مقاله کامل درباره تاثیر خوردن پیاز بر سلامتی

مجله علمی هنری آموزشی پزشکی تک فارس شامل مطالب جدید و جالب با موضوعات پزشکی و سلامتی، روانشناسی، نکات آرایشی، دکوراسیون منزل، خانه داری، آموزش آشپزی

حسین (ع) چراغ هدایت و کشتی نجات است
تک فارس

فروش ویژه

محصولات معتبر محصولات معتبر

مقاله کامل درباره تاثیر خوردن پیاز بر سلامتی

image مقاله کامل درباره تاثیر خوردن پیاز بر سلامتی

پیاز یک گیاه است با ساقه ای کوتاه، که مواد غذایی را در قسمت ریشه ذخیره می کند تا بتواند در شرایط آب و هوایی سخت زنده بماند.

منشا باستانی پیاز نواحی غربی و شرقی آسیا است. گونه های مختلف پیاز که در سراسر دنیا یافت می شود به این معنی است که پیاز از آسیا به قاره های دیگر برده شده و کشت آن توسط کشاورزان مختلف آغاز شده است. چین از ۵۰۰۰ سال قبل کشت و مصرف پیاز را آغاز کرده و آن را صادر می کرده است. پیاز در مصر باستان میوه ای مقدس و قابل احترام بوده است و دلیل آن شکل دایره ای، لایه لایه و متحدالمرکز آن بوده است. این سبزی آن قدر مقدس و محبوب بوده است که همیشه چندتایی پیاز همراه با مردگان دفن می کردند.

در اسناد پزشکی Charaka Samhita، مربوط به قرن ششم قبل از میلاد، از پیاز به عنوان یک گیاه دارویی یاد شده است. یک پزشک یونانی به نام دیوسکوریدس در قرن اول میلادی روش ها و مزایای مصرف پیاز را مستند کرده است. همچنین ابن سینا، طبیب ایرانی، هم به خواص دارویی و سلامتی پیاز اشاره کرده است.

پیاز تنها گیاهی است که در تمام دنیا برای تهیه ی بیشتر غذاها از آن استفاده می شود. هر جایی که باشید به ندرت غذایی را پیدا می کنید که در آن پیاز وجود نداشته باشد. پیاز انواع مختلفی دارد و امروز قرار است با رایج ترین انواع آن آشنا شویم.

تکفارس آی آر

پیاز زرد: این نوع از پیاز بافت سفید عاجی دارد، پوست آن قهوه ای است و عطری قوی، شبیه به گوگرد دارد.

پیاز شیرین: این پیاز پپوستی نازک و کمی مات دارد و اندازه ی آن بزرگتر از پیازهای دیگر است.

پیاز قرمز: اگر دوست دارید پیاز شیرین و ملایم بخورید، پیاز قرمز انتخاب مناسبی است. پوست این پیاز سرخابی پررنگ است و می توانید به راحتی آن را به صورت خام بخورید.

موسیر: اندازه ی موسیر خیلی کوچکتر از پیاز است، پوست قهوه ای دارد و گوشت آن بنفش است.

پیاز سبز: این نوع از پیاز درواقع نارس است و هنوز شروع به رشد نکرده است.

www.takfars.ir

تره فرنگی: شکل ظاهری آن شبیه به پیازچه است، البته در اندازه ی بسیار بزرگتر. از این سبزی در تهیه ی سس و سوپ استفاده می شود.

پیاز پر از فایده است؛ فرقی هم ندارد خام خورده شود یا پخته، روز خورده شود یا شب، به هر حال تمام اعضای خانواده ی پیازها برای سلامتی مفید هستند. پیاز منبعی عالی از ویتامین های C و B6، فولات، آهن و پتاسیم است. سرشار از منگنز است و از شما در برابر سرماخوردگی و آنفولانزا محافظت می کند.

دو ماده ی شیمیایی آلیوم و آلیل دی سولفید موجود در پیاز پس از مصرف تبدیل به آلیسین می شوند که بر اساس شواهد بعضی از تحقیقات برای مبارزه با سرطان و دیابت مفید است. همچنین سختی رگ ها را کاهش داده و فشار خون را هم پایین می آورد.

میزان کوئرستین با پخته شدن میزان آن کاهش پیدا نمی کند و در تمام سوپ پخش می شود.

در پیاز نوعی آنتی اکسیدان به نام کوئرستین وحود دارد که با انواع التهاب مبارزه می کند. پس اگر می خواهید سوپی سرشار از آنتی اکسیدان بخورید حتما در آن پیاز بریزید.

