تک فارس
حسین (ع) چراغ هدایت و کشتی نجات است
محصولات معتبر
محصولات معتبر

فهرست وقایع و رویدادهای تاریخی مهم ۱۲ آبان

۲۴۵م:سوم نوامبر سال ۲۴۵ میلادی شاپور یکم شاه وقت ایران از دودمان ساسانی که در دوران زمامداری خود ایران را ابرقدرت اول جهان کرده بود دستور بنای شهر قزوین را صادر کرد .کار ایجاد این شهر سه سال طول کشید و در اکتبر (جشن های مهرگان) سال ۲۴۸ میلادی پایان یافت. نام قزوین از طایفه ای به همین نام گرفته شده و یونانیان و رومیان باستان و اینک جهانیان دریای مازندران را به نام این طایفه دریای «کاسپین» می خوانند، زیرا که منطقه محل سکونت این طایفه آریایی تا دیلمان، گیلان و سواحل غربی آن دریا امتداد داشته است.

شاپور اول در طول حکومت خود چند شهر تازه ساخت که نام او با پیشوند و پسوندهایی بر آنها گذارده شد اما دستور داد که شهرتازه ساز به نام طایفه ای که در آن منطقه سکونت داشت «کسپین» نامیده شود که این نام به مرور زمان به صورت قزوین در آمده است. در کتب قرون وسطی هم دریای مازندران را دریای قزوین نوشته اند. قزوین در سال ۶۴۴ میلادی به تصرف اعراب مسلمان درآمد و در قرن ۱۶ میلادی پایتخت ایران شد و شاه طهماسب صفوی عمارات فراوان در آنجا ساخت؛ تا این که شاه عباس در سال ۱۵۹۸ میلادی پایتخت را از قزوین به اصفهان ـ شهر مرکزی ایران منتقل ساخت.

یکی از علل انتقال پایتخت از قزوین به اصفهان این بود که درآن شهر، سران قزلباش مادر شاه عباس را کشته و جسدش را به بیابان افکنده بودند و اقامت در قزوین باعث می شد که هر لحظه قتل فجیع مادر در ذهن او تداعی و وی را متاثر کند.

قزوین در جریان دو جنگ جهانی اول و دوم به اشغال خارجی درآمد و در سپتامبر ۱۹۴۱ توسط هواپیماهای شوروی بمباران شد. رضاخان میر پنج (سرتیپ) از همین شهر عزم تسخیر تهران و برانداختن دولت وقت را کرد. این شهر تاریخی اخیرا مرکز استانی به همین نام شده است.

image فهرست وقایع و رویدادهای تاریخی مهم ۱۲ آبان

تکفارس آی آر

۱۳۰۴ش:۱۲ آبان ۱۳۰۴ خورشیدی (۳ نوامبر ۱۹۲۵ میلادی)، سه روز پس از خلع دودمان قاجار از سلطنت، دستور انتخاب اعضای مجلس موسسان برای اصلاح قانون اساسی و تعیین تکلیف نظام حکومتی ایران که جمهوری باشد و یا سلطنت صادر شد. هنوز رضا خان پهلوی که از سه روز پیش به ریاست موقت کشور تعیین شده بود تمایل خودرا به شاه شدن علنی نساخته بود. وی قبلا چند بار از جمهوری شدن ایران سخن به میان آورده و از این فکرحمایت کرده بود.

۱۳۱۱ش:در همین روز درآبان ۱۳۱۱ (سوم نوامبر سال ۱۹۳۲) ایران به نظام «متریک» پیوست.

ازاین روز جای «مثقال»، «سیر»، «من» و «خروار» را گرم، کیلو گرم و تن، و جای « گز ــ ذرع » و «فرسنگ» را متر و کیلو متر گرفت.

