image همه چیز درباره سالاد های رژیمی

خوردن هر نوع سالادی را به شما توصیه نمی‌کنیم، می‌پرسید چرا؟ بهتر است این مطلب را به دقت مطالعه کنید.

۱- دریافت فیبر مورد نیاز: خوردن سالاد راهی برای تامین فیبر موردنیاز بدن است، زیرا از موادغذایی‌ای تشکیل شده که از منابع عالی فیبر هستند. فراموش نکنید که رژیم غذایی سرشار از فیبر، کلسترول خون را کاهش می‌دهد و از بروز یبوست پیشگیری می‌کند.

۲- بهره‌مندی از خواص انواع میوه‌ها و سبزی‌ها: تهیه سالاد با انواع میوه‌ها و سبزی‌های تازه، روشی برای مصرف هرچه بیشتر انواع مختلف این گروه‌های غذایی و برخورداری از ارزش تغذیه‌ای تمام آنهاست.

۳- دریافت کالری کمتر و داشتن حس سیری بیشتر: نتایج مطالعات نشان داده‌اند که با خوردن ۳ لیوان سالاد که تقریبا ۱۰۰ کیلوکالری انرژی دارد، انرژی دریافتی به میزان قابل ملاحظه‌ای (معادل ۵۵ کیلوکالری در هر وعده) کاهش می‌یابد و به این ترتیب فرد احساس سیری می‌کند و می‌تواند در پیروی از رژیم کاهش وزنش موفق عمل کند.

۴- دریافت چربی‌های مفید: با افزودن کمی روغن زیتون، آوکادو یا چند عدد مغز خام می‌توان به راحتی اسیدهای چرب مفید و ضروری را دریافت کرد که این کار با خوردن سالاد به آسانی امکان‌پذیر خواهد بود.

اشتباهات رایج در تهیه سالاد

– استفاده از برگ‌های جوان کاهو: خرد کردن چند برگ جوان اما زرد کاهو ارزش غذایی سالاد را چندان افزایش نخواهد داد، زیرا هرچه کاهو سبزتر باشد، اسیدفولیک، موادمعدنی و ترکیب‌های مفید بیشتری خواهد داشت.

– زیاده‌روی در مصرف نان‌های خشک یا فرآورده‌های گوشتی آماده: افزودن نان‌های برشته به سالاد کالری زیادی به آن می‌افزاید، زیرا هر نصف لیوان نان برشته، ۱۰۰ کیلوکالری انرژی دارد. فرآورده‌های گوشتی نیز مملو از چربی و افزودنی‌های مختلف هستند که دریافت هر روزه‌شان توصیه نمی‌شود. می‌توان به جای آنها یک تا ۲ قاشق غذاخوری مغز گردوی خرد شده به سالاد افزود تا امگا۳ فراوانی به بدن برسد.

– زیاده روی در افزودن پنیر: اغلب پنیرهایی که به سالاد اضافه می‌شوند، مملو از چربی هستند، بنابراین زیاده روی در مصرف آنها علاوه بر پروتئین و کلسیم، انرژی سالاد را اضافه خواهد کرد.

– افزودن تکه‌های سرخ شده انواع گوشت: بسیاری از افراد عادت دارند در سالادشان تکه‌های سینه مرغ سرخ شده بریزند، این کار به دلیل کالری فراوانی که مرغ سرخ شده دارد باعث دریافت مازاد بر نیاز انرژی خواهد شد، پس بهتر است گوشت به اندازه و به‌صورت آب‌پز در سالاد ریخته شود.

– پوشاندن سالاد با سس: اغلب سس‌ها مملو از چربی هستند و غوطه‌ور کردن سالاد در سس ارزش غذایی آن را به شدت کاهش خواهد داد. به همین دلیل به شما توصیه می‌کنیم سالادتان را با آبلیمو، نارنج یا حتی سرکه بالزامیک مزه‌دار کنید.

نکات تکمیلی

از انواع سبزی‌های رنگارنگ و تازه فصل برای تهیه سالادتان استفاده کنید. مثلا چند حلقه پیاز قرمز، هویج رنده شده، چند حلقه فلفل دلمه‌ای رنگی، تکه‌های خردشده گوجه‌فرنگی و قارچ ظاهر زیبایی به سالادتان خواهد داد. به اندازه مصرف روزانه سالاد تهیه کنید، یادتان باشد که سبزی‌های خرد شده با ماندن در یخچال به مرور زمان ارزش تغذیه‌ای خود را از دست خواهند داد.برای طعم‌دار کردن سالاد می‌توان از سبزی‌های برگ سبز معطر مانند ریحان، نعناع و شاهی نیز استفاده کرد.