image آموزش تصویری پخت شله زرد حرفه ای مخصوص نذری

برنج نیم دانه و خرد شده ۲ لیوان

شکر ۴ پیمانه

آب ۱۲ لیوان

کره گیاهی ۵۰ گرم

زعفران ۱مثقال

گلاب ۱ استکان

روغن مایع ۱ ق غذاخوری

پودر دارچین برای تزیین

خلال بادام به اندازه یک مشت

خلال پسته برای تزیین

image آموزش تصویری پخت شله زرد حرفه ای مخصوص نذری

image آموزش تصویری پخت شله زرد حرفه ای مخصوص نذری

image آموزش تصویری پخت شله زرد حرفه ای مخصوص نذری

image آموزش تصویری پخت شله زرد حرفه ای مخصوص نذری

image آموزش تصویری پخت شله زرد حرفه ای مخصوص نذری

image آموزش تصویری پخت شله زرد حرفه ای مخصوص نذری

نکته مهمی که لازم است در مقدار پیمانه شعله زرد بدانید این است که هر اندازه پیمانه ای که انتخاب میکنید باید با همان پیمانه آب و شکر به نسبت چند برابر برای شعله زرد استفاده کنید. یعنی اگر یک پیمانه برنج میگیرید باید با همان پیمانه ۲ لیوان شکر و ۶ لیوان آب استفاده کنید. این نسبت در مورد درست کردن شعله زرد متداول است.

طرز تهیه شله زرد

ابتدا باید برنج را شسته و به مدت ۱۲ الی ۲۴ ساعت از شب قبل با ۱۲ الی ۱۳ لیوان آب خیس کنید و موقع پخت در ظرف مناسب با حرارت نسبتا زیاد قرار میدهیم و در قابلمه را نیمه بسته قرار میدهیم تا آب برنج بجوش آید. در این مرحله نباید اصلا برنج را هم بزنید.

image آموزش تصویری پخت شله زرد حرفه ای مخصوص نذری

در این مرحله میتوانید زعفران را آب کنید و خلال بادام را با یک استکان گلابی که داشتیم خیس میکنیم تا عطر بادام چند برابرشود.

اضافه کردن زعفران به شله زرد

image آموزش تصویری پخت شله زرد حرفه ای مخصوص نذری

image آموزش تصویری پخت شله زرد حرفه ای مخصوص نذری

image آموزش تصویری پخت شله زرد حرفه ای مخصوص نذری

وقتی برنج شکفته شد و آب را در خود جذب کرد حرارت را کم کنید و در این مرحله باید برنج را هم بزنید.نکته مهم و قابل توجه در این مرحله این است که نباید دیگر به برنجتان آب اضافه کنید چون این کار باعث می شود شله زرد آماده شده شما موقع خوردن و قاشق زدن آب بیندازد.

image آموزش تصویری پخت شله زرد حرفه ای مخصوص نذری

وقتی برنجتان کاملا شفته شد و به اصطلاح وا رفت باید شکرتان را اضافه کنید و هم بزنید و اصلا نگران نباشید که برنجتان در حال سفت شدن بود چون با اضافه کردن شکر برنج دوباره شل می شود و به هیچ وجه آب به برنجتان اضافه نکنید و همین طور مدام به مدت یک ربع هم بزنید تا ته نگیرد .

بعد از اینکه این زمان طی شد میتوانید خلال بادام و گلابتان را که در هم مخلوط بودند را به مواد شعله زردتان اضافه کنید و به مدت ۵ الی ۱۰ دقیقه اجازه دهید با بقیه مواد بپزد و آرام هم بزنید بعد از این مرحله زعفران دم کشیده شده تان را بریزید و به مدت ۱۰ دقیقه ای هم بزنید.

image آموزش تصویری پخت شله زرد حرفه ای مخصوص نذری

image آموزش تصویری پخت شله زرد حرفه ای مخصوص نذری

باید اندازه زعفران تان طوری باشد که شعله زردتان رنگ نارنجی بگیرد بعد از این مرحله کره را اضافه میکنیم و هم میزنیم و بعد برای اینکه شعله زردتان شفاف شود از مقدار روغن مایع گفته شده استفاده میکنیم بعد از ۵ تا ۱۰ دقیقه جوشیدن کره با بقیه مواد در ظرف را میگذاریم تا کاملا دم بکشد و بعد در ظرف مناسب سرو میکنیم و به دلخواه تزیین میکنیم.

image آموزش تصویری پخت شله زرد حرفه ای مخصوص نذری

تک فارس » آشپزی » آموزش تصویری پخت شله زرد حرفه ای مخصوص نذری

همچنین بخوانید