تک فارس
حسین (ع) چراغ هدایت و کشتی نجات است
محصولات معتبر
محصولات معتبر

از حرف زدن در حضور بقیه خجالت میکشم راه درمان کاربردی

از پنج قدم زیر بهره بگیرید تا بتوانید به راحتی در جمع صحبت کنید:

۱. به خاطر بسپارید که حتی سخنرانی و نطق خیلی خوب نیز، به طور حتم بی عیب و نقص خواهد بود. چیزی که حتی از بی عیب و نقص بودن سخنرانی تان مهمتر است این است که خودتان باشید. در هنگام سخن گفتن، ‌تصویر خاص خودتان را به نمایش بگذارید و به طور جدی از تقلید کردن پرهیز کنید. نحوه سخن گفتن مخصوص به خودتان را طراحی کنید و فقط از آن پیروی کنید. این کار از تلاش برای اینکه فوق العاده به نظر برسید، بسیار موفق تر خواهد بود.

۲. افکار خود را بر روی یک طرح پیاده کنید. این طرح، تصویری از تمام موضوعات و نظریاتی است که میخواهید در سخنان تان بیان شود. آن را در وسط کاغذی بنویسید و دور آن خط بکشید. سپس زیر آن، نکات اصلی را که برای مطرح کردن نظریه تان به شما کمک میکند، یادداشت کنید. دور هر کدام از این نظریه ها خط بکشید و با خطوطی، آنها را به موضوع اصلی مرتبط سازید. به طور کلی باید دست کم دو تا پنج نکته را یادداشت کرده باشید. روی خطوط ارتباطی که کشیده اید، نحوه برقراری ارتباط میان آنها را یادداشت کنید؛ برای نمونه، به کار بردن داستان، ‌ ضرب المثل یا مثال. اکنون شما تصویری کلی از سخنرانی خود تهیه کرده اید و می توانید از آن در هنگام سخن گفتن در جمع استفاده کنید هیچ چیزی را از خاطر نبرید.

۳. سخنان خود را با گفتن نکته جالبی آغاز کنید که بتواند توجه مخاطبان را به شما جلب کند. می توانید صحبت های خود را با تعریف کردن یک خاطره شروع کنید؛ داستانی بامزه در ارتباط با آن چیزی که میخواهید درباره آن سخن بگویید؛ هر قدر این داستان تاثیرگذارتر باشد، بهتر است.

۴. سخنرانی خود را ده تا بیست بار تمرین کنید. مطالب خود را به چند قسمت عمده تقسیم کنید و در هر بار تمرین، به یک قسمت آن بپردازید. این کار از به خاطر سپردن سخنرانی به طور کامل، ‌ آسان تر خواهد بود. به طور کلی هر مطلب را می توانید به چند قسمت اصلی مقدمه، بخش اول، بخش دوم، بخش سوم و قسمت پایانی تقسیم کنید.

تکفارس آی آر

۵. با مخاطبان خود ارتباط برقرار کنید. ایجاد ارتباط، نکته اصلی و ضروری در هر گفتگوی تاثیرگذاری است. ارتباط، در واقع توجهی دو سویه از جانب شما و مخاطبان است؛ نوعی مبادله انرژی بین طرفین که چیزی بسیار فراتر از ارتباط چشمی است. در این ارتباط، هر یک از مخاطبان شما باید احساس کند که شما به او نگاه میکنید و با وی حرف می زنید. ذهن شما باید باز باشد و برای دریافت توجه و اعتماد آنها آماده باشید. اگر به راستی خواستار برقراری چنین ارتباطی باشید، دیگران شما را می پذیرند و تمایل شما به برقراری ارتباط را حس خواهند کرد. هنگامی که این ارتباط وجود داشته باشد، شما احساسی خوشایند در دیگران به وجود خواهید آورد؛ انرژی و نیرویی که بدون اینکه بیان شود، از سوی شما به طرف مخاطبان جریان خواهد یافت.