۱۳۵۷ش:برغم برکناری ۳۴ تن از مقامات تراز اول ساواک از جمله ثابتی ، وارد آمدن ۱۳ مورد اتهام به سپهبد نصیری که از پاکستان احضار شده بود و دادن وعده آزادی همه زندانیان سیاسی تا بیستم آذر ماه ، دامنه تظاهرات ضد سلطنت و اعتصابات عمومی در این روز ـ ۱۲ آبان ۱۳۵۷ ـ گسترش یافت و سراسر کشور را فراگرفت و سندیکای روزنامه نگاران به دبیری محمدعلی سفری که اخیرا دچار مرگ ناگهانی شد برای اعلام یک اعتصاب طولانی به مراحل نهایی کار رسیده بود و تنی چند از وزیران کابینه هم آماده تسلیم استعفانامه شده بودند.

image فهرست وقایع و رویدادهای تاریخی مهم ۱۲ آبان

www.takfars.ir

۱۳۵۸ش:در این روز در سال ۱۳۵۸ دکتر احمد مدنی کرمانی (دریادار) استاندار وقت خوزستان که بعدا در نخستین انتخابات ریاست جمهوری اسلامی ایران با به دست آوردن میلیونها رای دوم، و سپس از زادگاه خود به نمایندگی مجلس برگزیده شد اخطار کرد: خوزستان را باخون دل آرام کرده ام که اینک می بینم خودی ها در به آتش کشیدن آن بدتر از بیگانه رفتار می کنند که اگر به این رفتار خود ادامه دهند کناره گیری خواهم کرد. وی گفته بود که نیروی دریایی و خوزستان متفقا کلید اقتدار و عزت ایران هستند که باید آرام بمانند، توسعه یابند و تقویت شوند.

image فهرست وقایع و رویدادهای تاریخی مهم ۱۲ آبان

۱۹۰۱م:آندره مالرو Andre Malraux نویسنده، هنر شناس و اندیشمند فرانسوی سوم نوامبر ۱۹۰۱ به دنیا آمد و ۷۵ سال عمر کرد.

مالرو در طول تحصیل در پاریس با زبانهای مشرق زمین آشنا شد و به آسیا سفر کرد و در هندوچین به مخالفان استعمار که اروپاییان اعمال می کردند پیوست و جنبش جوانان " آنام" را سازمان داد و روزنامه ای تحت عنوان "هند و چین در زنجیر" منتشر ساخت.

وی در بازگشت به فرانسه چهار کتاب برضد استعمار نوشت که عناوین آنها از این قرار است: فاتحان، راه و رسم سلطنتی، سرنوشت انسان، فریبکاری غرب.

مالرو سپس به حمایت از جمهوریخواهان اسپانیا برخاست و به دولت فرانسه اصرار کرد که به آنها که سرگرم جنگ با سلطنت طلبان به ریاست ژنرال فرانکو بودند هواپیمای نظامی بفروشد. پس از این که تعداد هواپیماهای فروخته شده به ۲۰ فروند رسید به یافتن داوطلب برای خلبانی آنها سرگرم شد و ۲۰ خلبان داوطلب به دست آورد.

آنگاه به آمریکا رفت و به جمع آوری اعانه برای جمهوریخواهان اسپانیا پرداخت. وی کتاب تازه خود "امید بشر" را به این موضوع اختصاص داد که فیلم سینمایی شده است.

مالرو در جریان جنگ جهانی دوم وارد سازمانهای مقاومت فرانسه شد. یک بار توسط آلمانی ها دستگر و نزدیک بود اعدام شود.

پس از پایان جنگ به سمت وزیر اطلاع رسانی و سپس وزیر امور فرهنگی فرانسه منصوب شد. کتابهای معروف دیگر او عبارتند از: صداهای سکوت، روانشناسی هنر و …. مالرو ۲۳ نوامبر ۱۹۷۶ درگذشت.

image فهرست وقایع و رویدادهای تاریخی مهم ۱۲ آبان

تک فارس

۳۹م:مارکوس لوکانوس (لوکان) شاعر و نویسنده بزرگ دنیای لاتین در دوران باستان سوم نوامبر سال ۳۹ میلادی از پدر و مادری رومی در شهر کردوبا (قرطبه) اسپانیا به دنیا آمد. وی خواهر زاده «سنکا» فیلسوف برجسته آن زمان بود. لوکان از جوانی ساکن شهر رم شد. ده کتاب نظم و نثر از او به جای مانده است از جمله کتاب «در باره جنگ داخلی» که شرح نزاع سزار و پمپی بر سر امپراتورشدن است. وی در این اثر خود، جاه طلبی و هزینه کردن جان مردم برای رسیدن به سود فردی را به طرزی عبرت آموز سرزنش و محکوم کرده است.

