image تمام اطلاعات مفیدی که باید درباره قهوه سبز بدانید

قهوه سبز همان قهوه خام است که قبل از بودادن مورد استقاده قرار میگیرد

خواص درمانی قهوه سبز:

آب دم‏کرده قهوه را بنوشید. مدرّ بول و محرّک و بازکننده گرفتگی‏ ها است

قهوه سبز مسکّن غلیان خون و مسکّن حدّت صفرا و سودا و سوزاندن آن می‏باشد

برای رفع مسمومیت از تریاک و فرآورده‏های تریاک و سایر مواد مخدّر قهوه سبز مفید است و حالت چرت و خواب مسمومین را از بین می‏برد

قهوه سبز تبهای عضوی را تسکین می‏دهد

قهوه سبز بدن را در مقابل ناراحتی‏های روحی مقاوم می‏سازد

قهوه سبز عمل هضم را سهل می‏کند

قهوه سبز بواسیر، احتناق روده، یرقان، وبا و جذام را درمان می‏کند

قهوه سبز سردردها و چشم دردها را تسکین می‏دهد

قهوه سبز برای درمان مالیخولیا مفید است

قهوه سبز ناراحتی‏ های مثانه، قولنج مثانه و کلیه را برطرف می‏سازد

قهوه سبز برای کسانی که خواب زیادتر از حالت طبیعی دارند مفید است و خواب آنان را متعادل می‏کند

قهوه سبز خشک‏ کننده رطوبات زیادی امعاء می‏باشد، قابض است و در قطع بعضی اسهال‏ها مؤثر واقع می‏شود.

خوردن دانه‏های خام و نارس قهوه برای رفع میگرن یا همی‏کرنیا و تب‏های نوبه‏ای مفید است.

یک قاشق قهوه بوداده را با سه قاشق شکر در آب جوش حل کنید بعد یک برش لیمو در آن بیندازید و بخورید. خستگی را برطرف می‏سازد، سردردی که از خستگی باشد را تسکین می‏دهد.

یک یا دو عدد قهوه بوداده را در دهان خوب بجوید و بخورید. بوی سیر را از دهان می‏برد.

انگشت‏ پیچ(شکلات سنتی) قهوه سبز با عسل برای درمان سرفه بلغمی و سیاه‏ سرفه مفید است.

برای درمان چشم دردی که از زکام باشد و یا زکام در موقع مالاریا. قهوه خام را بجوشانید و با آن بخور دهید و نصف استکان آن را هم بنوشید. بهبود حاصل می‏شود.

گرد کوبیده قهوه سبز برای معالجه سوختگی از آتش و آب جوش نافع است.

ضماد قهوه سبز با عسل برای ترمیم عضو از جا دررفته مصرف می‏شود.

قهوه سبز چیست

تذکر در مورد قهوه سبز و مضرات قهوه سبز:

مداومت در خوردن قهوه سبز ایجاد سردردهای مزمن می‏کند،

قهوه سبز افرادی که قلب ضعیف دارند آنان را به خفقان مبتلا می‏سازد

قهوه سبز در دستگاه گوارش ایجاد نفخ می‏کند

قهوه سبز ایجاد قولنج می‏کند

قهوه سبز بدن را آماده برای ابتلا به بیماری کابوس و مالیخولیا می‏سازد

قهوه سبز ریه را خشک و خشن می‏سازد

قهوه سبز قدرت ج.ن.س.ی را کاهش می‏دهد

قهوه سبز به خصوص برای افرادی که دارای طبیعت سرد و خشک هستند، برای اشخاصی که ناراحتی عصبی دارند مضر است.

منبع: حاجی شریف، احمد، اسرار گیاهان دارویی، ۱جلد، حافظ نوین – تهران، چاپ: چهارم، ۱۳۸۶ ه.ش.

و در ادامه گروه بوعلی باب سلامتی خواص و مضرات قهوه سبز را در کتاب دائره المعارف بزرگ طب اسلامی مورد مطالعه قرار میدهیم

مزاج قهوه سبز:سرد و خشک

نوشیدن آب پخته قهوه سبز باز کننده سدد و مسکن درد و گرمی و سوزش صفرا و سودا و پاک کننده اخلاط غلیظ است.

قهوه سبز نیز در تبهای خونی و صفراوی و سوداوی در اوایل و بعد از بروز حصبه و آبله و تب ربع مفید است.

قهوه سبز همچنین نافع یرقان و مدر بول و خشک کننده رطوبات و دافع سرفه بلغمی و نزلات و مقوی معده و نافع انواع سردرد و مالیخولیا، بواسیر و به قول حکیم عماد الدین محمود قهوه سبز نافع جذام می‏باشد.

نیمه بریان قهوه نافع اسهال و کثرت خواب و تشنگی زیاد است.

از ضررهای قهوه سبز این است که سردرد همراه دارد و نیز باعث بیداری، لاغری، کم شدن منی، خفقان، نفخ، قولنج، مالیخولیا، کابوس و بواسیر است. البته قهوه سبز برای اشخاص سرد و رطوبتی مزاج و صاحبان اخلاط فاسد بسیار ضرر دارد. و این ضررها بیشتر در کهنه بسیار بریان کرده سیاه باشد، نه خام آن.

صاحب مخزن گوید: حق آن است که مبالغه بسیار از طرفین در منافع و مضار آن بیجا است و ضرر و منافعش بیشتر به مقدار خوراک، عادت، نو و کهنه بودن قهوه و مزاجهای مختلف دارد. چون قهوه برای قلب ضرر دارد، بهتر است آن را با مروارید مصرف کنند و بخصوص در بیماریهای حصبه و آبله.

