تک فارس
حسین (ع) چراغ هدایت و کشتی نجات است
محصولات معتبر
محصولات معتبر

جمعه سیاه چه روزی است و چه اتفاقی در آن می افتد

به طور کلی فلسفه حراج جمعه سیاه ، ارائه تخفیف‌های گسترده همراه با تمامی محصولات و کالاها، فارغ از دسته بندی و نوع آن‌ها است. بعضا این تخفیف‌های به حدی می‌رسند که باعث تحریک هرچه بیشتر مشتریان برای خرید محصولات مورد نظرشان شده و آن‌ها را هر جوری که هست مجاب به خریداری آن‌ها کرده تا حواسشان به جیبشان هم نباشد. برای درک هر چه بهتر این قضیه بد نیست بدانید که بسیاری از کالاهای گران قیمت (نظیر تلویزیون‌ها، کنسول‌های بازی و انواع مختلف لوازم الکترونیکی) که در این روز با تخفیف‌های فوق‌العاده بالا (حتی برخی تا ۷۰ درصد) به فروش می‌رسند، صفوف طولانی از مردم را در جلوی این فروشگاه‌ها تشکیل می‌دهند که حتی در بسیاری از موارد موجب شکسته شدن درب فروشگاه‌ها نیز می شود. به همین خاطر این کالاهای با ارزش را “Doorbuster” نام گذاری کرده‌اند.

طبق سنت آمریکایی، یک روز پس از روز شکرگزاری در ایالات متحده که مصادف با آخرین جمعه ماه نوامبر نیز می‌شود، به نوعی خرید برای جشن کریسمس و سال نو میلادی آغاز می شود.احتمالا تا به حال شما هم نام بلک فرایدی (Black Friday) یاجمعه سیاه را شنیده‌اید. در واقع طبق سنت آمریکایی، یک روز پس از روز شکرگزاری در ایالات متحده که مصادف با آخرین جمعه ماه نوامبر نیز می‌شود، به نوعی خرید برای جشن کریسمس و سال نو میلادی آغاز می شود. شاید جالب باشد بدانید که این روز در ایالات متحده روز تعطیلی نیست، اما طبق شنیده‌ها اکثر کارمندان آخرین جمعه نوامبر را مرخصی گرفته و خودشان را آماده خرید در جمعه سیاه می‌کنند. به طور سنتی تمامی فروشگاه‌ها این روز را از پیش از ساعت ۴ صبح آغاز به کار کرده و تا پیش از تاریکی هوا به کار خود ادامه می‌دهند.

فروشگاه‌داران و کمپانی‌ها در این روز شگفت انگیز، رقابت فوق‌العاده‌ای را با یکدیگر تجربه می‌کنند و با کاهش قیمت محصولات خود، حتی فروش چندین ماهشان را در طول یک روز تجربه می‌کنند. همین قضیه موجب شد تا نام حراج جمعه سیاه بیش از پیش در ایالات مختلف آمریکا شنیده شود و مغازه‌داران مختلف این روز را پا به پای خریداران، با تخفیف‌های فوق‌العاده عالی به شب برسانند.

اما حراج جمعه سیاه امروزه دیگر مختص فروشگاه‌های فیزیکی و نیازمند حضور مشتریان در محیط فروشگاه نمی‌شود. بسیاری از فروشگاه‌های اینترنتی بزرگ نیز مدت‌هاست پا به عرضه گذاشته و در این روز اقدام به اعمال چنین تخفیف‌های بزرگی می‌کنند که برای خریداران بسیار جذاب است. با ورود فروشگاه‌های اینترنتی از حدود ۱۰ سال پیش به جمعه سیاه ، تاریخ نوع جدیدی از فروش حراجی را به خود دید و طی این مدت نیز هر ساله شاهد هر چه بیشتر شدن وسعت این تخفیف‌های هستیم. در حال حاضر فروشگاه‌های آمازون، ای بای، علی بابا و بست بای جزو اصلی‌ترین برگزارکنندگان حراج بلک فرایدی هستند که خریداران از سراسر جهان اقدام به خرید محصولات آن‌ها در این روز می‌کنند. با توجه به تشکیل شرکت‌های خرید واسط، حتی علاقه‌مندان ایرانی نیز می‌توانند از این فروشگاه‌ها خریداری کرده و از تخفیف‌های عالی آن‌ها بهره‌مند شوند.

به عنوان مثال فروشگاه بین‌المللی اینترنتی بست بای، دوربین دی اس ال آر نیکون D۳۴۰۰ با قیمت اصلی ۹۹۹ دلار را تنها با قیمت ۴۹۹ دلار و با کاهش قیمتی ۵۰۰ دلاری به فروش می‌رساند که بی‌تردید این قضیه می‌تواند بسیاری از خریداران را به سمت خود ترغیب کند. بنابراین اگر شما هم قصد خرید یک محصول خاص گران قیمت را دارید، جمعه سیاه امسال می‌تواند بهترین زمان برای این اقدام باشد.