بسیاری از مورخان را عقیده بر این است که «استوار نویسی» با لوکان متولد شده است؛ زیرا که نوشته های وی عاری از لفاظی است و در بیان حقایق به ندرت فعل مجهول به کار برده و یا این که «غیر مستقیم» نویسی کرده و به ملاحظه کاری پرداخته است.

لوکان که به صراحت لهجه شهرت یافته بود، نخست مورد علاقه و توجه نرون امپراتور وقت قرار گرفته بود، ولی بعدا که در مجالس و محافل بر ضد کارهای نرون سخن گفت از چشم او افتاد و حتی متهم به مشارکت در توطئه برضد نرون شد و از میان متهمان که در ملاء عام اعدام شدند وی تنها فردی بود که به او تکلیف خودکشی شد تا با بی احترامی مدفون نشود که پذیرفت و خود راکشت. وی حاضر به انکار اتهام نشده بود، ولی گفته بود که با شخص نرون مخالفتی نداشته بلکه از کارهای او متنفر بوده است.

۱۹۷۸م:نوامبر ۱۹۷۸ (نیمه آبان ۱۳۵۷) با اعتراض روزنامه نگاران از سراسر جهان به عبارتی از یک جمله دستور کار بیست و دومین اجلاس عمومی یونسکو آغاز شده بود که اشاره به روزنامه نگاری دولت داشت. در آن زمان در شوروی و چند کشور دیگر از جمله سوریه، روزنامه های عمومی با سرمایه و مدیریت دولت اداره می شدند و روزنامه نگاران کارمند دولت بودند که کارمند دولت بودن روزنامه نگار مغایر اصول این حرفه است، زیرا که نمی تواند در نوشتن گزارش و مقاله؛ بی نظر و بی طرف باشد و عادلانه عمل کند و به عبارت دیگر به دور از «خود سانسوری» باشد.

در اجلاس قبلی یونسکو در نایروبی (کنیا) هم به روزنامه نگار بودن دولتها اعتراض، و گفته شده بود که داشتن رادیو ـ تلویزیون برای دولتها کافی است و نباید وارد کار نشریات چاپی شوند و از دولت شوروی خواسته شده بود جز روزنامه های حزبی بقیه نشریات از جمله ایزوستیا را به اتحادیه های روزنامه نگاران این کشور واگذار و یا آنها را تعاونی کند. در آن زمان جز ایالات متحده و سه ـ چهار کشور دیگر، در سایر کشورها شبکه های تلویزیونی دولتی بودند و به این عمل اعتراضی هم نشده بود.

در نوامبر سال ۱۹۷۸ صدای اعتراض، نخست ازسازمانهای حرفه ای مطبوعات فرانسه بلند شد و عالمگیر گردید. اتحادیه های صنفی مطبوعات حرفه ای و سندیکاهای مربوط مداخله دولتها و سازمانهای دولتی را در مطبوعات از جمله نشر روزنامه به عنوان نوعی سانسور ـ سانسور به راهی دیگر ـ محکوم کردند و از کارشناسان حقوق اساسی و استادان علوم سیاسی و حکومت خواستند که نظر خود را اعلام دارند و تایید شد که دولتها می توانند رادیو ـ تلویزیون و خبرگزاری ملی، پارلمانها نشریه برای درج اظهارات نمایندگان، شکایات واصله و سایر فعالیتها خود، احزاب روزنامه ارگان و موسسات دولتی مجله تخصصی داشته باشند ولی روزنامه و نشریه حرفه ای کار دولت نیست و کار روزنامه نگار و یا شرکتهای حرفه ای است؛ مخصوصا که یک سازمان دولتی حق توزیع و فروش نشریه به صورتی که معمول است ندارد و نمی توان نشریات دولتی و حتی احزاب را به توزیع معمولی داد. توزیع این نشریات باید از طریق پست و یا توسط اعضای داوطلب حزب صورت گیرد و ….

