image, معرفی خوراکی های خوشمزه ولی سرطان زا

ذرت مایکروویوی نیمه آماده

در پاکت بسته‌ بندی این خوراکی لذت‌ بخش و خوش‌مزه که تهیه‌ آن راحت است و معمولا پای ثابت فیلم تماشا کردن است، یک ماده‌ی شیمیایی به شدت سمی به نام پرفلوئورواکتانیک‌اسید(PFOA) وجود دارد. در مطالعات متعدد اثبات شده‌است که خطر ابتلا به سرطان مثانه و کلیه، کسانی را که در معرض PFOA بوده‌اند، بیشتر تهدید می‌کند. اگر می‌خواهید بدون نگرانی از این ماده‌ی شیمیایی مضر، از خوردن ذرت بوداده لذت ببرید، خودتان آن را درست کنید یا ذرت بو نداده را از فروشگاه بخرید.

گوجه فرنگی کنسروی

خوراکی‌های کنسروی راحت و برای ذخیره‌ طولانی مدت عالی هستند. متاسفانه، یکی از ترکیبات به نام بیسفونل آ(BPA)، که در بسته‌بندی کنسروها استفاده می‌شود، غدد درون‌ریز را مختل می‌کند، که می‌تواند هورمون‌ها را با اختلال مواجه کند یا خود را به شکل هورمون‌ها دربیاورد، و در نتیجه، خطر ابتلا به سرطان پروستات یا سینه را افزایش دهد. کنسرو گوجه‌ فرنگی بی‌نهایت مضر است، چون خاصیت اسیدی بالایی دارد که باعث جذب سریع‌تر BPA نسبت به سایر خوراکی‌های کنسروی می‌شود. یک راه‌ حل ساده، خریدن گوجه‌ فرنگی تازه از فروشگاه محل است.

سالمون(ماهی‌های) پرورشی

بیش‌تر آدم‌ها از فواید سرشار سالمون ( یا هر ماهی دیگری ) آگاه هستند، ولی نمی‌دانند که خاستگاه ماهی هم مهم است. ثابت شده‌ است سالمون پرورشی دارای میزان زیادی آلاینده‌ها مثل پلی‌کلرینیتد بای‌فنیل(PCB)، دیوکسین‌ها، و توکسافن‌ها است که سرطان‌زا هستند. مهم است که سالمون وحشی بخریم، حتی اگر خیلی بیش‌تر از مشابه پرورشی آن قیمت داشته‌ باشد. حتی اگر فقط چند بار در ماه می‌توانید سالمون بخورید، مطمئن شوید که خودتان را به ماهی عاری از مواد شیمیایی مهمان می‌کنید تا از پیامدهایی که ممکن است در دراز مدت سلامت شما را به خطر بیندازد، پیش‌گیری کنید.

روغن هیدروژنه

برعکس روغن‌های طبیعی مانند روغن زیتون، سویا، یا کانولا، روغن هیدروژنه به صورت مصنوعی از گیاهان گرفته می‌شود و با ابتلا به سرطان ارتباط دارد. این نوع روغن مقدار زیادی نگه‌دارنده دارد که ماندگاری بسیاری از خوراکی‌های فرآوری شده را بالا می‌برد و طعم و بوی آنها را عوض می‌کند. این روغن، به دلیل میزان بالای اسیدهای چرب امگا۳ موجود در آن، بیش‌ از آن که مفید باشد مضر است. چون این اسیدها انعطاف‌ پذیری و ساختار سلول‌های پوستی را عوض می‌کنند و شما را در معرض خطر ابتلا به سرطان، به‌خصوص سرطان پوست، قرار می‌دهند. چربی‌های ترانس که در روغن هیدروژنه یافت می‌شوند سرطان‌زا هستند و تا حد امکان باید از آنها پرهیز کرد.

چیپس سیب‌زمینی

این اسنک عامه‌ پسند و پرطرفدار آکریلامید دارد، یک کارسینوژن رایج که در سیگار یافت می‌شود. این ماده‌ شیمیایی با سرخ کردن چیپس در روغن فراوان، در دمایی که به ۲۴۸ درجه‌ی فارنهایت می‌رسد، تولید می‌شود و یک گام ضروری برای ترد شدن چیپس است. متاسفانه، آکریلامید با ابتلا به سرطان ارتباط دارد و خوراکی‌هایی مثل چیپس سیب‌ زمینی باید از رژیم روزانه حذف شوند.

چیپس سیب‌ زمینی، هم‌ چنین، چربی بالایی دارد و ممکن است منجر به اضافه‌ وزن و فشارخون بالا شود؛ که خود عامل بسیاری از مشکلات سلامتی، از جمله سرطان است. یک اسنک سالم جایگزین، می‌تواند چیپسی باشد که خودتان با روغن زیتون و سیب‌زمینی درست کرده‌اید؛ یا چیپس سیب زمینی را با چیپس موز یا کلم عوض کنید.


همچنین بخوانید: باز نشر : تک فارس
در صورتی که شما نسبت به محتوای این پست، حق کپی رایت دارید اطلاع دهید