تک فارس
حسین (ع) چراغ هدایت و کشتی نجات است
محصولات معتبر
محصولات معتبر

تاثیر مصرف روزانه گل کلم بر سلامتی انسان

image تاثیر مصرف روزانه گل کلم بر سلامتی انسان

لاغری و کاهش وزن

گل کلم حاوی اندول بوده که دارای اثرات ضد چاقی می باشد، مطالعات نشان داده که مصرف گل کلم در پیشگیری از اختلالات التهابی و متابولیکی بدن سودمند است و با افزایش چربی سوزی به لاغری و کاهش وزن افراد کمک میکند.

گل کلم یکی از سبزیجات با کالری بسیار پایین است و مقادیر بالای فیبر موجود در آن با کاهش اشتها و پیشگیری از پرخوری به لاغری و کاهش وزن کمک میکند.

گل کلم همچنین با درمان یبوست به سم زدایی و پاکسازی روده ها کمک کرده و به این ترتیب برای لاغری و کاهش وزن مفید می باشد.

تکفارس آی آر

جوان سازی پوست صورت

مقادیر بالای آنتی اکسیدان ها و ویتامین C موجود در گل کلم با افزایش کلاژن پوست باعث کاهش چین و چروک و جوان سازی پوست صورت می شود.

ضد آفتاب طبیعی

مطالعات نشان داده که سولفورفان موجود در گل کلم به عنوان یک ضد آفتاب طبیعی عمل کرده و پوست را در برابر اشعه ماورا بنفش خورشید محافظت میکند.

تقویت و افزایش رشد مو

www.takfars.ir

گل کلم به علت وجود مقادیر بالای ویتامین C، گوگرد و سیلیکون باعث تقویت و افزایش رشد موی سر می شود.

جنین و زنان باردار

مقادیر بالای فولات موجود در گل کلم به بهبود رشد عضلانی جنین و جلوگیری از نقایص لوله عصبی جنین در دوران بارداری کمک میکند.

مطالعات نشان می دهد که ویتامین B6 موجود در گل کلم علاوه بر افزایش رشد و تکثیر سلول های جنین، تحمل گلوکز در دیابت بارداری را بهبود می بخشد.

مقادیر بالای آنتی اکسیدان ها و ویتامین C موجود در گل کلم باعث تقویت سیستم ایمنی بدن زنان باردار می شود.

مقادیر بالای کلسیم موجود در گل کلم به رشد استخوان ها و دندان های جنین در دوران بارداری کمک میکند.

فیبر موجود در گل کلم با بهبود حرکات روده به پیشگیری و درمان یبوست در زنان باردار کمک میکند.

پتاسیم موجود در گل کلم انقباض ماهیچه ها را کنترل کرده و از گرفتگی عضلات در دوران بارداری پیشگیری میکند.

گل کلم دارای ویتامین K است که از بروز خونریزی های ناخواسته در طول زایمان یا بعد از زایمان جلوگیری میکند.

توجه داشته باشید که زنان باردار بهتر است روزانه فقط یک فنجان گل کلم استفاده کنند، چون زیاده روی در مصرف گل کلم می تواند باعث سوزش سر دل و گاز روده شود.

تک فارس

نوزادان و کودکان

گل کلم سرشار از انواع ویتامین ها، مواد معدنی و آنتی اکسیدان هاست که برای تقویت و بهبود رشد بدن نوزادان و کودکان مفید هستند.

شما می توانید گل کلم را از سن ۶ ماهگی به رژیم غذایی نوزاد خود اضافه کنید، بهترین شیوه این است که گل کلم را به شکل پوره درآورده و به نوزاد بدهید.

مردان

مصرف گل کلم به دلیل مقادیر بالای آنتی اکسیدان و خواص ضد التهابی که دارد خطر ابتلا به سرطان پروستات در مردان را کاهش می دهد.

دیابت و قند خون

مقادیر بالای پتاسیم و ویتامین C موجود در گل کلم به تنظیم متابولیسم گلوکز در بدن کمک کرده و با بهبود عملکرد پانکراس برای ترشح هورمون انسولین به کاهش قند خون در افراد مبتلا به دیابت نوع دو کمک میکند.

سرماخوردگی

گل کلم غنی از آنتی اکسیدان ها و مقادیر بالای ویتامین C است که باعث تقویت سیستم ایمنی بدن شده و به پیشگیری و درمان سرماخوردگی کمک میکند.

معده و دستگاه گوارش

T A K F A R S

گل کلم یک منبع غنی از فیبر رژیمی است که به بهبود هضم غذا کمک میکند، گلوکوزینولات، گلوکوراپانین و سولفورفان موجود در آن از ابتلا به زخم معده ناشی از هلیکو باکتر پیلوری جلوگیری کرده و ایزوتیوسیانات های موجود در گل کلم خطر ابتلا به کولیت و سرطان روده را کاهش می دهد.

یبوست

مقادیر بالای فیبر موجود در گل کلم باعث بهبود حرکات روده شده و با افزایش حجم مدفوع به پیشگیری و درمان یبوست کمک میکند.

فشارخون

خواص آنتی اکسیدانی و ضد التهابی گلوکورافین و سولفورفان موجود در گل کلم باعث کاهش فشارخون بالا می شود.