با توجه به این که مطبوعات قوه چهارم دمکراسی بشمار آمده اند و این قوا در یک کشور منفک از هم باید عمل کنند، با حمایت آمریکا طرحی تهیه شد که یک نظام واحد جهانی بر رسانه های چاپی حاکم شود و حق دولت از داشتن روزنامه حرفه ای که نمی تواند بی نظر باشد و نیز فروش روزنامه سلب گردد؛ زیرا که در آن زمان ۱۴۴ نوع قانون و یا ضابطه مطبوعاتی در جهان وجود داشت.

این طرح از همان آغاز با مخالفت و تهدید شوروی رو به رو شد و معلق ماند. پس از فروپاشی آن اتحادیه و بلوک شرق، با این که دولتهای دارنده روزنامه عمومی در جهان کمتر از تعداد انگشتان دست شده اند؛ این طرح با پی گیری ملایمتر همچنان در دستور است.

image فهرست وقایع و رویدادهای تاریخی مهم ۱۲ آبان

۱۹۰۳م:سوم نوامبر سال ۱۹۰۳ پاناما که قبلا بخشی از کشور کلمبیا بود اعلام استقلال کرد و کشتی های نظامی ایالات متحده که به دستور تئودور روزولت رئیس جمهوری وقت این کشور به آبهای پاناما فرستاده شده بودند مانع از مداخله ارتش کلمبیا برای جلوگیری از تجزیه این کشور شدند.

T A K F A R S

دولت وقت آمریکا قبلا پاره ای از اصحاب نفوذ را در پاناما ترغیب به اعلام استقلال کرده بود؛ زیرا دولت کلمبیا به آمریکا اجازه نداده بود که طرح خود برای ایجاد آبراهی میان دو اقیانوس اطلس و آرام را در منطقه پاناما اجرا کند و کنترل کشتیرانی را در این آبراه تا مدتهابه دست گیرد.

دولت تازه استقلال یافته پاناما اندکی پس از آغاز بکار؛ با اجرای طرح آمریکا موافقت کرد.

۱۹۵۷م:دانشمندان فضایی شوروی سوم نوامبر سال ۱۹۵۷ با ماهواره «سپوتنیک ــ ۲ » سگی به نام لایکا را در مدار زمین قراردادند. ماهواره اسپوتنیک ــ ۲ دومین سفینه فضا پیمای شوروی بود که در مدار زمین قرار گرفته بود و در ارتفاع ۹۳۷ مایلی، هر یک ساعت و ۴۲ دقیقه یکبار کره زمین را دور می زد و وضعیت سگ به زمین مخابره می شد.

این ماهواره همچنین اوضاع جوی را به زمین مخابره می کرد. اخبار مربوط به فعالیت این ماهواره مردم امریکا را نگران ساخته بود که آیزنهاور رئیس جمهوری وقت برای رفع نگرانی آنان مجبور شد اعلام کند که پیشرفت فضایی شوروی و پیشی گرفتن آن بر امریکا از این لحاظ فاقد ارزش نظامی است.

image فهرست وقایع و رویدادهای تاریخی مهم ۱۲ آبان

۲۰۰۳م:در سودان هجوم ملخ سیاه و یا به رنگ قرمز پررنگ که در مرکز این کشور مشاهده شده است تا سوم نوامبر ۲۰۰۳ باعث مرگ ۱۱تن و بستری شدن بیش از شش هزار نفر شده بود.

پزشکان اعلام داشته اند که این ملخ ها هنگام جفت گیری هورمونی را در هوا پراکنده می سازند که ایجاد نوعی آسم کشنده می کند و راه جلوگیری از آن بکار بردن ماسک و یا خارج نشدن از خانه و در خانه هم پوشانیدن دهان و بینی با پارچه ضخیم است.