شاید باور نکنید اما اسانس پیاز هم فواید زیادی دارد. این روغن معطر ضدعفونی کننده و ضد باکتری است و می توانید برای تمیز کردن پوست یا سطوح از آن استفاده کنید. اگر پیاز و سیر را با هم ترکیب کنید خواصشان افزایش پیدا می کند. این ترکیب را می توانید به عناون داروی ضد افسردگی، مسکن، ضد انعقاد خون و ضد التهاب مصرف کنید.

مصرف پیاز در کاهش وزن هم تأثیر دارد. جایگزین کردن آن ها با غذاهای پرکالری می تواند در طولانی مدت برای کاهش وزن مؤثر باشد.

مصرف پیاز در هر دو حالت خام و پخته برای سلامتی بسیار مفید است. با این حال پیاز خام سطح بالاتری از ترکیبات آلی گوگردی را دارد و تأثیر بیشتری از پیاز پخته دارد. در مطالعه ای مشاهده شده است که لایه های بیرونی پیاز دارای غلظت بیشتری از فلانوئیدها است، پس این دفعه که تصمیم داشتید پوست پیاز را جدا کنید سعی کنید یک لایه ی نازک را جدا کرده و مابقی را استفاده کنید.

فقط پیاز ترشی هایی که در خانه تهیه می شوند این خواص را دارند. ترشی های کارخانه ای حاوی مواد افزودنی هستند و همین موضوع می تواند به بدن آسیب برساند.

پیاز پخته شده هم فواید سلامتی قابل توجهی دارد، منبع خوبی از فیبر و مس است و بر هضم غذا و تقویت ارتباط های مغزی تأثیر مثبتی دارد. حتی پیازهای داخل ترشی هم این مزایا را دارند.

تک فارس

آشنایی با مشخصات تغذیه ای پیاز

یک پیاز کوچک حاوی ۲۸ کالری و ۷ گرم کربوهیدرات است. سرشار از گوگرد، فیبر، پتاسیم، کلسیم، ویتامین B ،A کمپلکس و ویتامین C است. همچنین منبع آهن، فولات و پتاسیم است؛ در آن مقدار کمی چربی، کلسترول و سدیم هم یافت می شود و منبع خوبی از ترکیبات سولفوریک، فلانوئیدها و مواد شیمیایی و پلی فنولن ها است.

فواید مصرف پیاز بر سلامتی

آلیوم و آلیل دی سولفید دو ترکیب فیتوشیمیایی موجود در پیاز هستند که خطر ابتلا به انواع سرطان را کاهش می دهند، قند خون را تنظیم می کنند، التهاب ها را کاهش داده و به التیام عفونت کمک می کنند.

▪ مبارزه با سرطان

طبق مطالعات انجام شده توسط دانشگا گلف، پیاز قرمز در از بین بردن سلول های سرطانی سرطان سینه و روده ی بزرگ تأثیر بسیار زیادی دارد. پیاز قرمز مقدار زیادی کورستین و آنتوسیانین دارد که هر دو خواص ضدسرطانی دارند. روش عملکردی پیاز به این شکل است که محیط را برای ارتباط سلول های سرطانی با یکدیگر نامساعد کرده، از رشد آن ها جلوگیری می کند و در طولانی مدت آن ها را به سمت خودکشی هدایت می کند. همچنین مشخص شده است افرادی که به صورت منظم پیاز مصرف می کنند کمتر از دیگران به سرطان دچار می شوند. پس به عنوان یک اقدام پیشگیرانه می توانید همراه غذاها پیاز قرمز مصرف کنید.

▪ تأمین سلامت قلب

فلانوئیدهای موجود در پیاز قرمز می توانند به سلامت قلب کمک کنند. همچنین پیاز سرشار از گوگردهای ارگانیک است که می توانند از شما در برابر بیماری های قلبی محافظت کنند. یک مطالعه که در آٰرژانتین انجام شده نشان داده است مصرف ترکیبات گوگردی ارگانیک موجود در پیاز می تواند خطر بیماری های قلبی عروقی را کاهش دهد. یکی دیگر از مواد موجود در پیاز تیوسولفینات است که خاصیت رقیق کننده ی طبیعی خون عمل می کند و خطر حمله ی قلبی و سکته را کاهش می دهد.

کوئرستین موجود در پیاز با خاصیت آنتی اکسیدانی و ضد التهابی که دارد با بیماری های قلبی مبارزه کرده، سلامت قلب را تقویت می کند. پیاز یکی از مواد اصلی غذاهای فرانسوی است و باعث شده است که علی رغم رژیم غذایی پرکالری فرانسوی ها، میزان بیماری های قلبی در بین مردم فرانسه بسیار پایین باشد.

پیاز سطح کلسترول را کنترل کرده، میزان آن را در بدن تنظیم می کند و با این کار از قلب محافظت می کند. طبق گزارش انتشارات دانشگاه کمبریج، فلانوئیدهای موجود در پیاز به کاهش سطح LDL یا همان کلسترول بد در افراد چاق کمک می کند.

