image اثرات جادویی خوردن انجیر روی سلامتی و زیبایی

▪ سلامت قلب

انجیر منبع بسیار خوبی از پتاسیم است، یک ماده‌ی معدنی که به کنترل سطح فشار خون کمک می‌کند. فیبر محلول، پکتین، موجود در این میوه آزادانه در بدن حرکت می‌کند و از کلسترول جلوگیری می‌کند. ثابت شده‌است که برگ انجیر سطح تری‌گلیسیرید را در بدن کاهش می‌دهد، و از حمله‌ی قلبی و سکته‌ی مغزی جلوگیری می‌کند. انجیر خشک حاوی فنول، اسیدهای چرب امگا ۳ و امگا ۶ است که خطر ابتلا به بیماری عروق کرونر را کاهش می‌دهند.

▪ کاهش کلسترول

انجیر حاوی پکتین، نوعی فیبر محلول، است. وقتی فیبر وارد دستگاه گوارش می‌شود، در طول مسیرش به سمت روده‌ی بزرگ توده‌های اضافی کلسترول را جارو می‌کند و به همراه خود به سمت انتهای روده‌ی بزرگ می‌برد و به این ترتیب، از بدن خارج می‌کند. هم‌چنین پکتین موجود در انجیر به عنوان فیبر محلول، به بهبود وضعیت اجابت مزاج کمک می‌کند. انجیر جزء خوراکی‌هایی با بیش‌ترین میزان فیبر است، به همین دلیل می‌تواند به عنوان ملین عمل کند. وجود مقدار زیاد فیبر در رژیم غذایی‌تان با پیشگیری از برخی سرطان‌های دستگاه گوارش نظیر سرطان روده‌ی بزرگ می‌تواند به سلامت عمومی‌تان کمک کند.

▪ پیشگیری از بیماری کرونر قلب

انجیر خشک حاوی فنول، امگا-۳ و امگا-۶ است. این اسیدهای چرب خطر بیماری کرونر قلب را کاهش می‌دهند. به علاوه، برگ‌های انجیر بر سطح تری‌گلیسرید موجود در بدن (یا همان چربی خون) افراد تاثیری چشمگیر دارد. برگ‌های انجیر تری‌گلیسرید خون را مهار می‌کنند و میزان آن را در بدن کاهش می‌دهند. تری‌گلیسرید از دیگر عوامل موثر در بروز انواع بیماری‌های قلبی است.

▪ پیشگیری از فشار خون

آدم‌ها معمولا سدیم را از طریق مصرف نمک وارد بدن می‌کنند؛ به این ترتیب، مصرف بالای نمک و کاهش میزان مصرف خوراکی‌های حاوی پتاسیم، یعنی کاهش پتاسیم و افزایش سدیم، می‌تواند به فشار خون منجر شود. انجیر سرشار از پتاسیم است ولی سدیم اندکی در خود دارد؛ از این رو، نیروی دفاعی قدرتمندی در برابر فشار خون و آثار مخرب آن تلقی شود؛ و هم‌چنین باعث آرامش و تمدد اعصاب‌تان نیز می‌شود.

▪ کاهش وزن

فیبر موجود در انجیر هم‌چنین به کاهش وزن کمک می‌کند و غالبا مصرف آن به افراد چاق توصیه می‌شود. با وجود این،‌ وجود کالری زیاد در انجیر می‌تواند منجر به افزایش وزن نیز بشود؛ به ویژه اگر همراه شیر مصرف شود. برای بهره‌مندی از میزان توصیه شده‌ی مواد مغذی موجود در انجیر مصرف چند عدد از این میوه‌ی خوشمزه کافی است، و نباید در خوردن آن زیاده‌روی کرد. همیشه به یاد بسپارید،‌ زیاده‌روی در مصرف مفیدترین خوراکی‌ها هم برای‌تان مضر است.

