image آموزش پخت غذای گیاهی شیک و مجلسی

▪ طرز تهیه توفو سوخاری

زمان آماده‌سازی: ۱۵ دقیقه

زمان پخت: ۱۵ دقیقه

مجموع زمان مورد نیاز: ۳۰ دقیقه

برای مصرف ۴ نفر

مواد مورد نیاز

الف. ۴۵۰ گرم توفو آب کشیده شده

ب. ۲ فنجان آب سبزیجات

پ. ۳ قاشق چای خوری روغن

ت. نصف فنجان آرد

ث. ۳ قاشق غذاخوری مخمر خوراکی

ج. ۱ قاشق چای خوری نمک

چ. نصف قاشق چای خوری فلفل سیاه تازه‌ی آسیاب شده

ح. ۱ قاشق چای خوری مریم گلی

خ. نصف قاشق چای خوری فلفل هندی

دستورالعمل

الف. توفو را به صورت مکعب مستطیل‌های کوچک خرد کنید. آن‌ها را داخل یک کاسه بگذارید، و آب سبزیجات را روی آن‌ها بریزید و اجازه دهید توفو آب سبزیجات را به خود جذب کند.

ب. آرد، مخمر خوراکی، نمک، فلفل، مریم گلی، و فلفل هندی را داخل یک کاسه با هم مخلوط کنید.

پ. روغن را در یک تابه‌ی بزرگ روی شعله‌ی متوسط داغ کنید.

ت. تکه‌های توفو را از آب سبزیجات خارج کنید؛ آن‌ها را کمی فشار دهید تا آب اضافه‌شان خارج شود (ولی نه به طور کامل). تکه‌های توفو را داخل ترکیب آرد قرار دهید. (شاید برای آن‌که سطح خارجی توفوها به اندازه‌ی کافی خشک و آغشته به ترکیب آرد شود، آن‌ها را دو بار در ترکیب آرد بگردانید.) در نهایت، توفوها را داخل روغن داغ بیندازید؛ آن‌ها را سرخ کنید تا تمام قسمت‌های‌شان قهوه‌ای و برشته شوند. در صورت نیاز، روغن بیش‌تری استفاده کنید.

▪ طرز تهیه لازانیا گیاهی

image آموزش پخت غذای گیاهی شیک و مجلسی

زمان آماده‌سازی: ۳۰ دقیقه

زمان پخت: ۲ ساعت

مجموع زمان مورد نیاز: ۲ ساعت و ۳۰ دقیقه

برای مصرف ۸ نفر

مواد مورد نیاز

الف. ۲ قاشق غذاخوری روغن زیتون

ب. یک و نیم فنجان پیاز خرد شده

پ. ۳ قاشق غذاخوری سیر خرد شده

ت. ۹۰۰ گرم پوره گوجه فرنگی

ث. یک‌سوم فنجان رب گوجه فرنگی

ج. نصف فنجان ریحان تازه‌ی خرد شده

چ. نصف فنجان جعفری خرد شده

ح. ۱ قاشق چای خوری نمک

خ. ۱ قاشق چای خوری پودر فلفل سیاه

د. ۴۵۰ گرم لازانیا

ذ. ۹۰۰ گرم توفوی سفت

ر. ۲ قاشق غذاخوری سیر خرد شده

ز. یک‌چهارم فنجان ریحان تازه‌ی خرد شده

ژ. یک‌چهارم فنجان جعفری خرد شده

س. نصف قاشق چای خوری نمک

ش. پودر فلفل سیاه به مقدار دلخواه

ص. ۶۰۰ گرم اسفناج خرد شده

دستورالعمل

الف. تهیه‌ی سس: روغن زیتون را داخل یک تابه‌ی بزرگ بریزید روی حرارت ملایم قرار دهید. پیاز را به مدت ۵ دقیقه داخل روغن سرخ کنید تا نرم شود. سپس سیر را به آن اضافه کنید و ۵ دقیقه‌ی دیگر نیز به مواد حرارت بدهید.

ب. گوجه فرنگی، رب، ریحان، و جعفری را نیز داخل تابه بریزید. مواد را به خوبی به هم بزنید؛ شعله را کم کنید، درب ظرف را بگذارید و اجازه دهید سس حدود ۱ ساعت به آرامی بپزد و غلیظ شود. در نهایت، مقداری نمک و فلفل به آن بیفزایید.