T A K F A R S

فیبروینولیتیک فرآیندی است که منجر به از بین رفتن لخته های خون در رگ های باریک و کوچک می شود.

همچنین پیاز از چسبیدن پلاکت های خون به یکدیگر و لخته شدن خون جلوگیری کرده، خطر حملات قلبی را کاهش می دهد. همچنین با جلوگیری از افزایش فشار خون می تواند خطر ابتلا به مشکلات قلبی را کاهش دهد. مطالعه ای در این زمینه روی خرگوش ها انجام شده و نتایج آن نشان داده است که پیاز می تواند با تقویت فیبروینولیتیک از تصلب شرایین جلوگیری کند.

▪ کنترل سطح قند خون

در مطالعه ای ثابت شده است که عصاره ی پیاز می تواند در کاهش سطح قند خون مؤثر باشد. این مطالعه بر روی موش های دیابتی انجام شده و نتایج دلگرم کننده ای داشته است. یک یاز ترکیبات گوگردی موجود در پیاز، یعنی متیل سیتئین – S، همراه با کوئرستین می تواند تأثیر مثبتی بر قند خون داشته باشد. البته مشخص شده است که اگر پیاز همراه با داروی ضد دیابت متفورمین مصرف شود اثرات مثبت خود را نمایان می کند. در مطالعه ای دیگر مشخص شد که پلی فنول ها، به خصوص آن هایی که در ترکیبات پیاز وجود دارد، در کنترل قند خون نقش مؤثری دارند.

▪ هضم سالم تر

وجود فیبر موجود در سبزیجات، یا اینولین، فواید گوارشی بسیار زیادی را در پیاز ایجاد کرده است. اینولین به عنوان یک منبع غذایی مناسب برای باکتری های مفید روده عمل می کند و مصرف آن، به بدن شما کمک می کند تا سطح مناسبی از باکتری های مفید را در روده حفظ کند. با این حال، تیوسولفینات های موجود در پیاز با خاصیت ضد باکتریایی که دارند می توانند به این باکتری های مفید روده آسیب برسانند. پس اگر به خواص ضدباکتریایی پیاز حساس هستید، قبل از شروع مصرف حتما با پزشک خود مشورت کنید.

گفته شده که پیاز در بعضی افراد باعث ایجاد میگرن و نفخ شکم می شود. اگر با این عوارض روبه رو شدید حتما با پزشک مشورت کنید.

فیبر دیگری که به صورت محلول در پیاز وجود دارد، اولیگوفروکتوز نام دارد. این فیبر از خانواده ی اینولین بوده و در پیشگیری و درمان انواع اسهال مفید است. همچنین مواد شیمیایی موجود در پیاز می تواند خطر ابتلا به زخم معده را کاهش دهد.

پروبیوتیک های طبیعی موجود در پیاز در درمان یبوست مفید هستند و شدت آن را کاهش می دهند. همچنین بعضی از افراد معتقدند خوردن پیاز درد معده و کرم معده را کاهش می دهد. البته هنوز در این زمینه تحقیقات کافی انجام نشده و از نظر علمی ثابت نشده است.

▪ حفظ سلامت استخوان

تک فارس www.takfars.ir

تحقیقات اولیه نشان میدهد که مصرف پیاز از پوکی استخوان مرتبط با افزایش سن جلوگیری می کند به گفته ی محققان سوئیسی ترکیباتی از پیاز سفید، که GPCS نام دارد، می تواند سرعت از بین رفتن بافت استخوانی را تا حد زیادی کاهش دهد. این مطالعات هنوز بر روی موش های صحرایی انجام شده است اما می تواند برای انسان ها هم امیدوارکننده باشد.

مطالعه ی دیگری نشان داده است زنانی که به طور منظم پیاز مصرف می کنند نسبت به زنانی که مصرف نمی کنند، ۵% بیشتر توده ی استخوانی دارند. همچنین مشخص شده است که مصرف پیاز تأثیر مفیدی بر تراکم استخوان زنان بالای ۵۰ سال دارد.

طبق اعلام بنیاد آرتروز، کوئرستین موجود در پیاز می تواند فعالیت لکوترین ها، پروستاگلاندین ها و هیستامین ها را مختل کرده و از ابتلای فرد به آرتروز و آرتریت روماتوئید جلوگیری کنند. همچنین مشخص شده است که پیاز به درمان دردهای مفصلی هم کمک می کند.