۲۰۰۴م:«کویان کویچن» معاون سابق نخست وزیری چین، وزیر امور خارجه اسبق این کشور، عضور دفتر سیاسی حزب کمونیست و عضو شورای مدیریت ماکائو ۳۱ اکتبر ۲۰۰۴ در مقاله ای غیر منتظره به زبان انگلیسی از جورج دبلیو بوش رئیس جمهوری آمریکا انتقاد کرده بود که می خواهد برجهان حکومت کند.

کویان نوشته بود: «دکترین بوش» جز زور و زورگویی نمی تواند به چیز دیگری تعبیر شود. او می خواهد اراده اش را بر دنیا تحمیل کند، حتی با بکار بردن نیروی مسلح. چین با بکار بردن لفظ ابر قدرت بودن و خواستار مزایای آن شدن مخالف است و چنین روحیه و سیاستی را رد میکند.

کویان با ذکر مثال عراق نوشته بود؛ اگر یک دولت بخواهد بیش از ظرفیت واقعی خود از عنوان قدرت و یا ابرقدرت استفاده روانی کند، با مشکلاتی نظیر وضعیت آمریکا در عراق رو به رو می شود. حمله به عراق لازم نبود . موضوع حمله پیشگیرانه قبل از آن که به معارضه دیگری منتهی نشده باید از قاموس «امنیت ملی» آمریکا خارج شود. کویان در این مقاله صریحا سیاست دولت جورج بوش را «تلاش بی نتیجه برای حکومت برجهان» خوانده بود.

تک فارس www.takfars.ir

مقاله کویان که قبلا یک دهه وزیر امور خارجه چین بود در آستانه سالگرد آغاز نخستین جنگ تریاک، در روزنامه انگلیسی زبان «چاینا دیلی» در پکن انتشار یافته بود. نخستین جنگ تریاک در سال ۱۸۳۹ میان انگلستان و چین آغاز شده بود. انگلیسی ها مدتها بود که تریاک محصول هند را که زیر نظر خودشان تولید می شد به چین صادر می کردند و چینیان بامصرف این تریاک معتاد می شدند. چینیان ساکن بنادر محل تخلیه کشتی های انگلیسی که متوجه خطر خانمان برانداز اعتیاد به تریاک و توطئه انگلیسی ها شده بودند بپاخاستند و صندوقهای تریاک را به دریا ریختند که بهانه جنگ قرار گرفت . این جنگ که دو سال طول کشید به پیروزی انگلیسی ها به دلیل داشتن اسلحه برتر انجامید و سبب شد که امتیازات ارضی و نفوذی متعدد در چین به دست آورند.

کویان ۷۶ ساله در مقاله طولانی اش نوشته بود که آمریکا در اجرای «دکترین بوش» که احتمالا دیگران در دهانش گذارده اند، کشور عراق را اشغال نظامی کرد و با این عمل اتحاد دولتها برضد تروریسم عملا فروپاشید و به سایر همکاری های بین المللی آسیب رسید. این دکترین که عنوانش را حملات نظامی پیشگیرانه گذارده اند همچنین درگیری های مذهبی و نژادی را شدت و گسترش داده است.

این عضو برجسته حزب کمونیست چین در این مقاله معنی دار که در آستانه انجام انتخابات ریاست جمهوری آمریکا (دوم نوامبر ۲۰۰۴) که پرزیدنت جورج بوش یکی از دو نامزد اصلی آن است انتشار یافته از حضور نظامی آمریکا در آسیای میانه و نیز آسیای جنوبی (افغانستان و پاکستان) ابراز عدم رضایت شدید کرده بود.

وی در مقاله اش از جورج بوش به عنوان یک Arrogant (قلدر ـ خودخواه) نام برده که می کوشد اراده آمریکا را به سایر ملل دیکته کند. کویان از مقاله خود نتیجه گرفته بود که ادامه این طرز فکر به آغاز یک و یا چند دسته بندی دیگر خواهد انجامید.

