image چطور ادویه با کیفیت برای پخت غذای خود تهیه کنید

دارچین

دارچین کاسیا اغلب به جای دارچین اصل فروخته می شود. این دو شباهت زیادی به هم دارند اما کاسیا عطر ضعیف تری نسبت به دارچین اصل دارد. به علاوه چوب کاسیا ضخیم تر و زبرتر است و از یک طرف پیچ خورده است.

image چطور ادویه با کیفیت برای پخت غذای خود تهیه کنید

اصل و فرع بودن دارچین آسیاب شده را خیلی راحت می توان تشخیص داد. اگر چند قطره ید به دارچین کاسیا اضافه کنید به رنگ آبی تغییر رنگ می دهد.

فلفل

فلفل سیاه اصل وقتی آسیاب می شود به قطعات درشتی تبدیل می شود و کمی هم چرب است. اما فلفل بی کیفیت بیش از حد خشک است و هنگام آسیاب بیش از حد ریز می شود.

image چطور ادویه با کیفیت برای پخت غذای خود تهیه کنید

فلفل سیاه اصل وقتی آسیاب می شود به قطعات درشتی تبدیل می شود و کمی هم چرب است. اما فلفل بی کیفیت بیش از حد خشک است و هنگام آسیاب بیش از حد ریز می شود.

زنجبیل

ریشه گیاه زنجبیل باید صاف، سخت و بدون چروک باشد و پوست بسیار نازکی داشته باشد. اگر زنجبیل چروکیده باشد کهنه است. واقعیت این است که اگر زنجبیل بیش از حد رشد کند داخل آن نخ های درشتی ایجاد می شود.

image چطور ادویه با کیفیت برای پخت غذای خود تهیه کنید

زردچوبه

آرد رنگی عطر داده شده را می توان به جای پودر زردچوبه جا زد. به راحتی می توان زردچوبه اصل و تقلبی را از هم تشخیص داد. پودر را در آب حل کنید اگر زردچوبه اصل باشد روی سطح آب لکه های سفید ایجاد نمی شود.

ریشه زردچوبه کاملا زرد یا نارنجی است. پوست آن نازک و نباید نرم یا چروکیده باشد.

image چطور ادویه با کیفیت برای پخت غذای خود تهیه کنید

بادیان ستاره ای

عطر بادیان ستاره ای شباهت زیادی به بادیان دارد و رنگ آن قهوه ای متمایل به قرمز است. بادیان اصل ۸ گلبرگ با دانه های براق دارد و با ضربه زدن مایع چربی از آن خارج می شود. اگر بیش از حد تیره یا شکننده باشند کهنه هستند.

image چطور ادویه با کیفیت برای پخت غذای خود تهیه کنید

هل

دانه های هل باید درشت و رنگ آن ها سبز زیتونی باشد. اگر رنگ آن سبز روشن باشد ممکن است به آن رنگ مصنوعی زده باشند. اگر رنگ آن متمایل به زرد باشد یا اشتباه خشک شده و یا کهنه هستند.

image چطور ادویه با کیفیت برای پخت غذای خود تهیه کنید

جوز هندی

جوز هندی واقعی بزرگ، بیضی شکل و داخل آن پر از شیار است. گاهی اوقات نوعی گیاه وحشی مشابه جوز هندی جایگزین آن به فروش می رسانند که شکل کشیده تری دارد و داخل آن شیارهای کمتری دیده می شود.

image چطور ادویه با کیفیت برای پخت غذای خود تهیه کنید

میخک

میخک های با کیفیت قهوه ای رنگ و سر آن کمی روشن تر است. اگر میخک را بشکنید کمی روغن پس می دهد. این گیاه بوی تند و طعم تلخی دارد.

image چطور ادویه با کیفیت برای پخت غذای خود تهیه کنید

برای امتحان کردن تازگی میخک ها آن ها را داخل آب بیندازید. میخک های تازه عمودی در آب شناور می شوند اما میخک های کهنه کاملا روی سطح آب شناور می شوند.

وانیل

چوب وانیل سال ها بوی خود را حفظ میکند. چوب وانیل با کیفیت رنگ شکلاتی دارد، انعطاف پذیر است و انتهای آن کمی حالت پیچ خورده دارد و اندازه آن ۱۵ الی ۲۵ سانتیمتر است.

image چطور ادویه با کیفیت برای پخت غذای خود تهیه کنید

زعفران

زعفران طبیعی بسیار گران قیمت است. البته گاهی ممکن است پول زیادی بدهید اما چیزی که خریده اید زعفران نباشد بلکه یک زعفران تقلبی ساخته شده از زردچوبه، گل زعفران یا خشک شده ریشه چغندر باشد.

image چطور ادویه با کیفیت برای پخت غذای خود تهیه کنید

زعفران اصل و با کیفیت در یک اندازه هستند و خرده ریزه ندارند. زعفران اصل به مدت ۱۵ دقیقه رنگ آب را تغیر می دهد.

نکته: هنگام خرید ادویه به جای پودر خود اصل ادویه را بخرید نه نوع پودری آن.

تک فارس » آشپزی » چطور ادویه با کیفیت برای پخت غذای خود تهیه کنید