▪سالاد سبزی

مواد مورد نیاز:

سبزی خوردن: ۱ کیلوگرم

پنیر فتا (خردشده): ۲۰۰ گرم

زیتون (بدون هسته نگینی خردشده): یک دوم پیمانه

شاخه کرفس (نگینی خردشده): ۲ عدد

کلم بروکلی کوچک (خردشده): ۱ عدد

فلفل دلمه ای رنگی (نگینی خردشده): یک دوم عدد از ۲ رنگ

گوجه فرنگی (نگینی خردشده): یک دوم پیمانه

کنجد: ۳ ق س

سیاه دانه: ۲ ق س

آب لیموترش: یک دوم پیمانه

نمک: به میزان لازم

روغن زیتون: یک دوم پیمانه

فلفل دلمه ای: به تعداد لازم

روش تهیه:

۱- سبزی خرودن (مخلوطی از نعنا، جعفری، گشنیز، شاهی، پیازچه، تربچه و ریحان) را پس از شستن، کاملا خشک کنید تا در حین خردکردن آب نیندازد. سپس آن را ریز خرد کنید.

۲- زیتون، کرفس، کلم بروکلی، فلفل دلمه ای و گوجه فرنگی را داخل کاسه ای ریخته و با هم مخلوط کنید.

۳- سبزی ریز خردشده، کنجد و سیاه دانه را به مواد بیفزایید و خوب مخلوط کنید.

۴- آب لیمو ترش (یا آب غوره)، روغن زیتون و نمک را به مخلوط مواد بیفزایید.

۵- داخل چند عدد فلفل دلمه ای را خالی کرده و مقداری از مخلوط مواد را داخل آن ها بریزید (یا می توانید داخل ظرفی تزیین کنید). سپس پنیر فتا را روی آن ها بگذارید و سرو کنید.

▪اردور تخم مرغ

مواد مورد نیاز:

تخم مرغ: ۴ عدد

پنیر خامه ای: ۵۰ گرم

گوجه گیلاسی (دو نیم شده): ۶ عدد

جوانه گندم: یک دوم پیمانه

جوانه ماش: یک دوم پیمانه

لیموترش (آب گرفته): ۱ عدد

بیکن گوشت (نگینی خرد شده): ۱ ورقه

نمک، فلفل و زردچوبه: به میزان لازم

روش تهیه:

۱- تخم مرغ را آب پز کرده، سپس از وسط به دو قسمت تقسیم کنید. بعد زرده را خارج کرده و داخل کاسه ای بریزید.

۲- آب لیموترش، نمک، فلفل، زردچوبه و پنیر خامه ای را به زرده تخم مرغ افزوده و با استفاده از قاشقی مخلوط کنید.

۳- مخلوط مواد را داخل قیفی با سر ماسوره دلخواه ریخته، سپس داخل تخم مرغ قیف زده و روی آن گوجه گیلاسی بگذارید.

۴- تخم مرغ را داخل ظرفی قرار دهید. بعد همراه با جوانه ماش، جوانه گندم و بیکن گوشت سرو کنید.

▪سالاد کدو با زیتون

مواد مورد نیاز:

کدو: ۷۰۰ گرم

ساقه کرفس (درشت خردشده): ۲ عدد

زیتون سیاه (بدون هسته و حلقه ای شده): ۱۰۰ گرم

کاپاریس: ۲ ق س

مغز آفتابگردان: ۱۰۰ گرم

پاپریکا شیرین (پرک شده): ۲ ق س

نمک و فلفل: به میزان لازم

روغن زیتون: ۴ ق س

روغن مایع: ۳ ق س

روش تهیه:

۱- کدو را از طول به صورت مساوی برش زده، سپس آن را داخل تابه ای به همراه روغن مایع سرخ کنید و داخل توری سیمی قرار دهید تا روغن اضافه آن خارج شود.

۲- داخل کاسه ای کدو، کرفس، زیتون سیاه، کاپاریس، پاپریکا، نمک، فلفل و روغن زیتون را ریخته و با هم مخلوط کنید. بعد آن را درون ظرف درداری ریخته و به مدت ۳۰ دقیقه در یخچال قرار دهید.

۳- مواد را داخل ظرفی ریخته و روی آن مغز آفتابگردان بپاشید.

▪سالاد رنگی

مواد مورد نیاز:

پاستا فوزیلی رنگی: ۱ پیمانه

خیار (نگینی خردشده) ۲ عدد

کرفس (خردشده): یک دوم پیمانه

زیتون سیاه (حلقه ای شده): یک دوم پیمانه

تربچه (حلقه ای خرد شده): ۱۵۰ گرم

پیاز (خلالی شده): یک چهارم پیمانه

نمک و فلفل سیاه: به میزان لازم

پودر سیر: ۱ پنسه

گوجه فرنگی (نگینی خردشده) ۲ عدد

پنیر چدار (خردشده) یک دوم پیمانه

سبزی خشک معطر: ۱ ق چ

سرکه سفید: ۲ ق س

روغن زیتون: ۲ ق س

روش تهیه:

۱- پاستا را درون قابلمه ای حاوی آب جوش و نمک بریزید. بعد حدود ۱۵ دقیقه بجوشانید. سپس آبکش کرده و با آب سرد بشویید.

۲- درون ظرف درداری خیار (از قبل با پوست نگینی خردشده)، کرفس، زیتون، تربچه، پیاز، نمک، فلفل سیاه و پودر سیر را ریخته و با هم مخلوط کنید. سپس در آن را گذشته و به مدت ۳۰ دقیقه در یخچال بگذارید تا مزه دار شود.

۳- گوجه فرنگی (از قبل فیله و نگینی شده)، پنیر و پاستا را به مخلوط خیار افزوده و با استفاده از قاشقی مخلوط کنید.

۴- سبزی معطر خشک (شامل ریحان یا آویشن و یا رزماری) را پودر کرده، سپس با سرکه (یا آب لیموترش) و روغن زیتون داخل کاسه ای ریخته و مخلوط کنید. بعد آن را به مخلوط مواد بیفزایید.

۵- مواد آماده شده را در یخچال قرار دهید تا مزه دار شود، سپس سرو کنید.

تک فارس » آشپزی » آموزش تهیه چهار مدل سالاد مقوی با سبزیجات