image, آموزش حرفه ای تهیه خمیر گریل پیتزا در خانه

۱٫ در ظرفی، مایه خمیرترش وحدود ۲۰۰ میلی‌لیتر آب ولرم بریزید و هم بزنید تا کاملاً با یکدیگر مخلوط شوند سپس روی ظرف را بپوشانید تا مایه خمیرترش به‌مدت ۵ دقیقه به عمل بیاید. پس از این مدت، روغن زیتون و نمک را به آن اضافه و مخلوط کنید. آرد را به‌تدریج به آن بیافزایید و با دست ورز دهید تا خمیر نرم و یکدستی حاصل شود. دمای آب ولرم باید حدود ۵۰ تا ۶۰ درجه سانتی‌گراد و در حدی باشد که دست‌تان را نسوزاند و بتوانید به راحتی دست را در آن فرو کنید. مقدار آب به چسبندگی آرد بستگی دارد. به همین علت، آب را به تدریج اضافه کنید و اگر خمیر شکل نگرفت به تدریج آب بیشتری اضافه شود. اگر آب را یک‌باره اضافه کنید، خمیر چسبناک می‌شود و ناچار هستید آرد زیادی به آن بیافزایید. در این صورت توازن به هم خورده و خمیر به خوبی ور نمی‌آید.

۲٫ روی سطح کار کمی آرد بپاشید و خمیر را ۱۰ دقیقه در آن ورز دهید تا نرم و یکدست شود سپس آن را به ۸ قسمت مساوی تقسیم کرده و به‌صورت گرد چانه‌گیری کنید و زمانی که خمیری نرم، کش‌دار و لطیف به رنگ روشن به دست آمد، با فاصله از یکدیگر در سینی فر چرب‌شده بچینید. برای ورز دادن خمیر آن‌را با دودست فشار دهید سپس دوطرف آن‌را جمع کرده و مجددا این کار را تکرار کنید. هر زمان خمیر چسبناک شد کمی آرد روی سطح کار بپاشید.

۳٫ با قلم‌موی مخصوص آشپزی، روی چانه‌های خمیر را با کمی روغن مایع چرب کنید و با سلفون یا دستمال مرطوب روی خمیر را بپوشانید تا حجم آن دو برابر شود. پس از اینکه حجم خمیر دوبرابر شد، آن را مجدداً ورز دهید و روی سطح آرد پاشی‌شده به‌شکل و اندازه دلخواه، باز کنید.

نکته

چنانچه می‌خواهید خمیر را برای روز بعد آماده کنید، آن را در مرحله چانه‌گیری داخل یخچال قرار دهید و روز بعد آن را از یخچال خارج کنید و یک ساعت در دمای محیط استراحت دهید تا حجم آن دو برابر شود.

پخت خمیر گریل پیتزا

برای پخت پیتزا به روش گریل کردن، صفحه گریل یا کباب‌پز مجهز به توری گریل را با بالاترین درجه خود گرم کنید تا کاملاً داغ شود سپس حرارت را ملایم کنید و خمیر آماده‌شده را روی صفحه داغ‌شده گریل یا توری، روی کباب‌پز قرار دهید و ۲ تا ۳ دقیقه بپزید سپس خمیر را به‌کمک کفگیر پشت و رو کنید و مخلفات را روی آن ریخته و چند دقیقه دیگر روی حرارت بپزید تا مغز خمیر پخته و پنیر ذوب شود سپس روی تخته کار قرار داده و به‌اندازه دلخواه برش بزنید.

مایه خمیر ترش ۱ قاشق چای خوری

روغن زیتون ۳۰ میلی لیتر

نمک ۲ قاشق چای خوری

آرد نان فانتزی ۴۰۰ گرم

روغن مایع به مقدار لازم


همچنین بخوانید: باز نشر : تک فارس
در صورتی که شما نسبت به محتوای این پست، حق کپی رایت دارید اطلاع دهید