▪ جلوگیری از التهاب و آلرژی

قبلا دیدیم که کوئرستین و سایر فلانوئیدهای موجود در پیاز در جلوگیری از التهاب مؤثر هستند پیاز با جلوگیری از ترشح هیستامین می تواند آلرژی را درمان کند. پخت وپز با پیاز می تواند به باز شدن و تخلیه ی سینوس ها کمک کند. همچنین خواص آنتی هیستامینی کوئرستین می تواند گرفتگی بینی را برطرف کند.

اگر دچار گرفتگی بینی هستید شب یک پیاز خام بخورید. ترکیبات گوگرد موجود در پیاز مخاط را تجزیه می کند.

پیاز دارای خواص ضد باکتریایی است. طبق مطالعات انجام شده، عصاره های پیاز علیه باکتری های مسؤول پوسیدنگی دندان و آلرژی ها عمل می کنند. پیاز دارای اثرات آنتی بیوتیکی است و می تواند در بهبود زخم و تسکین درد آن بسیار مؤثر باشد.

▪ بهبود سیستم ایمنی بدن

سلنیوم موجود در پیاز باعث تحریک عملکرد سیستم ایمنی بدن می شود. همچنین این ماده ی معدنی از پاسخ بیش از حد سیستم ایمنی بدن جلوگیری کرده و می تواند اثرات نامطلوبی هم داشته باشد. سلول های ایمنی در نبود سلنیوم سلول های ناکارآمدی تولید می کند، چنین سلول هایی در تولید پروتئین های مهم و انتقال کلسیم هم مشکل دارند. اینجاست که نقش مؤثر پیاز اهمیت پیدا می کند.

پیاز در روسیه یک داروی گیاهی محسوب می شود و مردم برای درمان سرماخوردگی و آنفولانزا از آن استفاده می کنند.

تکفارس

حالا می خواهیم یک درمان محبوب با پیاز را به شما آموزش دهیم. در این روش چند تکه پیاز را در جورابتان قرار می دهید و می خوابید. شاید بپرسید مزیت این کار چیست؟ منابع خاصی می گویند که این کار عفونت را ریشه کن می کند و در همان حال، به بدن شما آبرسانی می کند. همچنین گفته شده که انجام این کار می تواند سیستم ایمنی بدن شما را تقویت کند. انتهای همه ی مسیرهای عصبی بدن در پاها قرار دارد و شاید این اتفاق به همین دلیل می افتد. یعنی با قرار دادن پیاز در کف پا، خواص مثبت آن از طریق مسیرهای عصبی به تمام بدن شما منتقل می شود. البته هنوز تحقیقاتی در این زمینه انجام نشده و از تأثیرگذاری این روش اطلاعات علمی نداریم.

خواص ضدالتهابی پیاز می تواند به بهبود آسم کمک کند.

برای درمان سرماخوردگی می توانید چای پیاز درست کنید. این چای سیستم ایمنی بدن را تقویت کرده، از ابتلا به بیماری ها جلوگیری می کند. برای تهیه ی چای پیاز باید یک تکه از پیاز را در آب جوش ریخته و بگذارید کمی بجوشد، سپس مایع به دست آمده را بنوشید. برای خوش طعم شدن این چای می توانید مواد دیگری، مثل زنجبیل، به آن اضافه کنید.

شربت پیاز و عسل هم در رفع علائم سرماخوردگی مفید است. یک پیاز را ورقه ورقه کنید و در قابلمه بریزید. روی پیازها نصف فنجان عسل بریزید و به آرامی آن ها را حرارت دهید تا پیازها شفاف و نرم شوند. هر ۳ تا ۴ ساعت یک قاشق از این شربت بخورید. برای پیشگیری از ابتلا به آنفولانزا می توانید روزی ۱ تا ۲ قاشق از این شربت را بخورید.

▪ از بین بردن درد گوش و آلودگی آن

تحقیقات محدودی در ارتباط با تأثیر پیاز بر از بین بردن آلودگی و درد گوش انجام شده است. والدین زیادی برای درمان بیماری های گوش فرزندانشان از پیاز استفاده می کنند. آن ها اصرار دارند که آب پیاز می تواند درد گوش را برطرف کند. یکی از راه های انجام این درمان، گرفتن عصاره ی پیاز با گرم کردن آن است. آن ها چند قطره از عصاره ی به دست آمده را در گوش می ریزند. ریشه ی این روش درمانی به قرن ۱۹ برمی گردد.

با توجه به قدیمی بودن این روش استفاده لازم است حتما قبل از انجام آن با پزشک متخصص مشورت کنید.

برای تهیه ی عصاره ی پیاز باید آن را در فر با دمای ۲۲۰ درجه ی سانتی گراد به مدت ۱۵ دقیقه قرار دهید تا نرم شود. پس از آنکه سرد شد، آن را از وسط نصف کنید و فشار دهید تا عصاره ی آن بیرون بیاید. عصاره را صاف کنید و با قطره چکان دارویی در گوش آلوده بریزید.