انجیر منبع خوبی از فیبر غذایی، است اما کالری کمی دارد. غذاهای پر فیبر شما را سیر نگه می‌دارند، و در عین حال فشار گرسنگی را کاهش می‌دهند. این میوه به عنوان یک ملین طبیعی عمل می‌کند، و به این ترتیب به فرآیند‌ی از بین بردن مواد زاند از روده‌ها کمک می‌کند. هر چه میزان سم پایین‌تر باشد، کاهش وزن‌تان راحت‌تر صورت خواهد گرفت.

▪ بهبود سلامتی دستگاه گوارش و پیشگیری از یبوست

چنان‌چه گفته شد، حضور فیبر در انجیر باعث می‌شود که به عنوان یک ملین طبیعی عمل کند. بنابراین، انجیر برای کسانی که از یبوست رنج می‌برند مفید است. همچنین معروف است که این میوه، جنبش روده‌ی تحریک‌پذیر را درمان می‌کند. پروبیوتیک‌های داخل آن باکتری‌های خوب موجود در روده را حمایت می‌کنند، و گوارش را بهبود می‌دهند.

▪ دشمن سرطان

معروف است که برگ انجیر جلوی رشد سلول‌های سرطانی را می‌گیرد. آنتی‌اکسیدان‌های موجود در انجیر، رادیکال‌های آزاد و دیگر مواد سرطان‌زا را در بدن از بین می‌برند و به این شکل از سرطان به ویژه از سرطان روده‌ی بزرگجلوگیری می‌کنند. همچنین گفته می‌شود که این میوه جلوی سرطان پستان را پس از یائسگی می‌گیرد.

▪ جلوگیری از دژنراسیون ماکولا

معروف است که خوردن سه عدد انجیر یا بیش‌تر در روز خطر ابتلا به دژنراسیون ماکولای وابسته به سن را کاهش می‌دهد. این میوه حاوی مقادیر بالایی از آنتی‌اکسیدان‌ها، کاروتنوئیدها و ویتامین‌های آ، ث و‌ای است که باعث بهبود قدرت بینایی می‌شوند.

▪ خواص ضد دیابتی

برگ انجیر این توانایی را دارد که مقدار انسولین مورد نیاز بیماران دیابتی را کاهش دهد. پتاسیم موجود در انجیر به تنظیم مقدار قند جذب شده بعد از وعده‌های غذایی کمک می‌کند.

انجمن دیابت آمریکا به بیماران دیابتی توصیه می‌کند انجیر مصرف کنند، زیرا این میوه‌ی پر منفعت به دلیل داشتن میزان بالایی از فیبر می‌تواند به افزایش قدرت کنترل عملی دیابت به این بیماران کمک ‌کند. برگ‌های انجیر میزان انسولین مورد نیاز بیماران دیابتی را که مرتبا باید انسولین تزریق کنند، کاهش می‌دهد. این میوه سرشار از پتاسیم است؛ این ماده به تنظیم میزان قند جذب شده‌ی خون پس از مصرف غذا کمک می‌کند. مصرف زیاد پتاسیم کمک می‌کند قند خون کم‌تر دچار نوسان شود؛ بنابراین، مصرف انجیر می‌تواند به بیماران دیابتی کمک کند به زندگی معمول برگردند.

▪ مفید برای داشتن استخوان‌های قوی‌تر

این میوه سرشار از کلسیم است؛ وجود کلسیم برای استحکام استخوان‌ها ، تراک استخوان‌ ها و کاهش خطر ابتلا به پوکی استخوان بسیار ضروری است. هم‌چنین انجیر غنی از فسفر است که باعث تشکیل استخوان‌ها، یا در صورت بروز هر گونه آسیب یا ضعف استخوان‌ها باعث رشد مجدد آن‌ها می‌شود. علاوه بر این، پتاسیم موجود در انجیر با کاهش ناگهانی کلسیمِ ناشی از برنامه‌ی غذایی حاوی نمک بالا مقابله می‌کند، و به این ترتیب از نازک شدن سریع استخوا‌ن‌ها جلوگیری می‌کند.

