تک فارس
حسین (ع) چراغ هدایت و کشتی نجات است
محصولات معتبر
محصولات معتبر

خوراکی هایی که بیشترین علت پوسیدگی دندان می باشند

سارا سابیر، دندانپزشک دانشگاه سالفورد انگلستان، جدی ترین عامل پوسیدگی دندان ها را کشمش و میوه های خشک عنوان میکند.

به گفته وی، درحالیکه میوه های خشک سرشار از ویتامین ها هستند، اما میزان قند موجود در آنها بی نهایت برای دندان کودکان مضر است.

وی در ادامه عنوان میکند که یک پاکت کوچک کشمش معادل حاوی حدود ۸ قاشق چایخوری شکر است. میزان مصرف قند روزانه مجاز برای کودکان ۴ تا ۶ سال، بیش از ۵ حبه قند نیست. برای کودکان ۷ تا ۱۰ سال، نباید بیش از ۶ حبه قند باشد.

به گفته سارا، کشمش با وجود داشتن حالت چسبندگی به دندان ها می چسبد و از اینرو منبع ماده قندی برای مدت زمانی طولانی در دسترس باکتری ها قرار می گیرد، که این مسئله می تواند منجر به پوسیدگی دندان ها در طولانی مدت شود.

آب نبات‌های سفت

تکفارس آی آر

شاید بعد از غذا، خوردنِ آبنبات نعنایی خیلی دلچسب به نظر بیاید به خصوص زمانی که غذای سنگین یا سالادی پر از کلم و سبزیجات مختلف خورده باشید. اما باید بدانید که به نظر دندان‌پزشک‌ها ضرر این کار بیشتر از منفعت آن است.

آب‌نبات‌های نعنایی، انواع پاستیل‌ها و در کل شیرینی‌جات سفتی که به مرور در دهان آب می‌شوند بزاق را اسیدی می‌کنند. می‌پرسید چرا؟ به خاطر اینکه این نوع شیرینی‌جات را مدت زمان طولانی در گوشه‌ای از دهان‌مان جا می‌دهیم و همین امر باعث تولید اسید می‌شود. اگر این کار را به دلیل ترس از بوی بد دهان انجام می‌دهید باید بگوییم که شیوه‌ی خوبی برای داشتن نفس خوش بو انتخاب نکرده‌اید. اگر عادت دارید که همیشه پاستیلی گوشه‌ی لپ‌تان داشته باشید سعی کنید از نوع کم شیرین یا کلا بدون شکر باشد.

نوشابه های انرژی زا

توصیه می‌کنیم از مصرف نوشیدنی‌های شیرین و غلیظ که پرکالری هستند و به ورزش‌کاران توصیه می‌شوند بپرهیزید. این نوشیدنی‌ها نه تنها اسیدی هستند بلکه مدت زمان طولانی روی دندان‌ها جا خوش می‌کنند. اگر به سلامت دندان‌های‌تان علاقه‌مندید انرژی مورد نیاز بدن‌تان را با خوردن مواد غذایی دیگر تأمین کنید

لیمو ترش

www.takfars.ir

اگر شما نوشیدنی‌های اسیدی را به نوشیدنی‌های شیرین ترجیح می‌دهید باید بدانید که باز هم خطر آسیب زدن به دندان‌هایتان وجود دارد.

لیمو ترش میوه‌ی اسیدی است و اگر عادت دارید وقت و بی وقت آب لیموترش سر بکشید یا مدتی لیمو ترش میک بزنید باید بدانید که کلسیم مینای دندان‌های‌تان را به خطر می‌اندازید.

نه تنها قند طبیعی موجود در لیمو ترش (یا شکری که خودمان به آن اضافه می‌کنیم) در دهان اسیدی می‌شود بلکه خود لیموترش به طور طبیعی اسیدی است و همین امر باعث آسیب رساندن به دندان‌ها می‌شود.

نوشابه‌های گازدار و آب میوه‌ها

اینجا نیز متهم اصلی قند است. بعضی‌ها عادت دارند که این قبیل نوشیدنی‌ها را قبل از قورت دادن برای مدتی در دهان خود نگه می‌دارند یا انگار که دهان‌شویه می‌کنند نوشیدنی‌ها را در لا به لای دندان‌های‌شان جریان می‌دهند. اگر جزو این قبیل افراد هستید باید بگوییم که باز مینای دندان‌تان تهدید می‌شود. توصیه می‌کنیم بلافاصله بعد از مصرف نوشابه‌های گازدار و آب میوه‌ها اندکی آب بنوشید. همچنین می‌توانید برای کاهش تماس این مایعات با دندان‌هایتان هنگام نوشیدن آن‌ها از نی استفاده کنید.

هشدار! این مطلب صرفا جنبه آموزشی دارد و برای استفاده از آن لازم است حتما با مشاور مربوطه یا پزشک متخصص مشورت کنید. اطلاعات بیشتر

محصولات معتبر
محصولات معتبر