قلب

آلیسین، گلوکوراپامین و ویتامین K موجود در گل کلم به حفظ عملکرد مناسب رگ های خونی کمک کرده و با بهبود جریان خون خطر ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی، آترواسکلروزیس و سکته قلبی را کاهش می دهد.

درمان کم خونی

ویتامین C در گل کلم با افزایش جذب آهن به افزایش هموگلوبین های موجود در خون کمک کرده و به درمان کم خونی کمک میکند.

پوکی استخوان

تک فارس www.takfars.ir

گل کلم حاوی مقادیر بالای ویتامین K و ویتامین C است که نقش مهمی در تولید کلاژن دارد و مفاصل و استخوان ها را در برابر آسیب های التهابی محافظت کرده و برای پیشگیری و درمان پوکی استخوان مفید می باشد.

چشم

مقادیر بالای ویتامین C و آنتی اکسیدان های موجود در گل کلم باعث تقویت بینایی شده و خطر ابتلا به دژنراسیون ماکولا و نابینایی را کاهش می دهد.

همچنین سولفورفان موجود در گل کلم بافت های شبکیه را از آسیب ناشی از استرس اکسیداتیو محافظت کرده و از ابتلا به آب مروارید پیشگیری میکند.

کلیه و کبد چرب

مقادیر بالای آلیسین و سولفورفان موجود در گل کلم به سم زدایی و پاکسازی کبد و کلیه کمک میکند و برای درمان بیماری کبد چرب و بیماری های کلیوی مفید می باشد.

آلزایمر و پارکینسون

سولفورفان و اندول های موجود در گل کلم نقش کلیدی در کاهش پیشرفت بیماری های آلزایمر و پارکینسون دارد.

خواص گل کلم در بدنسازی

مصرف گل کلم به دلیل مقادیر بالای ویتامین ها، مواد معدنی، فیبر و پروتئین برای بدنسازان مفید بوده و می تواند سرعت ریکاروی و ترمیم عضلات پس از تمرینات سنگین بدنسازی را بهبود بخشد.

تکفارس

عوارض و مضرات گل کلم

گل کلم حاوی کربوهیدرات های پیچیده است و زیاده روی در مصرف آن می تواند باعث افزایش گاز در روده ها شود

گل کلم حاوی پورین است و مصرف بیش از حد آن با افزایش اسید اوریک خون خطر ابتلا به سنگ کلیه و نقرس را افزایش می دهد

گل کلم در برخی افراد ممکن است باعث ایجاد واکنش آلرژیک شدید و آنافیلاکسی شود

گل کلم غنی از ویتامین K ایت و با دارو های ضد انعقاد خون مانند وارفارین و کومادین تداخل دارویی ایجاد میکند

تیروئید : تحقیقات نشان می دهد که زیاده روی در مصرف سبزیجاتی مانند گل کلم باعث کم کاری تیروئید در افراد مبتلا به کمبود ید می شود

گفته می شود که بهتر است که افراد مبتلا به بیماری های تیروئید گل کلم پخته شده مصرف کنند

طبع گل کلم

طبیعت گل کلم گرم و خشک می باشد. گل کلم منبع غنی از ویتامین C، فولات، ویتامین B، ویتامین K، ویتامین E، کلسیم، منیزیم، فسفر، پتاسیم، روی، سدیم، آهن، پروتیئن و اسید های چرب امگا ۳ است.

گل کلم بومی آسیا بوده و ۶۰۰ سال قبل از میلاد مسیح در مدیترانه، ترکیه و ایتالیا کشت شده است، امروزه هند، چین، ایتالیا، فرانسه و ایالات متحده آمریکا بزرگترین تولید کنندگان گل کلم در جهان هستند.

takfars.ir

گل کلم ایتالیایی، شمال غربی اروپا دوسالانه، شمالی اروپا سالانه و آسیایی انواع گونه های گل کلم هستند.

گل کلم خام را می توان برای تهیه انواع سالاد، ترشی و شور گل کلم استفاده کرد، همچنین گل کلم سوخاری، گل کلم سرخ شده و گل کلم بخارپز را می توان برای تهیه خوراک گل کلم، خورش گل کلم،سوپ گل کلم، کوکو گل کلم و گل کلم پلو به کار برد.

بهترین روش پختن گل کلم

محققان می گویند که بهترین روش پختن گل کلم برای اینکه مواد مغذی موجود در آن حفظ شودبخارپز کردن و یا جوشاندن آن در آب جوش به مدت ۵ تا ۱۰ دقیقه می باشد.

نکته ی جالب اینجاست که پخت گل کلم در مایکروویو و یا سرخ کردن آن به آرامی هم باعث خفظ مواد مغذی موجود در آن می شود.

ارزش غذایی گل کلم (۱۰۰ گرم)

کالری : ۲۵

چربی : ۰.۳ گرم

کربوهیدرات : ۵ گرم

پروتئین : ۱.۹ گرم

تک فارس آی آر

فیبر : ۲ گرم

قند : ۱.۹ گرم

هشدار! این مطلب صرفا جنبه آموزشی دارد و برای استفاده از آن لازم است حتما با مشاور مربوطه یا پزشک متخصص مشورت کنید. اطلاعات بیشتر

محصولات معتبر
محصولات معتبر