تک فارس
حسین (ع) چراغ هدایت و کشتی نجات است
محصولات معتبر
محصولات معتبر

اگر از بوی بد دهان خود رنج می برید راه حل اینجاست

عوامل بالقوه ایجاد بدبویی در دهان به شرح زیر است:

تنباکو: تنباکو به صورت معمولی باعث ایجاد بوی خاصی در دهان (بسته به نوع تنباکو) می‌شود اما جدا از آن، تنباکو سبب ایجاد آسیب در لثه نیز می‌شود که نتیجه آن بوی بد دهان است.

غذا: باقی ماندن و گیر کردن ذرات غذا در دهان و لا به لای دندان‌ها می‌تواند عاملی برای ایجاد بو در دهان باشد. برخی غذاها مانند پیاز و سیر نیز می‌تواند موجب ایجاد بوی بد دهان شود. این مواد وقتی هضم می‌گردند، ذرات ریز شده آنها در خون و در ریه حرکت می‌کنند و می‌توانند تنفس و دهان را تحت تأثیر قرار دهند.

خشکی دهان: بزاق به طور کلی دهان را تمیز می‌کند. اگر دهان شما به طور طبیعی خشک باشد یا یک بیماری باعث خشک شدن آن شده باشد می‌تواند موجب بدبویی دهان شود.

عدم رعایت بهداشت دندان: مسواک کردن و نخ دندان کشیدن باعث می‌شود ذرات غذایی باقی مانده در دهان که می‌توانند موجب ایجاد بوی بد دهان شوند، از بین بروند. یک لایه باکتری به نام پلاک دندان در صورتی که به صورت منظم مسواک نزنید در دهان شما ایجاد خواهد شد. پلاک، لثه شما را تحریک می‌کند و باعث ایجاد ورم بین دندان و لثه می‌شود که به آن پریودنتیت می‌گویند. پروتزهای دندانی که به طور منظم و به صورت صحیح تمیز نمی‌شوند نیز می‌توانند مسبب ایجاد باکتری‌هایی شوند که نتیجه آن ایجاد بوی بد در دهان است.

تکفارس آی آر

رژیم‌های لاغری سریع: برنامه لاغری سریع که کربوهیدرات کمی برای آن در نظر گرفته شده است می‌تواند عاملی برای ایجاد بوی بد دهان باشد. این مشکل به سبب آن ایجاد می‌شود که مواد شیمیایی تولید کننده چربی به نام کتون تفکیک و ایجاد می‌شوند. این کتون‌ها باعث ایجاد بوی بسیار تند در دهان می‌گردند.

دارو: برخی داروها باعث کاهش ترشح بزاق در دهان می‌شوند که نتیجه آن افزایش بوی دهان است. برخی دیگر از داروها می‌توانند به سبب ایجاد مواد شیمیایی خاص در هنگام تنفس، بوی دهان را ایجاد نمایند. به عنوان مثال نیترات‌هایی که برای درمان آنژین قلبی استفاده می‌شوند، مواد شیمی درمانی و برخی مسکن‌ها مانند فنوتیازین می‌توانند عاملی برای ایجاد بوی دهان باشند. برخی افراد که مکمل‌های ویتامین را در سطح بالا مصرف می‌کنند نیز می‌توانند شاهد ایجاد بوی بد در دهان خود باشند.

شرایط خاص در دهان، بینی و حلق: گاهی اوقات برخی توده‌های پوشیده شده از باکتری می‌تواند روی لوزه در قسمت پشت حلق ایجاد گردد و باعث ایجاد بوی دهان شود. همچنین ایجاد عفونت و ورم در بینی، دهان و یا سینوس‌ها هم می‌توانند موجب ایجاد چنین مشکلی شوند.

بیماری: برخی از سرطان‌ها، نارسایی کبد و دیگر مشکلات متابولیکی می‌تواند سبب ایجاد بوی بد دهان شود چرا که چنین بیماری‌هایی ترکیب‌های شیمیایی خاصی را تولید می‌کنند که نتیجه آن ایجاد چنین مشکلی است. رفلاکس معده نیز می‌تواند به سبب برگشت اسید معده باعث ایجاد بوی بد دهان گردد.

درمان‌های خانگی برای بوی بد دهان

www.takfars.ir

تغییراتی در سبک زندگی و درمان‌های خانگی می‌تواند برای درمان بوی بد دهان به شما کمک کند که از جمله آنها می‌توان به این موارد اشاره کرد:

مسواک‌زدن: حتما باید حداقل دوبار در روز مسواک بزنید. بهترین زمان مسواک زدن بعد از هر وعده غذایی است.

نخ دندان کشیدن: نخ دندان باعث می‌شود موادغذایی باقی مانده در دهان از بین بروند و در نتیجه پلاک در بین دندان‌ها ایجاد نگردد. باید بدانید مسواک زدن به تنهایی و در بهترین حالت فقط ۶۰ درصد از سطح دندان را تمیز می‌کند.

پروتز‌های دندانی: هرچیزی که به دهان شما اضافه می‌شود مانند پروتز‌های دندانی، بریج و یا محافظ دندانی باید به صورت روزانه تمیز گردد. تمیزکردن این مواد از ایجاد باکتری و انتقال آن‌ها به دهان جلوگیری می‌کند. تعویض مسواک هر ۲ تا ۳ ماه یک بار از اهمیت بالایی برخوردار است.

مسواک زدن روی زبان: باکتری، غذا و سلول‌های مرده مخصوصا در دهان کسانی که سیگار می‌کشند و یا دچار خشکی دهان هستند می‌تواند باعث ایجاد مشکل گردد. از این رو باید زبانتان را نیز مسواک بزنید.

جلوگیری از خشکی دهان: مقدار زیادی آب بنوشید و از مصرف الکل و تنباکو پرهیز کنید چرا که هر دوی این مواد باعث می‌شوند که دهانتان خشک شود. جویدن آدامس می‌تواند باعث تحریک دهان برای ترشح بزاق بیشتر گردد. اگر دهانتان به صورت مزمن خشک است با یک پزشک مشورت کنید تا برایتان داروهایی را تجویز کند و در نتیجه ترشح بزاق دهانتان بیشتر شود.

رژیم غذایی: از خوردن بیش از حد پیاز، سیر و غذاهای تند پرهیز کنید. همچنین غذاهای قندی نیز می‌توانند موجب ایجاد بوی بد دهان شوند. همچنین توصیه می‌شود از مصرف قهوه و الکل پرهیز نمایید. خوردن صبحانه با مواد غذایی مناسب می‌تواند قسمت عقب دهانتان را تمیز نماید.

هشدار! این مطلب صرفا جنبه آموزشی دارد و برای استفاده از آن لازم است حتما با مشاور مربوطه یا پزشک متخصص مشورت کنید. اطلاعات بیشتر

محصولات معتبر
محصولات معتبر