image طرز تهیه آش دوغ سنتی

ابتدا نخود، بلغور و برنج را در ظرف‌های جداگانه، بخیسانید. آن‌گاه نخود را بپزید و کنار بگذارید. سپس در قابلمه‌ی مناسبی، دوغ و آبِ گوشت را بریزید و روی اجاق، بجوشانید.

حالا نخود، بلغور و برنج را بیفزائید و بگذارید بلغور و برنج، بپزد. اینک سبزی، سیر، نمک و فلفل را اضافه نمائید و ۱۵ دقیقه، آش را بپزید. اکنون کوفته ریزه و نعنا داغ را بیفزائید و ۱۰ دقیقه‌ی دیگر، آش را بپزید. حالا آش را برای پذیرائی، در کاسه‌ی مناسبی بریزید و رویش را با نعنا داغ و سیر داغ بیارائید.

یادآوری۱: چنانچه آش غلیظ بود، مقدار بیشتری دوغ به آن بیفزائید.

یادآوری۲: با مخلوط ۱۵۰ گرم گوشت چرخکرده، ۱ عدد پیاز رنده کرده، نمک، فلفل و زردچوبه کوفته ریزه تهیه کنید و آنها را در روغن سرخ نمائید.

مواد لازم برای ۶-۸ نفر

نخود ۵۰ گرم

بلغور گندم ۵۰ گرم

برنج نیمکوب ۵۰ گرم

دوغ ۱/۵ لیتر

آب گوشت ۱ لیتر

سبزی آش خردکرده ۵۰۰ گرم

سیر رنده کرده ۲ حبه

نمک، فلفل به میزان لازم

کوفته ریزه به میزان لازم

نعنا داغ ۳ تا ۴ قاشق سوپخوری

سیر داغ ۵ قاشق سوپخوری

تک فارس » آشپزی » طرز تهیه آش دوغ سنتی