image, چطور در خانه کنسرو گوجه فرنگی درست کنیم به سه روش

روش اول

حتما از شیشه های نو استفاده کنید تا در شیشه ها کیپ شود و مشکلی برای کنسروهایتان پیش نیاید.

یک قابلمه آب جوش می گذاریم روی حرارت و شیشه های خالی را همراه با در شیشه ها می اندازیم داخل آن تا حدود پنج الی ده دقیقه بجوشد و بعد شیشه ها را در می آوریم و سر و ته روی پارچه تمیزی می گذاریم تا آب آن ها برود ولی در شیشه ها را دست نمی زنیم. ( حواستان باشد شیشه هایتان خنک نباشد وقتی می اندازید بجوشد ترک می خورند! )

گوجه فرنگی ها را می شوییم و هر گوجه راو با چاقو به ۴ قسمت برش می دهیم.

داخل یک قابلمه دیگه دوباره آب می گذاریم روی حرارت تا به جوش بیاید. همین که به جوش آمد گوجه های چهار نیم شده را داخل آب جوش می ریزیم. کم کم گوجه ها را بریزید و نگذارید روی هم انباشه شوند حدود ۱ و نیم الی ۲ دقیقه صبر می کنیم و بعد با یک کفگیر گوجه ها را خارج می کنیم و بلافاصله داغ داخل شیشه را پر می کنیم با یک قاشق تمیز گوجه ها را فشار می دهیم تا هیج جای خالی داخل شیشه نماند لابه لای گوجه ها نمک می پاشیم ( برای هر شیشه ۲ قاشق چایخوری نمک کافی هست )

تا انتها شیشه را پر می کنیم و یک لایه آخر شیشه روی گوجه ها را با روغن زیتون و یا روغن مایع معمولی پر می کنیم و ارتباط بین هوا و گوجه ها را قطع کنیم.

حالا در شیشه ها را که داخل آب داغ بود را در می آوریم و می بندیم. برای نگهداری شیشه از حوله استفاده کنید تا نسوزید.

چون هم شیشه های حاوی گوجه مان داغ هست و هم در شیشه ها باعث مکش می شود و به صورت طبیعی شیشه هایمان پلمپ می شوند و هوایی وارد شیشه ها نمی شود.

شیشه ها را می گذاریم تا در هوای اتاق خنک شوند بعد می توانید داخل یخچال و یا انباری یک جای تاریک و خنک ( دمای اتاق ) نگهداری کنید.

روش دوم

گوجه ها را پوست بگیرید و ریز ریز خرد کنید و یا اگر خواستید با بلندر به صورت پوره آن را در بیاورید ( هر مدلی که دوست داشتید )

بعد گوجه ها را بریزید داخل قابلمه بگذارید روی حرارت تا بجوش بیاید و کمی از آب گوجه ها کم شود.

برای هر ۵ کیلو گوجه حدود ۲ قاشق غذاخوری نمک می ریزیم.

دوباره مثل روش بالا شیشه و درب شیشه ها را می گذاریم داخل آب جوش تا چند دقیقه بجوشد و استرلیزه شود.

گوجه های داغ را داخل شیشه ها می ریزیم و با درب داغ شیشه ها را کیپ می بندیم. و می گذاریم خنک شوند.

روش های متفاوت برای تهیه کنسرو گوجه فرنگی

روش سوم

گوجه ها را پوست بگیرید و ریز ریز خرد کنید و یا اگر خواستید با بلندر به صورت پوره آن را در بیاورید ( هر مدلی که دوست داشتید )

گوجه های خرد شده را داخل شیشه های تمیز استرلیزه شده می ریزیم در آن ها را می بندیم و همه شیشه ها را داخل یک قابلمه بزرگ می چینیم داخل آن را با آب ولرم پر می کنیم به اندازه دو بند انگشت آب باید روی شیشه ها را بگیرد و می گذاریم روی حرارت تا داخل قابلمه به مدت ۱۵-۲۰ دقیقه بجوشند.

بعد از روی حرارت برمی داریم و آن ها را برعکس می گذاریم تا خنک شوند. موقعی که برعکس گذاشتیم اگر صدای جلز و ولز شنیدید یعنی در شیشه تان سفت نبوده و خراب می شود. پس بهتر است آن شیشه را هر چه زودتر مصرف کنید.

نکاتی برای تهیه کنسرو گوجه فرنگی :

• اگر می خواهید که کنسرو گوجه هایتان مزه سس گوجه بدهد از روش دوم و سوم استفاده کنید. ( در این روش می توانید لابه لای گوجه از چند حبه سیر، چند برگ ریحان یا رزماری هم استفاده کنید)

• اگر دوست دارید گوجه هایتان طعم تازه گوجه فرنگی را حفظ کند از روش اول استفاده کنید.

مواد لازم برای تهیه کنسرو گوجه فرنگی :

گوجه فرنگی رسیده خوش رنگ و روشیشه نو و تمیز

نمک

آب جوش


همچنین بخوانید: باز نشر : تک فارس
در صورتی که شما نسبت به محتوای این پست، حق کپی رایت دارید اطلاع دهید