image مصرف کره بادام زمینی برای سلامتی چه فایده و ضرری دارد

کره بادام زمینی از بادام زمینی تفت داده شده و خشک به دست می آید. این خمیر معمولا برای استفاده بر روی نان تست و ساندویچ تهیه می گردد.

کره بادام زمینی غذای سالمی است که مواد مغذی فراوانی همچون پروتئین، کربوهیدرات، اسیدهای چرب تک غیر اشباع، فولات، نیاسین، پانتوتنیک اسید، پیریدوکسین، ریبوفلاوین، تیامین، ویتامین E، ویتامین C، ویتامین A، سدیم، منیزیم، کلسیم، منگنز، فسفر، سلنیم، مس، آهن، روی دارد. خودِ گیاه بادام زمینی کوچک است که در آن شاخه های گل زمین را لمس میکنند و زیر آن رشد می یابند. گفته می شود این گیاه بومی مناطق آمریکایی است و از طریق مسافران اسپانیایی به این ناحیه آورده شده است اما در حال حاضر بیشتر کشورهای جهان به کشت بادام زمینی می پردازند. بر خلاف سایر آجیل های گران قیمت، بادام زمینی ارزان است و مزایای مشابهی برای سلامتی بدن دارد.

▪ ارزش تغذیه ای در مورد بادام زمینی و کره بادام زمینی:

افرادی که بادام زمینی و محصولات تهیه شده از آن را به صورت منظم مصرف میکنند، مقادیر بالایی ازپروتئین، اسیدهای چرب تک غیر اشباع و چند غیر اشباع، فیبر، ویتامین E و A، فیبر، فولات، کلسیم، منیزیم، روی، آهن، پتاسیم و ساید مواد مغذی را خواهند داشت. بادام زمینی اسید چرب اشباع شده ندارد و می توان آن را به طور منظم مورد استفاده قرار داد. بادام زمینی به خاطر نداشتن چربی اشباع می تواند به کاهش وزن نیز کمک کند.

مزایای کره بادام زمینی

▪ منبع غنی از پروتئین است:

۱۰۰ گرم کره بادام زمینی در برگیرنده مقادیر بالایی از پروتئین است. پروتئین های مصرف شده به امینو اسیدها تجزیه می شود و سپس هر کدام از آن ها برای ترمیم و ساخت بدن مورد استفاده قرار می گیرند.

▪ کلسترول خون را کاهش می دهد:

محتوای چربی در کره بادام زمینی تقریبا معادل چربی موجود در روغن زیتون است. این ماده در برگیرنده اسیدهای چرب تک غیر اشباع و چند غیر اشباع است. این چربی ها اشباع شده نیستند و می توان بدون نگرانی از بروز بیماری های قلبی، آن ها را مصرف کرد. اسیدهای چرب اشباع نشده در این کره، به کاهش سطح کلسترول بد خون کمک میکند و جریان کلسترول خوب خون را افزایش می دهد.

▪ از بروز دیابت نوع ۲ پیشگیری میکند:

مصرف کره بادام زمینی می تواند در کاهش خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ مفید باشد. این کره حاوی اسیدهای چرب غیر اشباع و پروتئین است. این اسیدهای چرب میتوانند حساسیت به انسولین را بهبود ببخشند. تحقیقات انجام شده بر روی مصرف کره بادام زمینی و دیابت نشان می دهد، مصرف این ماده و سایر آجیل ها قادر است خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ را کاهش دهد.

▪ منبع خوبی از ویتامین هاست:

کره بادام زمینی در برگیرنده ویتامین های متعددی است و می تواند برای عملکرد صحیح اندام های بدن خوب باشد. ویتامین A موجود در آن برای بینایی مفید است. ویتامین C به تقویت سیستم ایمنی و درمان سریع زخم ها کمک میکند. ویتامین E موجود در کره بادام زمینی یک ریز مغذی بسیار مهم برای بدن است که برای حل کردن ساختار اسیدهای چرب پیچیده و انسداد چربی در شریان ها ضروری است.