▪ محافظت از بدن در برابر ابتلا به سرطان سینه در یائسگی

انجیر با داشتن میزان بالایی از فیبر به عنوان عاملی برای محافظت از بدن در برابر سرطان سینه شناخته می‌شود. وقتی زنان به یائسگی می‌رسند غالبا تعادل هورمون‌‌ها در بدن‌شان به هم می‌ریزد. عملکرد دستگاه‌های بدن آن‌چنان با یکدیگر پیوند خورده است که به هم ریختن تعادل هورمون‌ها می‌تواند باعث تضعیف دستگاه ایمنی بدن شود؛ و به این ترتیب، بر توانایی آنتی‌اکسیدان‌ها در مبارزه علیه رادیکال‌های آزاد تاثیر بگذارد. رادیکال‌های آزاد از عوامل اولیه‌ی رشد سرطان هستند. بنابراین، انجیر با تامین میزان زیادی فیبر در بدن می‌تواند خط دفاعی‌تان را علیه سرطان تقویت کند.

▪ تسکین برونشیت

با دم کردن برگ‌های درخت انجیر‌ می‌توان از مواد شیمیایی طبیعی موجود در آن بهره‌مند شد. معمولا دم‌نوش برگ انجیر را برای تسکین بیماری‌های تنفسی مختلفی نظیر برونشیت تجویز می‌کنند، و هم‌چنین از آن به عنوان راهی برای پیشگیری و کاهش علائم بیماران مبتلا به آسم استفاده می‌شود.

▪ تسکین بیماری‌های آمیزشی

از قدیم و به شکل سنتی در شبه قاره‌ی هند و برخی دیگر از مناطق دنیا، از این میوه به عنوان مرهم آرام‌بخشی برای بیماری‌های آمیزشی استفاده می‌کردند. برای تسکین بیماری‌های آمیزشی می‌توان از انجیر به صورت خوراکی یا پماد موضعی استفاده کرد. البته در مورد مجموعه‌ی دقیق علائم و بیماری‌هایی که مصرف انجیر می‌تواند تاثیر مثبتی بر آن‌ها بگذارد، نیاز به پژوهش‌های بیش‌تری وجود دارد.

▪ رفع اختلالات ج.ن.س.ی

قرن‌ها است برای درمان اختلالات ج.ن.س.ی نظیر ناباروری، ضعف بنیه، یا اختلال ن.ع.و.ظ استفاده از انجیر‌ را توصیه می‌کنند. کاربرد این میوه در رفع اختلالات ج.ن.س.ی در برخی مناطق به بخش اصلی اسطوره‌شناسی و فرهنگ آن منطقه تبدیل شده است، و غالب اوقات از انجیر به عنوان مکمل ج.ن.س.ی یا باروری قدرتمندی یاد می‌شود. با این‌که درباره‌ی میزان موفقیت حقیقی انجیر به عنوان داروی محرک قوای ج.ن.س.ی جای بحث وجود دارد، ولی از آن‌جا که میزان بالای ویتامین‌ها و مواد معدنی ارزشمند موجود در انجیر فقط باعث افزایش ناگهانی انرژی و بنیه‌ی افراد می‌شود، برخی‌ها این افزایش ناگهانی انرژی را با تحریک ج.ن.س.ی اشتباه می‌گیرند. ۲ تا ۳ عدد انجیر را به مدت یک شب در شیر بخیسانید، و صبح فردا آن را میل نمایید تا قدرت ج.ن.س.ی‌تان را افزایش دهید.

▪ جلوگیری از دفع کلسیم از راه ادرار

آدم‌هایی که در رژیم غذایی‌شان از میزان بالایی سدیم استفاده می‌کنند در معرض دفع کلسیم از راه ادرار قرار می‌گیرند. میزان بالای پتاسیم در انجیر می‌تواند به جلوگیری از این وضعیت کمک و مواد دفعی از راه ادرار را تنظیم کند. پتاسیم باعث می‌شود میزان کلسیم دفعی به حداقل برسد، و هم زمان میزان بیش‌تری اسید اوریک و دیگر سموم مضر از راه ادرار دفع شوند.

▪ پیشگیری از تباهی لکه‌ی زردِ چشم

ممکن است برخی افراد سالخورده قوه‌ی بینایی‌شان را به دلیل تباهی لکه‌ی زرد چشم از دست بدهند. مصرف میوه‌ها به ویژه انجیر برای کمک به پیشگیری از این بیماری رایج در سالخوردگی بسیار مفید است.

