image آموزش پخت کوفته تبریزی اصل

▪ مواد لازم برای تهیه کوفته تبریزی با سس آلو

۴۰۰ گرم گوشت چرخ کرده

۱/۲ پیمانه برنج

۱/۲ پیمانه لپه

۵ قاشق غذاخوری سبزی کوفته خورد شده (ترخون، مرزه، گشنیز، جعفری و کمی نعنا)

۱ عدد تخم مرغ

۲ عدد پیاز

۱۰ عدد آلو بخارا

۳ قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی

نمک، فلفل و زرچوبه به مقدار لازم

image آموزش پخت کوفته تبریزی اصل

▪ مراحل تهیه کوفته تبریزی

برای تهیه ی این غذای خوشمزه کافیه تا ابتدا لپه ای که از چند ساعت قبل خیس کردیم رو با مقداری آب بذاریم تا بپزه.

image آموزش پخت کوفته تبریزی اصل

برنجی که خیس کردیم رو هم میجوشونیم تا نیم پز بشه (یعنی به قدری بپزه که موقع آبکش کردنش بشه).

image آموزش پخت کوفته تبریزی اصل

حالا سس آلوی کوفته رو حاضر میکنیم به این صورت که یدونه از پیاز هایی که داشتیم رو رنده کرده و آبش رو میگیریم و با مقدار کافی روغن سرخش میکنیم و وقتی طلایی شد فلفل و زرچوبه هم بهش اضافه میکنیم.

image آموزش پخت کوفته تبریزی اصل

بعد رب رو به پیاز اضافه کرده و تفت میدیم تا رب سرخ بشه و از خامی دربیاد. وقتی رب سرخ شد آلو هایی که شستیم رو هم اضافه میکنیم.

image آموزش پخت کوفته تبریزی اصل

حالا فوری حدود ۲ لیوان آب داخل مواد میریزم و میذاریم تا جوش بیاد.

image آموزش پخت کوفته تبریزی اصل

برای خوش طعم تر شدن سس حدود ۲ قاشق از سبزی معطر خورد شده رو بهش اضافه میکنیم و میذاریم تا سس با حرارت ملایم کمی بجوشه.

image آموزش پخت کوفته تبریزی اصل

حالا کوفته هارو حاضر میکنیم به این ترتیب که ابتدا پیاز دیگه ای که داشتیم رو رنده کرده و کاملا آبش رو میگیریم و بعد گوشت چرخی و به مقدار کافی نمک، فلفل و زرچوبه بهش اضافه کرده و خوب با هم ورزشون میدیم تا حسابی منسجم بشن. رمز داشتن یه کوفته خوش فرم که وا نمیره ورز دادن با حوصله و مرحله ای اونه.

image آموزش پخت کوفته تبریزی اصل

image آموزش پخت کوفته تبریزی اصل

بعد نوبت مرحله دوم ورز دادنه با اضافه کردن برنج آبکش شده و لپه ی پخته ای که سرد هم شدن به گوشت.

image آموزش پخت کوفته تبریزی اصل

حالا خوب گوشت، لپه و برنج رو با هم ورز میدیم تا حالت خمیر مانند و منسجم به خودشون بگیرن.

image آموزش پخت کوفته تبریزی اصل

مرحله بعدی اضافه کردن مابقی سبزی و ورز دادن دوباره اس.

image آموزش پخت کوفته تبریزی اصل

حالا برای اینکه دیگه خیالمون از وانرفتن کوفته جمع باشه باید یک تخم مرغ به خمیر کوفته اضافه کنیم. بهتره تخم مرغ رو هم بزنیم و کم کم اضافه کرده و ورز بدیم تا خمیر یهو خیلی نرم نشه هر وقت که خمیر چسبناک و منسجم شد کافیه.

image آموزش پخت کوفته تبریزی اصل

image آموزش پخت کوفته تبریزی اصل

در نهایت خمیر کوفته رو با کمک دستمون گرد و منسجم میکنیم این مقدار مایه ۴ تا کوفته بهتون میده.

image آموزش پخت کوفته تبریزی اصل

حالا حرارت سس رو باید خیلی ملایم کنیم تا اصلا قل قل نزنه و بعد کوفته هارو به آرومی داخل سس بذاریم و در قابلمه هم نیمه باز بذاریم تا کوفته ها بپزن و سس هم قوام بیاد.

image آموزش پخت کوفته تبریزی اصل

بعد از حدودی ۱ الی ۲ ساعت کوفته ما پخته و سس هم خوب قوام اومده … نوش جان

image آموزش پخت کوفته تبریزی اصل

تک فارس » آشپزی » آموزش پخت کوفته تبریزی اصل

همچنین بخوانید