امروزه در بازار قابلمه‌ ‌هایی با اسم چدنی هم وجود دارد. از قدیم دیگ‌های چدنی برای طبخ غذاهایی مثل آبگوشت و… به کار می‌رفته است. اگر واقعا این قابلمه‌ های جدید هم چدنی باشند که بعید می‌دانم، با فشار و ضربه می‌شکنند و باید مراقب بود.

در نهایت اینکه بهتر است قابلمه‌ ها به جز قابلمه‌های آلومینیومی که می‌توان آنها را حتی با سیم ظرفشویی هم شست، با اسفنج نرم شسته شوند تا آسیب نبینند و هرچند وقت یکبار، به محض آسیب‌دیدن، آنها را تعویض کرد.

هزینه‌ای که با این کار می‌پردازیم، خیلی بهتر از این است که سلامتمان را از دست بدهیم و قرار باشد برای درمان هزینه کنیم.

استفاده از قابلمه‌ های مسی که از قدیم به کار می‌رفته‌اند و دوباره استفاده از آنها رواج‌یافته هم قواعدی دارد، مثلا باید دقت کرد قابلمه‌ مسی حتما درست قلع‌اندود شده باشند زیرا در غیر این صورت مس که جزو فلزات سنگین است، وارد غذا و در صورت مصرف غذا وارد بدن می‌شود و می‌تواند مشکل‌ساز شود.

اگر قلع‌اندود ظروف مسی خوب انجام نشده باشد، در صورتی که ماده ترشی مثل آبلیمو با آن برخورد کند، زرد می‌شود و هنگام خرید می‌توان این نکته را برای اطمینان امتحان کرد. بهتر است از این قابلمه‌ ‌ها برای طبخ مواد نشاسته‌ای استفاده کرد.


همچنین بخوانید: باز نشر : تک فارس
در صورتی که شما نسبت به محتوای این پست، حق کپی رایت دارید اطلاع دهید