تک فارس
حسین (ع) چراغ هدایت و کشتی نجات است
محصولات معتبر
محصولات معتبر

آیا خندیدن دروغی هم اندازه خنده واقعی برای سلامتی مفید است

image آیا خندیدن دروغی هم اندازه خنده واقعی برای سلامتی مفید است

بسیاری از مردم بر این باور هستند که خنده حتی اگر از ته دل و واقعی هم نباشد می تواند بر وضعیت جسمی و روحی ما تأثیری مثبتی بگذارد؛ باوری اگرچه ریشه در تحقیقی قدیمی دارد اما باید در آن تجدید نظری جدی داشت.

خبر بد این است که یافته های اخیر دانشمندان نشان می دهد: خنده مصنوعی هیچ تأثیری در شادی و بهتر شدن حال انسان ایفا نمیکند.

در سال ۱۹۸۸، محققان تصمیم گرفتند تأثیر خنده مصنوعی را بر وضعیت و حالت روحی انسان بررسی کنند. آنها بدین نتیجه رسیدند که لبخند زدن حتی اگر واقعی نباشد می تواند موجب شعف و شادی شود.

۲۸ سال بعد، دانشمندان بار دیگر به آزمون این فرضیه پرداختند، آنچه این بار به دست آمد در نقطه مقابل یافته های پیشین قرار داشت.

تکفارس آی آر

بر این اساس، خنده ای که از ته دل نباشد نه تنها تأثیری بر خود فرد ندارد بلکه در بهتر شدن فضای عمومی هم نقشی ایفا نمیکند.

اگرچه تا تثبیت این مدعا هم چنان راه درازی باقی است و سوالات بسیاری بدون پاسخ باقی مانده اند؛ ولی آنچه واضح است قابل تردید بودن یک باور قدیمی و یافتن نشانه هایی برای افسانه خواندن آن است.

به نظر می رسد، از این پس باید بیش ازگذشته به فکر خنده های از ته دل و شادی های عمیق بود؛ چراکه تنها در این صورت مزایا و منافع شادی نصیبمان می شود.

هشدار! این مطلب صرفا جنبه آموزشی دارد و برای استفاده از آن لازم است حتما با مشاور مربوطه یا پزشک متخصص مشورت کنید. اطلاعات بیشتر

محصولات معتبر
محصولات معتبر