▪ تسکین گلودرد

میزان بالای لعاب این میوه به درمان و تسکین گلودرد کمک می‌کند. طبیعت آرام‌بخش این میوه و عصاره‌ی طبیعی آن می‌تواند درد و فشار وارد بر تارهای صوتی را تسکین دهد.

▪ منبع مواد معدنی و ویتامین‌ها است

میوه‌ی انجیر منبع خوبی از مواد معدنی و ویتامین‌ها به شمار می‌آید. این میوه مقدار مناسبی آهن،منیزیم، و کلسیم دارد. به همین دلیل انجیر در حفظ سلامتی بدن نقش مهمی ایفا می‌کند.

▪ سرشار از آنتی اکسیدان است

انجیر همچنین سرشار از آنتی اکسیدان‌های فراوان است، ماده‌ی مغذی که می‌تواند به کاهش هر گونه اثرات منفی کمک کند. پس، چنین شایع است که انجیز حاوی آنتی‌اکسیدان‌های فلاونوئیدی پلی فنولیک مانند کاروتن‌ها، لوتئین، تانن، اسید کلروژنیک است که به حفظ سلامتی بدن کمک می‌کنند. به علاوه، در یکی از مطالعات انجام شده نشان داده شد که انجیر و آلو خشک بالاترین درجه‌ی مواد مغذی را در میان تمام میوه‌های خشک شده دارند. حیرت انگیز است، اینطور نیست؟

▪ یکی از گزینه‌های مناسب برای برنامه‌های رژیمی است

اگر به دنبال خوارکی هستید که کالری کم اما فیبر فراوان داشته باشد، آن خوراکی بی‌گمان میوه‌ی انجیر است. این میوه یکی از بهترین خوراکی‌ها برای برنامه‌ی رژیم غذایی‌‌تان است. در واقع، انجیر با فایده‌های بسیار زیادی برای سلامتی بدن‌تان رابطه‌ی مستقیم دارد چون سرشار از مواد مغذی است. به علاوه، نه تنها به خاطر فایده‌هایش بلکه به خاطر مزه خوش طعمش از خوردن آن پشیمان نخواهید شد. پس به عنوان توصیه‌هایی جهت داشتن یک منو رژیم غذایی عالی، می‌توانید میوه‌ی انجیر را به صورت پودینگ، مربا، یا انجیر خشک شده بر روی بشقاب سالادتان استفاده کنید.

▪ جلو زیاد شدن رادیکال‌های آزاد را می‌گیرد

وقتی رادیکال‌های آزاد حمله می‌کنند، وجود الکترون‌های ناپایدار به اشتراک گذاشته می‌شود. پس، بین جلوگیری از عمل رادیکال‌های آزاد و وجود آنتی اکسیدان‌های موجود در انجیر رابطه وجود دارد. در این مرحله، منبع خوبی از مواد مغذی آنتی اکسیدان ممکن است به جلوگیری از ازدیاد رادیکال‌های آزاد کمک کند. تعادل بین رادیکال‌های آزاد و وجود آنتی اکسیدان‌ها به تعادل وضعیت سلامتی نیز کمک می‌کند. در نتیجه، آنتی اکسیدان‌ها با استفاده از الکترون‌سازی به کاهش اثرات رادیکال‌ّهای آزاد کمک می‌کنند. به علاوه، شایع است که ترکیب‌های شیمیایی گیاهی در انجیر در برابر عفونت‌ها، سرطان و سایر بیماری‌ها از ما محافظت می‌کنند.

▪ از به وجود آمدن التهاب‌ها جلوگیری می‌کند

التهاب‌ها وقتی اتفاق می‌افتند که سیستم ایمنی بدن در برابر چیزی که ممکن است موجب به وجود آمدن مشکلی برای سلامتی ما بشود به مبارزه می‌پردازد. این التهاب ممکن است به خاطر علل مختلفی به وجود بیاید من جمله باکتری‌ها، ویروس‌ها، یا قارچ‌ها. همچنین، این ناراحتی ممکن است بر اثر واکنش مواد شیمیایی به وجود بیاید. پس، میوه‌ی انجیر منبع بهترین مواد مغذی است و به شما به عنوان یک عامل ضد التهاب کمک می‌کند.