در روشی دیگر برش های کوچکی از پیاز را در گوش قرار می دهند. با اینکه تأثیر این روش هنوز از نظر علمی ثابت نشده است اما بعضی ها معتقدند که واقعا تأثیرگذار است.

▪ بهبود تنفس

takfars.ir

در یک مطالعه در آمریکا مشخص شد که مصرف پیاز در بهبود علائم بیماران مبتلا به مشکلات تنفسی، مانند آسم و رینیت آلرژیک، تأثیر مثبت داشته است. همچنین خواص ضدالتهابی پیاز می تواند بیماری های تنفسی را تا حدودی بهبود بخشد. اگر شما هم با بیماری تنفسی درگیر هستید می توانید مصرف پیاز را در برنامه ی غذایی خود جای دهید.

▪ بهبود خواب

پیاز حاوی پروبیوتیک است و می تواند استرس را کاهش داده، کیفیت خواب را افزایش دهد. وقتی باکتری های مفید روده فیبر پروبیوتیک را هضم کنند تعدادشان زیاد می شود و سلامت روده را افزایش می دهند، همچنین محصولات فرعی متابولیکی را هم آزاد می کنند. همه ی این محصولات می تواند بر عملکرد مغز ما تاثیر گذاشته و خواب خوبی را ایجاد کند.

▪ تقویت سلامت چشم

گوگرد موجود در پیاز باعث افزایش سلامت چشم بهبود می شود.

سلنیوم موجود در پیاز ویتامین E موجود در چشم را افزایش داده، از سلول های چشم محافظت می کند.

این ماده تولید پروتئینی به نام گلوتاتیون را، که یک آنتی اکسیدان است، تحریک می کند. هرچه میزان گلوتاتیون بیشتر باشد خطر ابتلا به گلوکوم، تخریب ماکولا و آب مروارید کمتر است.

طبق مطالعاتی که در ایران انجام شده است، پیاز می تواند رشد فلور طبیعی چشم را مهار کند.

عصاره ی پیاز می تواند از تیرگی قرنیه جلوگیری کند.

در این مطالعه از آب پیاز به عنوان قطره ی چشم استفاده و مشخص شد این احتمال وجود دارد که پیاز می تواند در درمان عفونت های شایع چشم، مانند ورم ملتحمه و بلفاریت، بسیار مؤثر باشد. اگر قصد استفاده از این روش را دارید حتما با پزشک متخصص مشورت کنید.

تک فارس آی آر

▪ تأمین سلامت دهان و دندان

پیاز حاوی ترکیبات گوگردی تیوسولفینات و تیوسولفونات است و همین ترکیبات میزان باکتری هایی که در دهان باعث پوسیدگی دندان می شوند را کاهش می دهد. برای استفاده از خواص سلامتی دهان و دندان، توصیه می شود پیاز را به صورت خام بخورید چون ممکن است پپس از پخت این ترکیبات از بین بروند.

این سبزی پرخاصیت سرشار از ویتامین C است و دندان ها را سالم نگه می دارند همچنین عده ای معتقدند پیاز می تواند درد دندان را هم تسکین دهد که البته هنوز از نظر علمی ثابت نشده است.

در کنار تمام مزایای پیاز یک نقطه ضعف وجود دارد و آن هم بوی بدی است که در دهان ایجاد می کند. پس اگر پیاز می خورید لازم است که حسابی دهان خود را بشویید.

▪ درمان وبا.

در تحقیقات مختلفی مشخص شده است که پیاز میکروب مسؤول وبا را مهار می کند و در کنار خواص ضدباکتریایی خود، به درمان وبا کمک می کند.

▪ جلوگیری از لخته شدن خون

در پیاز ترکیباتی به نام روتین وجود دارد که از لخته شدن خون جلوگیری می کند. در مطالعات زیادی که روی موش ها انجام شده مشخص شده است که روتین قوی ترین ترکیب ضد ترومبوتیک (لخته شدن در عروق و رگ ها) است. لخته ها در رگ های خونی غنی از فیبرین و در عروق غنی از پلاکت هستند. روتین موجود در پیاز انسداد آنزیمی (ایزومراز پروتئین دی سولفید) کمک می کند. این ترکیب در زمان تشکیل لخته های خونی سریع آزاد می شود و انسداد را از بین می برد.

▪ افزایش انرژی

فیبر موجود در پیاز عملیات هضم غذا را کند کرده و سطح انرژی را ثابت نگه می دارد. به طور کلی اینولین موجود در سبزیجات به حفظ سطح استقامت بدن کمک می کنند.

