تک فارس
حسین (ع) چراغ هدایت و کشتی نجات است
محصولات معتبر
محصولات معتبر

چطور روان و ذهنی آرام و سالم داشته باشید با این راهکارها

image چطور روان و ذهنی آرام و سالم داشته باشید با این راهکارها

ورزش کنید:

ورزش معمولا به احساس طراوت و شادابی منجر

می شود و با بهبود جریان خون باعث می شود اکسیژن بیشتری به مغز برسد.

این امر به افزایش توانایی مغز در تفکر و

تکفارس آی آر

تصمیم گیری و افزایش آمادگی برای مواجهه با استرس منجر می شود.

مرکز کنترل و پیشگیری از بیماریها توصیه میکند کودکان و نوجوانان ۶ تا ۱۷ ساله ، دست کم روزی ۶۰ دقیقه فعالیت بدنی متوسط داشته باشند.

منظور از فعالیت بدنی با شدت متوسط ، پیاده روی سریع یا دویدن با سرعت آهسته است. علاوه بر این می توان از منافع ورزش های هوازی سنگین نیز دست کم ۳ روز در هفته بهره برد.

به بزرگسالان نیز هفته ای ۱۵۰ دقیقه فعالیت بدنی با شدت متوسط توصیه می شود.

مهارتی تازه بیآموزید:

www.takfars.ir

ایده های زیر میتوانند به شما کمک کنند ذهن خود را به چالش بکشید:

یک زبان خارجی بیآموزید؛

نحوه نواختن یک ساز را آموزش ببینید و تمرین کنید؛

شغل تان را عوض کنید یا مشغولیت جدیدی برای خودتان دست وپا کنید؛

برای کمک به دیگران داوطلب شوید؛

در کلاس دلخواه تان نام نویسی کنید.

همیشه خودتان را یک دانش آموز مادام العمر بدانید و در هر سن و سالی که هستید، مشتاق یادگیری مطالب جدید باشید.

برای اینکه ذهن تان را فعال و هوشیار نگه دارید، باید بیشتر مطالعه کنید، از اخبار روز دنیا مطلع باشید، پازل و معما حل کنید و از ارتباط و تعامل با دیگران لذت ببرید.

خوب و آسوده بخوابید

به تمام اعضای بدن تان، به ویژه به مغزتان، اجازه بدهید به قدر کافی استراحت کند. خواب کافی فواید جسمانی و روانی متعددی دارد.

تک فارس

در طول خواب، جسم و ذهن ما به استراحت

می پردازد و تجدید قوا میکند. کمبود خواب می تواند به اختلال حافظه منجر شود.

برای بهبود وضعیت خواب شبانه تان باید مدت زمان استراحت روزانه تان را کم کنید و دست کم چند ساعت قبل از خواب، نوشیدنیهای کافئین دار ننوشید.

توصیه های ساده و اثربخش دیگری نیز در این زمینه وجود دارند؛ مانند دوش آب گرم، گوش دادن به یک موسیقی ملایم و آرام سازی ذهن.

لازم است که کودکان ۵ تا ۱۱ ساله بین ۱۰ تا ۱۱ ساعت خواب شبانه و نوجوانان ۱۰ تا ۱۷ ساله، بین ۵/ ۸ تا ۵ / ۹ ساعت داشته باشند.

بزرگسالان ۱۸سال به بالا نیز در یک شبانه روز به طور میانگین به ۸ ساعت خواب شبانه نیاز دارند. البته این نیاز در افراد مختلف ممکن است اندکی متفاوت باشد.

از سختی های زندگی نترسید

یکی از جنبه ها مهم سلامت، سالم ماندن در شرایطی است که زندگی سخت می شود.

برخی از مردم توان رویاررویی با مشکلات را ندارند و قادر نیستند از پس مشکلات زندگی برآیند. چنین افرادی ممکن است در شرایط سخت زندگی، به رفتارهای ناسالمی مانند مصرف مواد مخدر روی آورند و کم کم به دام اعتیاد بیفتند.

از سیگار، مواد مخدر و الکل دوری کنید

T A K F A R S

مصرف سیگار، مواد مخدر و مشروبات الکلی باعث افت توان ذهنی می شود وتوانایی های ادراکی و قضاوتی را کاهش می دهد. الکل بر بخشهای مختلف مغز تأثیر میگذارد.

حساسترین سلول های مغزی در مواجهه با الکل، سلو لهای مرتبط با حافظه، تمرکز، خواب، هماهنگی و قضاوت هستند. الکل به حافظه بلندمدت آسیب وارد میکند. سیگار نیز سطح اکسیژن مورد نیاز مغز را کاهش می دهد؛ این در حالی است که اکسیژن کافی برای سلامت و فعالیت مطلوب مغز ضرورت دارد.

روابط اجتماعی خود را تقویت کنید

برخورداری از یک زندگی اجتماعی فعال می تواند به حفظ و ارتقای سلامت روان کمک کند؛ احساس خودارزشمندی به وجود آورد و در بلندمدت به حفظ و ارتقای عملکرد حافظه و قوای ادراکی منجر شود. در میان بزرگسالان، آنهایی که زندگی اجتماعی فعال تری دارند، کمتر دچار آلزایمر می شوند.

ایجاد و حفظ روابط اجتماعی مستلزم توجه، تلاش و هوشیاری است و همه این موارد میتوانند به سلامت حافظه کمک کنند. افرادی که بیشتر درگیر تعاملات اجتماعی می شوند، معمولا سالم تر، امیدوارتر و شاداب ترند.

اما مساله این است که معمولا با افزایش سن، حفظ تعاملات اجتماعی دشوارتر به نظر می رسد.

استرس های خود را مدیریت کنید.

وقتی دچار استرس می شوید، مغز شما هورمون هایی ترشح میکند که اگر بدن تان چند روز در معرض آن هورمون ها باشد، مغزتان آسیب خواهد دید.استرس در صورتی که به خوبی مهار و مدیریت نشود مزمن می شود و استرس می تواند سطح شادی و نشاط درونی شما را به شکل محسوسی کاهش دهد و حتی به احساس افسردگی منجر شود و عملکرد حافظه را مختل کند.

استرس خود را مدیریت کنید. ساده گرفتن زندگی، ورزش کردن، ایجاد تعادل بین کار و تفریح استراحت، نوشتن، آرام سازی ذهن و بدن و اموری از این قبیل میتوانند به شما در مدیریت استرس های روزمره کمک کنند.

تک فارس www.takfars.ir

هشدار! این مطلب صرفا جنبه آموزشی دارد و برای استفاده از آن لازم است حتما با مشاور مربوطه یا پزشک متخصص مشورت کنید. اطلاعات بیشتر

محصولات معتبر
محصولات معتبر