تکفارس آی آر

این روزها دیگر جمعه سیاه مختص به ایالات متحده نیست و فروشگاه‌های بزرگ در تمامی نقاط جهان با استقبال فوق‌العاده مشتریان خود در این روز مواجه می‌شوند. در زیر نگاهی به حراج آخرین جمعه ماه نوامبر در کشورهای بزرگ جهان خواهیم انداخت.

آمریکا

با توجه به آنچه ایالات متحده آمریکا به عنوان صاحب اصلی این حراجی شگفت انگیز شناخته می‌شود، در این روز تمامی ایالت‌ها شلوغ و خاطره انگیز است و فروشگاه‌ها اعم از آنلاین و فیزیکی همگی وقت خاراندن سر هم ندارند. در واقع اگر شما یک فروشگاه در آمریکا دارید و نمی‌خواهید مطابق سایر فروشگاه‌ها در این روز تخفیف‌های گسترده‌ای را اعمال نکنید، عملا باید قید فروش اجناستان در طور برگزاری جمعه سیاه را بزنید.

در ایالات متحده، نیویورک با ۷۶ هزار فروشگاه خرده فروشی و ۹ فروشگاه زنجیره‌ای و همچنین تگزاس با بیش از ۳۰ هزار فروشگاه خرده فروشی و بیش بیشتر از ۶۰ فروشگاه زنجیره‌ای بزرگ‌ترین مراکز خرید آمریکا را در خود جای داده‌اند.

انگلستان

www.takfars.ir

بلک فرایدی هرچند در انگلستان به داغی ایالات متحده نیست، اما همچنان سالانه با استقبال بسیار خوبی از سوی خریداران مواجه می‌شود. آخرین جمعه ماه نوامبر در فروشگاه‌های بزرگ فیزیکی و آنلاین سراسر انگلستان نیز میزبان این حراجی شگفت انگیزی است. در این کشور بسیاری از مشتریان حتی شب را جلوی درب فروشگاه‌های بزرگ سر می‌کنند تا از قافله عقب نمانند و بتوانند لوازم مورد نیاز خود را با قیمتی به مراتب کم‌تر خریداری کنند.

موج برگزاری حراجی جمعه سیاه در این قسمت از کره خاکی همراه با شرکت آسدا شکل گرفت و پس از آن، بسیاری دیگر از فروشگاه‌های اینترنتی و فیزیکی نیز این روز تخفیف‌های بزرگی را به مشتریان خود ارائه می‌کنند.

فرانسه

شاید تصور کنید تمامی کشورهای توسعه یافته جهان، در اجرای بلک فرایدی پیشکسوت هستند، اما جالب است بدانید تنها دو سال پیش بود که این حراجی به فرانسه آمد و صاحبان فروشگاه‌های بزرگ را به استفاده از این سنت آمریکایی مجاب کرد. در حال حاضر این روز در فرانسه ” Vendredi noir” نامیده می‌شود.

روسیه

روسیه نیز یکی دیگر از کشورهای اروپایی است که طی سال‌های اخیر حراج‌های شگفت انگیز جمعه سیاه به آن ورود پیدا کرده است ولیکن با توجه تفاوت تقویم، آن‌ها جمعه سیاه را یک روز پس از سایر کشورها آغاز می‌کنند.

بر اساس شواهد و یافته‌ها می‌توان گفت که مردم روسیه در ابتدای کار، چندان هم با بلک فرایدی رابطه نزدیکی نداشتند. اما رفته رفته از سال ۲۰۱۰ به این طرف است که فروشگاه‌های مختلفی به ویژه فروشندگان لوازم الکتریکی استقبال خریداران بیش از پیش شده است.

در حال حاضر بیش از ۹۰ درصد فروشگاه های لوازم در روسیه این روز را با تخفیف‌های ایده‌آلی سپری می‌کنند. از مهم‌ترین آن‌ها می‌توان به Promokodabra، Philips، Otto، Ozon.ru و همچنین Wikimar اشاره کرد.

چین

در این کشور آسیای شرقی چیزی به اسم بلک فرایدی یا همان جمعه سیاه وجود ندارد. در واقع همواره یازدهمین روز از یازدهمین ماه سال به جهت قرار گیری چند عدد ۱ کنار یکدیگر، چینی‌ها این روز را «روز مجردها» نام گذاری کرده‌اند و آن را در کنار یکدیگر جشن می‌گیرند. با توجه به اینکه بسیاری از فروشگاه‌های اینترنتی و فیزیکی چینی نیز این روز را با تخفیف‌های بسیار خوبی به کام مشتریانشان شیرین می‌کنند، عملا خارجی‌ها از آن به عنوان بلک فرایدی چینی یاد می‌کنند.

تک فارس

محصولات معتبر
محصولات معتبر