TakFars

▪ بهبود سلامت ج.ن.س.ی

مردم در غرب اوگاندا از پیاز به عنوان یک دارو برای کنترل ناتوانی های ج.ن.س.ی استفاده می کنند. علاوه بر این مصرف پیاز خواص دیگری هم برای مردان دارد. مصرف آب پیاز همراه با عسل باعث افزایش قدرت باروری در مردان می شود.

▪ تقویت سلامت مغز

تحقیقات نشان داده است که آنتی اکسیدان های موجود در پیاز به سموم مضر مغز متصل شده و آن ها را از بدن خارج می کنند. ترکیبات گوگردی پیاز هم می تواند با کاهش سرعت حافظه در اثر افزایش سن مقابله کند. همچنین در عصاره ی پیاز ترکیباتی مؤثر در حفظ هیپوکامپ (بخشی در مغز) پیدا شده است.

ممکن است بخشی از این خواص با پخته شدن پیاز از بین برود، پس بهتر است پیاز را به صورت خام مصرف کنید.

یکی از ترکیبات گوگردی موجود در پیاز به نام دی سولفید دی-پروپیل، اختلال حافظه را بخبود می بخشد.

▪ درمان تب

پیاز یک ماده ی غذایی تب بُر است. همچنین با توجه به بخارات طبیعی که در این سبزی وجود دارد، می تواند جلوی خونریزی بینی را گرفته و آن را درمان کند.

▪ کاهش استرس اکسیداتیو

براساس مطالعاتی که در چین انجام شده است مصرف آب پیاز می تواند در تعدیل استرس اکسیداتیو مؤثر باشد. در مطالعه ی دیگری مشخص شده است که پیاز می تواند استرس اکسیداتیو ناشی از دیابت را هم کاهش دهد. کوئرستین موجود در سبزیجات می تواند از بیماری های مربوط به استرس اکسیداتیو جلوگیری کرده، از DNA شما در برابر آسیب های ناشی از این استرس محافظت کند. در مطالعه ای که در آرژانتین انجام شد مشخص شد خواص ضدالتهابی و آنتی اکسیدانی پیاز در کاهش استرس اکسیداتیو مؤثر است.

تک فارس

▪ تسهیل علائم یائسگی

پیاز با پشتیبانی از کبد و محافظت از آن در برابر هورمون های زائد دوران یائسگی، باعث کاهش علائم این دوران می شود. همچنین مصرف کلسیم کافی در این دوران تأثیر مثبتی بر فرد دارد و پیاز، با منابع غنی کلسیم می تواند در این زمینه هم کمک کند.

▪ ایجاد پوستی شفاف

پیاز منبع ویتامین های C ،A و E است که همه ی آن ها بر سلامت پوست تأثیر مثبت دارند. این ویتامین ها با جلوگیری از فعالیت رادیکال های آزاد، از پوست در برابر پیری زودرس محافظت می کنند. همچنین به دلیل خواص ضدعفونی کننده ای که دارد می تواند از پوست در برابر باکتری ها محافظت کند. تحقیقات نشان داده است که ویتامین C نقش ویژه ی در شفافیت و درخشندگی پوست دارد. پس به نظر می رسد که ماسک پیاز یک ماسک معجزه گر برای پوست است.

برای تهیه ی ماسک پیاز به ۲ قاشق غذاخوری آرد نخود، ۱ونیم قاشق غذاخوری آب پیاز تازه، نصف قاشق چای خوری شیر و نوک قاشق چای خوری جوز هندی نیاز دارید.

این ماسک هم خاصیت لایه برداری دارد و هم پوست شما را درخشان می کند.

همه ی مواد را با هم مخلوط کنید تا یک خمیر غلیظ درست شود. اگر خمیر خیلی سفت شد می توانید کمی شیر به آن اضافه کنید. اگر بوی پیاز شما را اذیت می کرد می توانید چند قطره اسانس اسطخدوس به آن اضافه کنید. صورتتان را تمیز کنید و ماسک را به صورت یک دست روی پوست صورت و گردن بمالید. ۲۰ دقیقه صبر کنید تا کاملا خشک شود، سپس با کمک شیر پوستتان را ماساژ داده و ماسک را جدا کنید.

▪ ضد پیری

پیاز خاصیت ضدپیری دارد. ویتامین های A ،E و C موجود در آن از پوست در برابر آسیب های ناشی از تابش اشعه ی ماورای بنفش محافظت می کنند و جلوی آسیب رسانی رادیکال های آزاد را می گیرند.

ماساژ پوست با آب تازه ی پیاز باعث افزایش گردش خون در پوست شده و ظاهر آن را درخشان و جوان تر می کند.

www.takfars.ir

پیاز یکی از غنی ترین منابع کوئرستین و آنتی اکسیدان های قوی است و می تواند پوست شما را بدون چین و چروک نگه دارد. از طرف دیگر، ویتامین ها و ترکیبات گوگردی موجود در پیاز از پوست شما محافظت کرده، آن را نرم و لطیف نگه می دارند. تمام این ویژگی های ضد پیری را می توان به وجود ترکیبات گوگردی در پیاز نسبت داد.