▪ از بی خوابی جلوگیری می‌کند

فایده‌ی دیگری که از خوردن انجیر نصیب‌مان می‌شود آن است که این میوه بر داشتن کیفیت خواب خوب تاثیر می‌گذارد. این امر به خاطر وجود تریپتوفان در انجیر است که به جلوگیری ازبی‌خوابی کمک می کند. در نتیجه، اگر می‌خواهید چند ساعت خواب خوب و با کیفیت داشته باشید خوردن انجیر را امتحان کنید. به علاوه، قبل از خواب شیر بنوشید چرا که آن هم واقعا به خوب خوابیدن کمک می‌کند.

▪ از تشکیل سنگ کلیه پیشگیری می‌کند

نشان داده شده است که با مصرف روزانه‌ی انجیر به دفع سنگ کلیه کمک خواهد شد. کافی است ۶ عدد انجیر را در یک فنجان آب بجوشانید، آن وقت آن‌ّها آماده‌ی خوردن خواهند بود. به عبارت دیگر، با مصرف انجیر، راه دیگری برای پیشگیری از ابتلا به سنگ کلیه پیش روی خود خواهید داشت.

▪ خطر ابتلا به آسم را کاهش می‌دهد

فایده‌های انجیر برای سلامتی شامل پایین آوردن خطر ابتلا به آسم نیز می‌شود. این میوه با حفظ شرایط تنفسی در برونشیت‌ها در سطحی خوب مانع بروز آسم می‌شود. پس، با مصرف انجیر، به خودتان کمک می‌کنید که جلوی علائم و خطر ابتلا به آسم را بگیرید.

▪ سیستم سوخت و ساز (متابولیسم) بدن را بهبود می‌بخشد

به لحاظ علمی، انجیر در بهبود سیستم سوخت و ساز بدن نقش بزرگی ایفا می‌کند. به خاطر وجود ویتامین‌های گروه ب-کمپلکس نظیر نیاسین، پیریدوکسین، فولات‌ها، و اسید پانتوتنیک، انجیر به حفظ سلامت بدن کمک می‌کند. این میوه عملکرد سوخت و ساز بدن بر روی کربوهیدارت‌ها، پروتئین‌ها، و چربی‌ها را افزایش می‌دهد. در نتیجه، با مصرف انجیر، به بهبود فرایند بیوشیمیایی کمک می‌شود که به بدن توانایی رشد، تولید مثل، و التیام یافتن از آسیب حاصل از بیماری‌های مختلف را می‌دهد.

▪ کم خونی را درمان می‌کند

همان طور که در فوق اشاره شد، انجیر منبع خوبی از آهن است. مقدار ایده‌آل سطح آهن بدن به پیشگیری از کم خونی کمک می‌کند. در غیر این صورت، کمبود آهن ممکن است به خطر ابتلا به کم خونی بینجامد. به علاوه، چنین گفته می‌شود که آهن در حمل هموگلوبین‌ها در بدن نقش مهمی ایفا می‌کنند. بنابراین، ممکن است برای برطرف کردن کم خونی به هیچ مکملی نیاز نداشته باشید، چرا که انجیر به عنوان درمانی طبیعی در دسترس است.

▪ آبله مرغان را درمان می‌کند

مطالعات انجام شده نشان می‌دهند آبله مرغان را در مراحل اولیه می‌توان با انجیر درمان کرد. پس، اگر با آبله مرغان دست و پنجه نرم می‌کنید نیازی نیست نگران باشید چون انجیر برای بهبود سلامتی شما همیشه در دسترس است.