پ. هم‌زمان با درست شدن سس، مقداری نمک را داخل آب حل کنید و این محلول را داخل یک کتری بزرگ بریزید و به جوش بیاورید. سپس لازانیا را داخل یک قابلمه بریزید و آب جوش را به آن اضافه کنید و اجازه دهید لازانیا حدود ۹ دقیقه داخل آب بپزد. سپس آن را به خوبی آبکشی کنید.

ت. فر را به دمای ۲۰۰ درجه‌ی سانتی‌گراد برسانید.

ث. قطعات توفو را داخل یک کاسه‌ی بزرگ بریزید. سیر، ریحان، و جعفری را به آن اضافه کنید. هم‌چنین، مقداری نمک و فلفل نیز به آن‌ها بزنید؛ با فشردن تکه‌های توفو بین انگشتان‌تان، آن‌ها را کاملا پوره کنید و به خوبی با سایر مواد مخلوط کنید.

ج. چیدن لازانیا: یک فنجان سس گوجه فرنگی را کف یک ظرف مخصوص کاسرول پخش کنید. یک لایه‌ی لازانیا را کف ظرف قرار دهید و یک‌سوم از ترکیب توفو را روی لازانیا بریزید. اسفناج خرد شده را نیز به اندازه‌ی مساوی روی سطح توفو بریزید. بار دیگر، یک و نیم فنجان سس گوجه فرنگی را روی اسفناج‌ها بریزید، و سپس یک لایه‌ی دیگر از لازانیا را روی آن قرار دهید. اکنون یک‌سوم دیگر از ترکیب توفو را روی لازانیا بریزید، روی آن را با یک و نیم فنجان سس گوجه بپوشانید، و آخرین لایه از لازانیا را روی سس گوجه قرار دهید. در نهایت، مابقی توفو را روی لازانیا بریزید، آخرین بخش از سس گوجه فرنگی را نیز روی مواد پخش کنید.

چ. درب ظرف را با فویل بپوشانید و آن را به مدت ۳۰ دقیقه داخل فر قرار دهید. غذای‌تان را گرم نوش جان کنید.

▪ طرز تهیه سوپ پیاز فرانسوی

image آموزش پخت غذای گیاهی شیک و مجلسی

زمان آماده‌سازی: ۱۵ دقیقه

زمان پخت: ۵۵ دقیقه

مجموع زمان مورد نیاز: ۱ ساعت و ۱۰ دقیقه

برای مصرف ۶ نفر

مواد مورد نیاز

الف. ۱ فنجان سرکه سیب

ب. ۴ عدد پیاز خرد شده

پ. ۹ حبه سیر خرد شده

ت. ۱ قاشق غذاخوری آرد گندم کامل

ث. ۴ فنجان آب سبزیجات

ج. نصف قاشق چای خوری پودر فلفل سیاه

چ. نمک به میزان دلخواه

ح. ۶ تکه نان فرانسوی

دستورالعمل

الف. سرکه سیب را داخل یک قابلمه‌ی بزرگ روی شعله‌ی متوسط به جوش بیاورید. پیاز را به سرکه اضافه کنید و شعله‌ی زیر قابلمه را کم کنید. پیاز را به آرامی به مدت دست‌کم ۲۰ دقیقه بپزید تا به تدریج ترکیب پیاز و سرکه شکل خمیر به خود بگیرد – مواد را دائما به هم بزنید.

ب. سیر را به مواد اضافه کنید و حدود ۵ الی ۱۰ دقیقه‌ی دیگر به آن‌ها حرارت دهید تا سیرها به تدریج قهوه‌ای رنگ شوند.

پ. اکنون آرد را نیز اضافه کنید و مواد را به هم بزنید (حدود ۲ دقیقه). سپس آب سبزیجات را به مواد بیفزایید و اجازه دهید به جوش بیاید. شعله را کم کنید و بگذارید مواد به مدت ۲۰ دقیقه با آرامی بپزند. نمک و فلفل را نیز اضافه کنید. سوپ را با استفاده از ملاقه داخل کاسه بریزید، و یک تکه نان را روی هر کاسه‌ی سوپ بندازید.