید در بدن ادرار بی‌رنگ یا زردکم رنگ تولید شود. از جمله خوارکی‌ها می‌توان به چای، سوپ‌ها، سیب، انگور، کاهو، کرفس و گوجه‌فرنگی اشاره کرد.

خوردن ۱۰۰ گرم ماهی روغنی پخته یا کباب‌شده دو بار در هفته می‌تواند به سلامت کلیه ها کمک کند.

عملکرد سالم کلیه ها را با مصرف یک وعده جو (پرک) در صبح حفظ کنید.

اگر می‌خواهید سلامت کلیه های خود را افزایش دهید، سعی کنید به وعده غذایی روزانه خود مقدار محدودی گوشت اضافه کنید. گوشت کمک می‌کند بدن شما عضله‌سازی کند، بافت‌ها را ترمیم نماید و با عفونت‌ها مقابله کند. اگر بیماری کلیوی دارید با یک متخصص تغذیه در مورد میزان پروتئین مناسب و مورد نیاز بدن خود مشورت کنید.

سیر نیز کلیه های ملتهب یا تحریک‌شده شما را آرامش می‌بخشد، مصرف این گیاه مفید خواهد بود، چون مانند یک آنتی‌بیوتیک طبیعی در بدن شما عمل می‌کند.

مراقب باشید بدنتان دچار کمبود ویتامین نشود، زیرا کمبود ویتامین‌ها بر فشار خون بالا، سنگ کلیه، التهاب کلیوی، عفونت‌های دستگاه ادراری بر عملکرد کلیه تاثیر می‌گذارند. انواع ویتامین‌ها می‌توانند سلامتی کلیه های شما را بازیابی کنند و عملکرد آنها را بهبود بخشند.

ویتامین‌ها غذاهای غنی از ویتامین B۱۲ شامل جگر گاو، تخم مرغ، شیر، پنیر، ماهی روغنی و گوشت گوساله، اردک، بوقلمون و بره است.

ویتامینD نوعی ویتامین محلول در چربی است که عملکرد کلیه ها را بهبود می‌بخشد، مواد زاید و سموم را از کلیه ها دفع می‌کند. آسیب‌های کلیوی را ترمیم می‌نماید، خطر ابتلا به بیماری کلیوی را کاهش می‌دهد و به جذب کلسیم غذاها کمک می‌کند. غذاهایی که ویتامین D دارند عبارتند از: تخم‌مرغ، غلات غنی شده، ماست غنی‌شده، آب پـــرتقال غنی شده، شیر، ماهی و جگر گوساله.

ویتامین C سیستم ایمنی بدن را تقویت می‌کند و از کلیه ها در برابر هر آسیبی محافظت می‌نماید. ویتامین C آسیب کلیوی را نیز ترمیم می‌کند، عملکرد کلیه را بهبود می‌بخشد، میزان پروتئین موجود در ادرار را که یک علامت شایع آسیب کلیوی است کاهش می‌دهد، غذاهایی که ویتامین C دارند عبارتند از توت‌فرنگی، گوجه‌فرنگی، تمشک، گیلاس، فلفل‌سبز شیرین، پرتقال و اسفناج.


همچنین بخوانید: باز نشر : تک فارس
در صورتی که شما نسبت به محتوای این پست، حق کپی رایت دارید اطلاع دهید