دولت آمریکا روز بعد نسبت به مفاد مقاله «کویان » واکنش شدید نشان داد و اعلام داشت که انتظار نداشت در آستانه انتخابات آمریکا، یکی از معاریف چین در یک روزنامه دولتی این کشور شخص رئیس جمهور آمریکا و سیاست های وی را این چنین مورد انتقاد قرار دهد زیرا که سیاست چین از دیرزمان بر این پایه بود که در آستانه انتخابات آمریکا، مداخله نکند و یک نامزد انتخاباتی را این چنین نکوبد. این اقدام مغایر روش سنتی چین بود و دولت آمریکا درباره آن تحقیق خواهد کرد که چرا؟. دولت چین باید آمریکا را در این زمینه روشن سازد.

سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا نیز گفت که درباره مطالب «کویان» با دولت چین تماس گرفته خواهد شد تا روشن شود که مقصود از نوشتن این مقاله چه بوده است. کویان یک چهره برجسته در چین است و نمی توان مقاله او را نظر شخصی تلقی کرد.

image فهرست وقایع و رویدادهای تاریخی مهم ۱۲ آبان

۲۰۰۴م:چهار انتخابات یک هفته منتهی به یکم نوامبر ۲۰۰۴ در آمریکای لاتین، از سوی اصحاب نظر، بازگشتی به چپ و ابراز عدم رضایت عمومی از اقتصاد بازار آزاد (سرمایه داری) خوانده شده بود که ثروتمندان را ثروتمندتر و کم درآمد ها را مستنمندتر ساخته است. تحلیلگران نوشته اند که توده های آمریکای لاتین اینک بیش از هروقت دیگر خواستار توزیع عادلانه ثروت هستند و نمی خواهند که ثروتمندان و سوداگران که فقط به سود خود عمل می کنند قدرتهای حکومتی را در دست داشته باشند.

انتخابات ۳۱ اکتبر ۲۰۰۴ اوروگوئه یکی از این چهار انتخابات بود و مردم این کشور برای نخستین بار یک چپگرا و مدافع توزیع عادلانه درآمد و ثروت را به ریاست جمهوری برگزیدند. با انتخاب «تاباره وازکوئز» به ریاست جمهوری اوروگوئه، این کشور به باشگاه چپهای آمریکای لاتین مرکب از برزیل، ونزوئلا، شیلی و آرژانتین پیوست – باشگاهی که تا حدی تحت تاثیر افکار فیدل کاسترو قرار دارد. در انتخابات محلی آن سال ونزوئلا هم از ۲۳ ایالت، فرمانداران ۱۸ ایالت از میان چپگرایان انتخاب شده بودند. شهردار کاراکاس نیز یک چپگرا است. بعدا بولیوی و چند دولت دیگر به باشگاه چپگرایان آمریکای لاتین پیوستند و اورتگای چپگرا باردیگر رئیس جمهور نیکاراگوئه شد.

image فهرست وقایع و رویدادهای تاریخی مهم ۱۲ آبان

تکفارس

۲۰۰۸م:جهان در آستانه آغاز دوران تاریخی تازه ای است. این، حرفی بود که چند اندیشمند و صاحبنظر چهارم نوامبر ۲۰۰۸ و یک روز پیش از انتخابات عمومی آمریکا متفق القول زده بودند و اضافه کرده بودند که جهان، در دوران تاریخی آینده اش یک قطبی (بمانند ۱۷ سال گذشته تا آن زمان) نخواهد بود مخصوصا که جهانیان عوارض یک قطبی آنرا تجربه کرده و بر ضد این وضعیت شده اند.

به اظهار این آگاهان، در خاور دور یک قدرت اقتصادی بزرگ در حال پیشرفت (چین) به وجود آمده است که تا دهه ۱۹۸۰ انتظار آن نمی رفت. در آسیای جنوبی، هند یک قدرت عظیم تکنولوژیک شده و صادرات مهم آن نیروی انسانی متخصص است: پزشک، مهندس، استاد ریاضی ـ فیزیک، کامپیوتریست و حتی روزنامه نگار و فیلمساز. قدرتی به نام «اوراسیا» ظهور کرده که قبلا وجود نداشت. روسیه و این بار روسیه ناسیونالیست جایگاه سیصد ساله خود را مطالبه می کند و جایگاه سابق را مطالبه میکند. در