▪ درمان آکنه

خاصیت ضد باکتریایی، ضد میکروبی و ضد التهابی پیاز می تواند روی پوست شما معجزه کند. پیاز یک ضدعفونی کننده ی قوی است که از پوست شما در برابر باکتری های عامل ایجاد آکنه و سایر عفونت های پوستی محافظت می کند. پس می توان پیاز را به عنوان یک درمان مؤثر برای آکنه و جوش شناخت.

برای درمان رد به جا مانده از جوش و آکنه می توانید از عصاره ی پیاز استفاده کنید.

برای درمان آکنه باید ۱ قاشق غذاخوری آب پیاز یا عصاره ی آن را با ۱ قاشق غذاخوری روغن زیتون مخلوط کرده و به صورت و گردن بمالید. اجازه دهید مخلوط ۲۰ دقیقه روی پوست بماند و سپس آن را بشویید. علاوه بر استفاده ی موضعی، خوردن پیاز می تواند تأثیر بسیار زیادی در از بین بردن آکنه داشته باشد. بعضی از افراد معتقدند مالیدن پیاز روی صورت هم می تواند نتایج خوبی داشته باشد.

▪ از بین برنده ی لکه های تیره و رنگدانه ها

آب پیاز یک درمان مؤثر و عالی برای از بین بردن لکه های پوست و رنگدانه ها است. عناصر گیاهی متعدد و آنتی اکسیدان های موجود در پیاز ضمن از بین بردن آلودگی های پوستی، پوست شما را تغذیه هم می کنند.

برای تهیه ی ماسک ضد لکه باید مقدار مساوی از آب پیاز و ماست را با هم مخلوط کرده، کمی اسانس دلخواه اتان را بزنید تا خوش عطر شود. ترکیب را به مدت ۱۰ تا ۱۵ دقیقه با حرکات دایره ای روی پوست ماساژ دهید تا بهترین نتیجه را بگیرید.

▪ درمان نیش و گزش

می توانید از پیاز برای تسکین محل گزیدگی و نیش خوردگی استفاده کنید. فقط باید یک برش پیاز را بر روی محل گزیده شده قرار دهید. خواص ضدالتهابی پیاز به کاهش سوزش، خارش و تورم ناشی از گزش حشرات کمک می کند.

T A K F A R S

▪ از بین بردن خال ها

برای از بین بردن خال ها هم می توانید از آب پیاز استفاده کنید. اسیدیته ی موجود در آب پیاز همراه با مواد شیمیایی مختلفی که دارد می تواند خال را از بین ببرد. کمی آب پیاز تازه به خال بمالید و اجازه دهید تا آب را جذب کند. اگر این کار را به صورت روزانه انجام دهید، حدود ۱ ماه بعد دیگر اثری از خال نخواهد بود. البته این موضوع به نوع خال هم بستگی دارد. اگر پس از یک ماه هنوز خال از بین نرفته بود با پزشک مشورت کنید.

▪ تقویت رشد مو

پیاز حاوی ترکیبات گوگردی و اسیدهای آمینه است و همین موضوع آن را به بهترین تقویت کننده برای رشد مو تبدیل کرده است. کراتین موجود در پیاز هم سرشار از گوگرد است و باعث تقویت مو می شود. اگر آب پیاز را به پوست سر بمالید، گوگرد به خورد پیاز موها رفته، آن ها را ضخیم و قوی می کند. گوگرد موجود در پیاز می تواند تولید کلاژن را تحریک کند و همین موضوع باعث تولید سلول های سالم پوستی و رشد بهتر موها می شود.

استفاده از آب پباز روی پوست سر می تواند گردش خون را افزایش داده و روی فولیکول های مو و رشد آن تأثیر مثبت داشته باشد. همچنین این کار باعث حجیم شدن موهای شما می شود. در مطالعه ای مشخص شد موی شرکت کنندگانی که از آب پیاز برای شست وشوی سر استفاده کرده اند بیشتر از افراد دیگر بوده است.

درست است که این موضوع هنوز از نظر علمی ثابت نشده است اما استفاده از آب پیاز به موهای شما آسیبی نمی رساند. شما می توانید به راحتی آب پیاز تازه را روی پوست سر و موهایتان ماساژ دهید و بگذارید حدود ۱۵ دقیقه باقی بماند. سپس تمام سر و موها را با شامپو بشویید.