▪ استروژن‌های مضر را حذف می‌کند

بدن ما در حالت طبیعی و به وقت ضرورت استروژن تولید می‌کند. هرچند، تولید استروژن بیشتر در بدن، ممکن است به اضافه وزن، سر درد، و سایر بیماری‌های خاص منجر شود. برای حذف استروژن اضافی، انجیر همیشه آمادگی کمک کردن به شما را دارد. پس، نتیجه این شد که هر چیزی مصرف می‌کنیم باید به اندازه‌ی مناسب و ایده‌آل باشد، درست است؟

▪ سلامت سیستم ایمنی بدن را تقویت می‌کند

از جمله فایده‌هایی که با مصرف انجیر نصیب سلامتی ما می‌شود آن است که به تقویت سیستم ایمنی ما کمک می‌کند. چون میوه انجیر طیف وسیعی از ویتامین‌ها و مواد معدنی را دارد، به عنوان منبع آنتی اکسیدانی عمل می‌کند که وظیفه‌اش تقویت سیستم ایمنی بدن است.

▪ پوست را مرطوب می‌کند

سطوح بالای اسیدهای چرب امگا ۳ در انجیر کمک می‌کند تا رطوبت و سلامت پوست به خوبی حفظ شود. برای درمان ترک‌خوردگی و خشکی لب‌ها، پوره‌ی انجیر روی آنها بگذارید.

▪ زخم‌ها و عفونت‌های پوستی را بهبود می‌دهد

استفاده از انجیر پخته روی پوست به درمان بیماری‌های پوستی مانند التهاب، کورک، دمل کمک می‌کند. این میوه برای درمان جوش صورت و عرق‌سوختگی نیز مفید است. پوره‌ی آن را روی پوست قرار دهید تا منافذ تنگ شوند و ترشح چربی اضافی کنترل شود.

▪ کمک می‌کند که پوستی سالم و درخشان داشته باشید

میزان آب بالای موجود در انجیر به خروج سموم و مواد زائد از بدن کمک می‌کند، و به این ترتیب از جوش و آکنه جلوگیری می‌کند. این میوه همچنین اگزما و پسوریازیس را درمان می‌کند، و به شما پوستی سالم و درخشان می‌دهد. استفاده از پوره‌ی انجیر روی صورت مواد مغذی را به لایه‌ی درم پوست می‌رساند و آن را از درون بازسازی می‌کند. از ترکیب خمیر انجیر و ماست برای خودتان یک ماسک صورت بسازید، آن را روی صورت بمالید و پوست‌تان را به مدت چند دقیقه ماساژ دهید. سپس صورت‌تان را با آب ولرم شستشو بدهید.

▪ منافذ را پاکسازی می‌کند تا چهره‌ای درخشان داشته باشید

برای آماده‌سازی اسکراب انجیر، پودر شکر، ۲ قاشق چای‌خوری آب پرتقال و ۲ قاشق غذاخوری پوره‌ی انجیر را با هم مخلوط کنید. چند قطره روغن زیتون یا بادام اضافه کنید و از این ترکیب سه بار در هفته استفاده کنید تا پوستی صاف و انعطاف‌پذیر داشته باشید. آنزیم‌های موجود در انجیر سلول‌های مرده را حذف می‌کند در حالی که قند کمی پوست‌تان را جلا خواهد داد.

▪ پوست را روشن و سفید می‌کند

میزان بالای ویتامین ث در انجیر می‌تواند کمک کند که پوست روشن و صاف شود. با استفاده از پوره‌ی انجیر، پودر بلغور جو دوسر و پودر زنجبیل خشک شده یک ماسک صورت بسازید. چند قطره روغن ترنج اضافه کنید و هم بزنید تا خمیر یکدستی حاصل شود. این ماسک را سه بار در هفته استفاده کنید تا رنگ پوست‌تان روشن شود.

▪ لایه‌برداز طبیعی پوست است

پوست انجیر حاوی چندین آنزیم فعال است که می‌توانند به عنوان لایه‌بردار برای حذف سلول‌های مرده از پوست استفاده شوند. پوست انجیر را بشویید و کنار بگذارید. صورت خود را بشویید و پوست خود را با داخل پوست انجیر برای پاک کردن آلودگی‌ها ماساژ بدهید.