راحت ترین راه غلبه بر «ترس از صحبت کردن در مقابل جمع» چیست؟

برای غلبه بر «ترس از صحبت کردن در مقابل جمع» هیچ راه آسانی وجود ندارد. اگر این کار آسان بود، هرگز به عنوان یکی از اضطراب آورترین فعالیت ها در جهان به حساب نمی آمد.

شاید دانستن این نکته به شما کمک کند که تاثیرگذارترین سخنرانان کسانی هستند که بیش از همه از سخن گفتن در برابر جمع وحشت دارند. همچنین دانستن این نکته ضرورت دارد که ترس از سخن گفتن در برابر جمع، ریشه در کمال گرایی افراد دارد. زمانی که حس کنیم به حد کافی خوب نخواهیم بود، ترس ما را فرا می گیرد. این ترس از زمانی آغاز می شود که به داوری و قضاوت درباره خودمان می پردازیم و به خود نمره می دهیم.

زمانی می توانید از شر این ترس خلاص شوید که بیآموزید خود را همان گونه که هستید، بپذیرید. اگر هنگام صحبت در مقابل مردم، سعی کنید که خودتان باشید، کمال گرایی را رها کنید و از فکر اینکه به بهترین شکل ممکن ظاهر شوید، ‌ صرف نظر کنید و افکار و احساسات واقعی خود را در برابر دیگران به نمایش بگذارید، آنگاه می توانید سخنران خوبی باشید.

www.takfars.ir

پنج راهکار برای مهار ترس از سخنرانی

با وجود تمام مطالب گفته شده، هنوز هم سخنرانی از آن کارهایی است که بسیار ترسناک به نظر می رسد.

در ادامه به نکاتی اشاره خواهیم کرد که می تواند در مهار کردن این ترس به شما کمک کند.

۱. تنفس دیافراگمی را بیآموزید و تمرین کنید. این نوع تنفس می تواند از میزان ترس و اضطراب تان کم کند و علاوه بر این، به سخنان شما آهنگی آرام ببخشد و شما را کمتر هیجان زده و مضطرب نشان دهد.

۲. به بدن خود تکیه کنید. این بدان معناست که هنگام سخن گفتن از وضعیت بدن خودتان آگاه باشید و آن را آرام نگه دارید. هنگام حرف زدن فقط از سر و دست های خود کمک نگیرید. حرکات بدن شما می تواند در تاثیر کلمات تان بر ذهن دیگران موثر باشد.

۳. از مضطرب بودن نترسید. به خودتان اجازه بدهید که بابت قرار گرفتن در برابر جمع مضطرب باشید و از خود انتظار نداشته باشید این تجربه را بدون اضطراب و ترس به پایان برسانید.

۴. آن قدر صادق باشید که مخاطبان شما آن را حس کنند. حتی اگر اضطراب شما نیز مشخص شد، نترسید؛ از آن به نفع خود بهره برداری کنید. زمانی که مردم متوجه شوند با آنها روراست هستید، صداقت و روراستی تان آنها را به سوی شما جذب خواهد کرد.

۵. فقط سخنرانی نکنید، ‌به گفتگوی دو جانبه با مخاطبان بپردازید. از قبل سوالاتی را آماده کنید تا از مردم بپرسید و اجازه دهید آنها با بازگو کردن دانسته ها، ‌احساسات و تجربیات شان در مورد آنچه با سخنان شما ارتباط دارد، در این گفتگو شرکت کنند. مطرح کردن این سوالات از همان ابتدای سخنرانی، ‌این حس را به شنوندگان خواهد داد که با گفتگویی دوستانه روبرو هستند و شما متکلم وحده نیستید. به طور حتم از اینکه می بینید این نحوه گفتگو بر خود شما نیز تاثیری مثبت دارد و تا حد زیادی شما را آرام و خونسرد کرده است، شگفت زده خواهید شد.

هشدار! این مطلب صرفا جنبه آموزشی دارد و برای استفاده از آن لازم است حتما با مشاور مربوطه یا پزشک متخصص مشورت کنید. اطلاعات بیشتر

محصولات معتبر
محصولات معتبر