▪ درمان شوره ی سر

آب پیاز می تواند باکتری های عامل ایجاد شوره ی سر را از بین برده، درمانی عالی برای آن باشد. برای تهیه ی ماسک از بین برنده ی شوره ی سر به آب پیاز و دانه ی شنبلیله نیاز دارید. ۳ قاشق غذاخوری دانه ی شنبلیله را خیس کنید و اجازه دهید یک شب تا صبح در همان حال باقی بماند. روز بعد آن ها را خمیر کرده و ۲ قاشق غذاخوری آب پیاز به آن اضافه کنید. مخلوط را روی پوست سر بمالید و اجازه دهید ۳۰ دقیقه باقی بماند، سپس با آب ولرم موها و پوست سر را بشویید.

پیاز می تواند در درمان عفونت های پوست سر هم مؤثر باشد. از همین ماسکی که برای درمان شوره ی سر استفاده کردید برای درمان عفونت های سر هم استفاده کنید. این ترکیب علاوه بر تقویت سلامت پوست سر می تواند به عنوان یک نرم کننده ی فوق العاده ی مو هم عمل کند، پس بد نیست هر چندوقت یک بار از آن استفاده کنید.

سیر هم مانند پیاز برای مراقبت در موها مؤثر است.

تک فارس www.takfars.ir

شاید باور نکنید اما رب پیاز هم می تواند چنین خاصیتی داشته باشد. نصف یک پیاز درشت را خرد کنید، با آب ترکیب کنید تا یک مایع خمیری شکل ایجاد شود. آن را به سر بمالید و بگذارید حدود ۲۰ دقیقه بماند. سپس پوست سر و موها را با آب بشویید. اگر بوی پیاز را دوست ندارید می توانید سیر را جایگزین کنید. کافی است آب سیر را با روغن نارگیل مخلوط کنید و روی موها ماساژ دهید. بعد از گذشت ۲۰ دقیقه موها را با شامپو بشویید.

▪ درمان سفیدی مو

هنوز هیچ تحقیق علمی در این زمینه انجام نشده اما عده ای معتقدند مصرف پیاز باعث سیاه شدن موهای سفیدشان شده است. برای استفاده از این خاصیت باید ۵ پیاز را با ۱ لیتر آب به مدت ۱۰ دقیقه بجوشانید. مخلوط را پس از سرد شدن صاف کنید و همراه با شامپو به پوست سر بمالید. پس از ۲ ماه مصرف پیاز به طور مداوم موهای شما حسابی براق می شود و بعد از آن روی موهای سفید تأثیر می گذارد.

▪ حفظ رنگ مو

مالیدن آب پیاز روی موها باعث ایجاد سایه ای مسی رنگ روی مو شده، موها را براق می کند. اگر می خواهید رنگ طبیعی موهایتان حفظ شود می توانید یک پیاز را با روغن خردل مخلوط کرده و روی موها بمالید. روغن خردل جلوی اثر روشن کنندگی رنگ پیاز را می گیرد و شما موهایی براق، بدون سایه ی مسی خواهید داشت.

▪ از بین بردن شپش

گوگرد موجود در پیاز به از بین بردن شپش سر کمک می کند. برای این کار ۴ یا ۵ پیاز را خرد کنید و به شکل خمیر در بیاورید. این خمیر را در صافی ریخته و فشار دهید تا آب آن گرفته شود.

برای از بین بردن شپش لازم است ابتدا ۳ روز پشت سر هم و سپس به مدت ۲ ماه، هفته ای یک بار این کار را انجام دهید.

موها و پوست سر را با آب پیاز ماساژ دهید و بگذارید ۲ ساعت همانجا باقی بماند. می توانید در طول این ۲ ساعت موها را در کلاه شنا قرار دهید. سپس موها را با آب ولرم و شامپو بشویید، موها را خشک کنید و با کمک یک شانه ی نیت، شپش ها را از موها خارج کنید.

Tak Fars

هشدار! این مطلب صرفا جنبه آموزشی دارد و برای استفاده از آن لازم است حتما با مشاور مربوطه یا پزشک متخصص مشورت کنید. اطلاعات بیشتر

تفاوت میزان سوزاندن کالری در ایستادن و نشستن پشت میز
  1. آیا کار شما هم پشت میز نشستن است برای سلامتی خود باید چه کنید
  2. اسفناج مفید یا مضر برای سلامتی
  3. خواص مصرف روزانه آب گوجه فرنگی در زیبایی و سلامتی
  4. سی راهکار علمی به ورزشکاران برای سلامتی بیشتر
  5. به اندازه آب نخوردن چه عواقبی برای سلامتی دارد
  6. آیا شکلات برای سلامتی انسان مفید است

مطالب پربازدید

فروش ویژه

محصولات معتبر محصولات معتبر

مطالب محبوب