▪ نرم‌کننده‌ی مو

انجیر یکی از محبوب‌ترین موادی است که در صنعت مراقبت از مو استفاده می‌شود. عصاره‌ی آن برای تولید نرم‌کننده و ماسک مو استفاده می‌شود. این عصاره بدون این‌که باعث ریزش مو شود، آن را نرم می‌کند، از شکستگی آن جلوگیری می‌کند و آن را مرطوب می‌کند.

روغن انجیر برای نرم کردن موهای خشک، آسیب دیده، و خشن ایده‌آل است. این ماده باعث می‌شود که پوست سر آبرسانی ‌شود و به همین دلیل موها درخشان و حجیم می‌شوند. چند قطره روغن انجیر به ماسک موی‌تان اضافه کنید و آن را روی مو و پوست سر استفاده کنید. بعد از یک ساعت آن را بشویید تا موهایی ابریشمی و صاف داشته باشید.

▪ بهبود رشد مو

انجیر حاوی مواد مغذی مانند منیزیم، ویتامین آ، ث و‌ای است که برای حفظ سلامت مو لازم هستند. این مواد مغذی با تحریک گردش خون در پوست سر رشد مو را تسریع می‌کنند.

▪ بهبود تولید کلاژن

مقدار بالای ویتامین ث به شکل‌گیری کلاژن، پروتئینی که بیش‌تر مو و پوست سرمان را می‌سازد، کمک می‌کند. بنابراین، انجیر از کم حجم شدن مو در اثر شکستگی و ریزش جلوگیری می‌کند.

▪ از سفید شدن زودرس مو جلوگیری می‌کند

انجیر برای حفظ رنگ طبیعی مو بسیار مفید است. این میوه حاوی مس است، یک ماده‌ی معدنی که مانع از سفید شدن زودرس می‌شود.

▪ مصرف این میوه برای درمان انواع اختلالات تنفسی نظیر سیاه‌سرفه و آسم بسیار مفید است.

▪ هم‌چنین این میوه می‌تواند به صورت موثر به دستگاه گوارش کمک کند، و در درمان یبوست، سوء هاضمه، معده درد، و بسیاری دیگر از بیماری‌های گوارشی مورد استفاده قرار گیرد.

▪ مصرف انجیر برای تسکین تب، گوش درد، کورک، دمل و بیماری‌های آمیزشی مفید است؛

▪ برای حفظ سلامتی کبد نیز بسیار موثر است.

▪ انجیر دارای خاصیت قلیایی بالایی است؛ از این رو، می‌تواند به تنظیم pH بدن کمک کند.

▪ این میوه سرشار از فلاونوئیدها و پلی‌فنول‌ها است؛ این آنتی‌اکسیدان‌ها از آسیب‌های ناشی از رادیکال‌های آزاد پیشگیری می‌کنند.

▪ هم‌چنین این میوه به عنوان ملین شناخته می‌شود، و میزان چربی و قند پایینی دارد.

▪ انجیر میوه‌ای شیرین و نرم است که غالبا از پوره‌ی آن به عنوان جایگزینی برای شکر استفاده می‌شود. از این میوه فرآوری‌شده در ساخت کلوچه‌، پودینگ، کیک، انواع شیرینی‌ها، مربا، ژله و مواد نگهدارنده استفاده می‌شود.

خواص انجیر خشک شده

انجیر را، یا با قرار دادن در معرض نور خورشید و یا از طریق یک فرآیند مصنوعی خشک می‌کنند و به این ترتیب یک میوه‌ی خشک مغذی تولید می‌کنند. انجیر خشک یک منبع عالی از مواد معدنی، ویتامین‌ها و آنتی اکسیدان‌هاست. همچنین سطوح بالایی از انرژی را فراهم می‌کند. ۱۰۰ گرم انجیر خشک ۲۵۰ کالری دارد. سعی کنید درست بعد از ورزش یک مشت انجیر بخورید تا انرژی از دست رفته‌تان را دوباره به‌دست بیاورید.

تک فارس » پزشکی سلامتی » اثرات جادویی خوردن انجیر روی سلامتی و زیبایی

همچنین بخوانید