مصلح قهوه سبز:

گفته‏اند: مصلح قهوه زنجبیل و نبات و گلاب است. انطاکی نوشته است: کسانی که قهوه را برای نشاط و رفع بیخوابی می‏نوشند باید همراه با آن شیرینی و روغن و پسته میل کنند. کسانی که قهوه را با شیر می‏خورند احتمال بروز برص در ایشان می‏باشد. مؤلف مخزن بهترین مصلح آن را عنبر اشهب و بعد زعفران نوشته است(منبع: محیط اعظم، ج ۱، ص ۳۳۷؛ تحفه حکیم، ص ۲۱۲؛ قرابادین کبیر، ص ۳۴۵٫)

قهوه سبز نیز دارای مواد تری گونل لین و همچنین اسید کوفالیک، اسید سیتریک، پکتین، نوعی فرمان امولسین مرکب از اکسیداز و غیره است.

قهوه بو داده: قهوه سبز قابلیت مصرف از نظر تغذیه ندارد و چون پس از بو دادن، عطر قوی و مطبوع پیدا می‏کند از این جهت آن را پس از بو دادن، به‏صورت نیمکوب یا گرد در آورده، دم کرده آن را مصرف می‏کنند.

بر اثر بو دادن، مواد قندی قهوه کاهش کلی پیدا می‏کند و به ۱/ ۱ درصد می‏رسد. بر اثر بو دادن، ماده‏ای به نام کافئون در دانه قهوه به وجود می‏آید که نوعی روغن فرّار، سنگین، قهوه‏ای و بسیار معطّر است.

عمل فیزیولوژیکی و سمیّت قهوه: بر روی جریان گردش خون تأثیر نموده، ضربان نبض و انرژی انقباضات ماهیچه دل را به‏طور محسوسی افزایش می‏دهد ضمنا ترشح و دفع ادرار را زیاد می‏کند.

مصرف زیاد قهوه عوارضی دارد بخصوص در اشخاص عصبی به‏وجود می‏آورد مانند آنکه موجبات بیخوابی، طپش قلب، درد معده، سوء هاضمه، بی اشتهایی، احساس صداهایی در گوش، سرگیجه، مشاهده اشباحی در مقابل چشم، کابوس، لرزش، زیاد شدن عمل رفلکس‏ها، کم شدن تمایلات جنسی و ضعف عمومی را فراهم می‏کند. با قطع شدن مصرف قهوه، عوارض مذکور معمولًا از بین می‏رود ولی در این مورد باید حساسیت اشخاص در مقابل مصرف قهوه نیز به حساب آورده شود.

خواص درمانی قهوه سبز :

قهوه سبز کمتر به مصارف درمانی می‏رسد فقط از خیسانده آن گاهی برای رفع رماتیسم و از گرد آن به‏عنوان تب بر استفاده به عمل می‏آید.

از قهوه بو داده به‏عنوان نیرو دهنده در رفع ضعف قوا، در طی دوران بیماری حصبه و در برخی بیماریهای ریوی مانند ذات الریه و همچنین در رفع سردردهایی که پس از مصرف غذا حاصل می‏شود، استفاده می‏گردد.

از قهوه در رفع مسمومیت‏های ناشی از مصرف الکل، بخصوص در مسمومیت‏های تریاک استفاده به عمل می‏آید. دم کرده گرم آن، طعم ناپسند بعضی از فرآورده‏های دارویی مانند سولفات منیزی و املاح کینین را مخفی می‏سازد. گرد قهوه اثر قابض و ضد عفونی کننده دارد و از آن، جهت رفع بوی بعضی از ترکیبات دارویی و همچنین مخفی ساختن بوی یدوفرم می‏توان استفاده کرد.

کافئین اثر مقوی قلب و مدرّ دارد و در ضعف قلب ناشی از بیماریهای عفونی نظیر ذات الریه و تب حصبه و همچنین در سنکوپها، آب آوردن انساج و خیزهای سطحی بدن اثر مفید ظاهر می‏کند. به‏علاوه کافئین دارای اثر نیرو دهنده سیستم عصبی و ماهیچه‏ای است و از آن در رفع بعضی دردهای عصبی و همچنین ضف اعصاب استفاده می‏گردد.

صور دارویی:

قهوه سبز به‏صورت خیسانده ۲۰ گرم در ۱۵۰ گرم آب سرد و صاف کردن پس از ۱۲ ساعت یا گرد آن به‏صورت کاشه‏ های محتوی ۲۵/ ۰ گرم مصرف می‏شود. قهوه بو داده به‏ صورت دم کرده، شربت و تنقیه به کار می‏رود.

کافئین در مصارف داخلی به مقادر ۵۰/ ۰ تا ۵۰/ ۱ گرم در ۲۴ ساعت به‏صورت کاشه، حب، شربت یا محلول به دفعات ۱ تا ۲۵/ ۰ گرم در اشخاص بالغ مصرف می‏شود. مصرف بیش از اندازه قهوه می‏تواند عامل مهمی در ایجاد سکته قلبی در مردان شود. اداره بهداشت برلین اعلام کرد: مصرف زیاد قهوه، در بالا رفتن چربی خون و در نتیجه، سکته‏ های قلبی مردان مؤثر است.

تک فارس » پزشکی سلامتی » تمام اطلاعات مفیدی که باید درباره قهوه سبز بدانید