قاره آمریکا، دولت های لاتین این قاره برای نخستین بار در عمر خود عمدتا در دست چپگراها قرار گرفته، متحد شده و گرد هم آمده و به جلب نفوذ روسیه، چین و ایران دست زده اند و به گوش مکزیک می خوانند که خود را اصلاح کند و از صورت صادرکننده عمله، نوکر و کلفت به ایالات متحده و کانادا خارج شود. بحران مالی جاری، و خسته شدن از اعمال نفوذ واشنگتن از طریق «ناتو»، اتحادیه اروپا را در آستانه «استقلال هرچه بیشتر» قرارداده است که فلسفه وجودیش هم همین بوده است. آفریقاییان که می دانند قربانی غرب و استعمار اروپاییان هستند دارند به چین، روسیه، ایران، برزیل و هند روی می آورند. آنان می دانند که مسائلشان نتیجه تقسیمات جغرافیایی است که خطوط آن را بدون توجه به قبایل، در اروپا ترسیم کرده و نمونه بارز آن مسئله کنگو است که از آغاز دهه ۱۹۶۰ ادامه دارد. دولت های غرب که سابقه قدرت بودن دارند از دمکراسی و … به عنوان حربه برای کوبیدن دولت های دیگر استفاده میکنند. با آغاز دوران تاریخی تازه، راهی نخواهد بود جز تجدید نظر در ارکانهای سازمان ملل دست ساخت فاتحان بزرگ جنگ جهانی دوم که در تدوین تمامی مقررات آن، منافع خودرا در نظر گرفته بودند.

۱۹۱۶: انگلستان به تصمیم خودش! از این روز صاحب اختیار «قطر» یکی از امارات خلیج فارس شد که مردم آن عمدتا از راه ماهیگیری امرار معاش می کردند. قطر که چند دهه پبعد استقلال به دست اورده و از سرزمین های صادر کننده نفت و گاز طبیعی بشمار می اید تقریبا ۴ هزار مایل مریع وسعت دارد و اخیرا به آمریکا حق برخورداری از تسهیلات نظامی داده است.

۱۹۱۸: لهستان از فرصت پایان جنگ جهانی اول و درگیری داخلی روسها پس از انقلاب بلشویکی استفاده کرد، از روسیه جدا شد و اعلام استقلال کرد.

۱۹۳۰: وطن ما ازچنین روزی در سال ۱۳۰۹ خورشیدی دارای قانون حفظ آثار ملی با ضمانت اجرایی سختگیرانه شد.

۱۹۴۷: دولت مجارستان خبرنگار خبرگزاری اسوسییتد پرس (آمریکا) در آن کشور را متهم به جاسوسی کرد واخراج کرد.

۱۹۵۵: (۱۳۳۴ خورشیدی) احمد بهمنیار کرمانی استاد زبان و ادبیات فارسی و مولف دستورنوین زبان فارسی درگذشت.

۲۰۰۴: در انتخابات اوکراین نامزد هواداری از اتحاد این کشور و روسیه که قرنها با هم امپراتوری روسیه را تشکیل می دادند آراء بیشتری آورد، گو این که این انتخابات به دور دوم کشانده شد. در انتخابات ۳۱ اکتبر۲۰۰۴، یانوکویچ نامزد هواداری از اتحاد فشرده با روسیه ۴۰ و ۱۲ دهم درصد و نامزد هوادار ادامه راه غرب و پیوستن به اتحادیه اروپا ۳۹ درصد و ۱۸ دهم آراء را به دست آورد.

۲۰۰۴: آژانس دولتی دارو و غذا در آمریکا تصویب کردکه عرضه کنندگان روغن زیتون در این کشور برچسبی بر شیشه ها و قوطی ها حاوی این محصول بزنند که خواص آن از جمله محافظت از قلب و عروق را به زبانی ساده یادآور شود. بیشتر روغن زیتون مصرفی آمریکا از کشورهای حوزه مدیترانه واردمی شود.

takfars.ir

محصولات معتبر
محصولات معتبر