▪ خواص آنتی اکسیدانی دارد:

همانطور که در قسمت های قبلی مقاله نیز ذکر کردیم، کره بادام زمینی به خاطر وجود فولات، نیاسین، پانتوتنیک اسید، پیریدوکسین، ریبوفلاوین و تیامین، خاصیت آنتی اکسیدانی دارد. یکی از آنتی اکسیدان های موجود در این کره، رسوراترول است. رسوراترول یک آنتی اکسیدان پلی فنولی است که در کنترل نوع خاصی از سرطان ها، بیماری های قلبی، بیماری آلزایمر، عفونت های قارچی و ویروسی و سایر بیماری ها مفید است.

▪ از سرطان پیشگیری میکند:

کره بادام زمینی در برگیرنده B-sitosterol است که خواص بسیار شگفت انگیزی در مبارزه با سرطان ها به خصوص سرطان پروستات، کولون و سینه دارد. بادام زمینی و محصولات آن منابع بسیار خوبی از فیتوسترول ها هستند.

▪ سطح قند خون را تنظیم میکند:

کره بادام زمینی منبع خوبی از منیزیم است. در هر ۱۰۰ گرم از این ماده ۱۷۰ میلی گرم منیزیم وجود دارد. این مقدار بیش از ۴۲ درصد از نیاز روزانه بدن به منیزیم را تامین میکند. منیزیم نقش مهمی در عضلات، استخوان ها و توسعه سیستم ایمنی بدن دارد. این ماده همچنین به تنظیم سطح قند و فشارخون کمک میکند.

▪ پتاسیم بالایی دارد:

کره بادام زمینی حاوی پتاسیم بالایی است. این ماده به عنوان یک الکترولیت و متعادل کننده مایعات عمل میکند. سدیم فشار مستقیمی بر روی سیستم قلبی عروقی وارد میکند اما پتاسیم چنین رفتاری از خود بروز نمی دهد. به همین خاطر پتاسیم یک عنصر مفید برای سلامت قلب است و در مقادیر فراوان در کره بادام زمینی یافت می شود.

▪ خطر بروز سنگ کیسه صفرا را کاهش می دهد:

سنگ کیسه صفرا یکی از مشکلات بزرگ در کشورهای توسعه یافته است و به خاطر اضافه وزن، رژیم غذایی نادرست، نوع خاصی از داروهای مربوط به کلسترول و داروهای کنترل بارداری رخ می دهد. یکی از مطالعات انجام شده نشان می دهد زنانی که به طور منظم کره بادام زمینی مصرف کرده اند نسبت به سایر افراد کمتر در معرض توسعه سنگ کیسه صفرا قرار داشتند.

▪ سرشار از فیبر رژیمی-غذایی است:

کره بادام زمینی و بادم زمینی هر دو فیبر رژیمی-غذایی بالایی دارند. یک پیمانه یا ۱۲۵ گرم از آن، حدود ۲۰ گرم فیبر دارد. فیبر رژیمی-غذایی یکی از مهم ترین بخش های رژیم غذایی محسوب می شود زیرا کمبود آن می تواند به بیماری ها و مشکلات متعددی همچون یبوست، دیابت، کلسترول و انواع مختلف بیماری های قلبی منجر گردد.

مصرف کره بادام زمینی می تواند به کاهش پرفشاری خون و خطر ابتلا به عفونت های قارچی و ویروسیکمک کند.

هشدار

کره بادام زمینی و خود بادام زمینی ممکن است در برخی از افراد باعث بروز حساسیت شود. نشانه های این نوع حساسیت شاملاستفراغ، اسهال، درد شکمی، آنافیلاکسی، آسم، آنژیوادم است. اگر چنین شرایطی درمات نشده رها شود،شوک آنافیلاکسیمی تواند کشنده باشد. بر اساس مطالعات انجام شده، حدود سه میلیون آمریکایی در حال حاضر با حساسیت به بادام زمینی دست و پنجه نرم میکنند.

تک فارس » پزشکی سلامتی » مصرف کره بادام زمینی برای سلامتی چه فایده و ضرری دارد