image, چطور در پاییز و زمستان از آنفلوآنزا در امان باشید

▪ پرهیز از ورود به اماکن عمومی و پر ازدحام تا حد امکان

▪ پوشاندن سر بعد از استحمام همچنین در هوای سرد

▪ پرهیز از قرار گرفتن در معرض باد

▪ پرهیز از استشمام بوهای گرم و تند مانند انواع عطرها و ادکلن‌های گرم

▪ در صورت تماس با بیماران مسیر تهویه هوای اتاق از سمت بیمار به سمت افراد سالم نباشد.

▪ کم کردن خوردن غذا و نوشیدنی‌ها

▪ پرهیز از گرسنگی و تشنگی

▪ پرهیز از مصرف آب سرد

▪ کاهش مصرف گوشت و در صورت لزوم استفاده از گوشت‌های سریع‌الهضم مانند بره، بزغاله و پرندگان به جای گوشت‌های دیرهضم مانند گاو و گوساله

▪ کاهش مصرف چربی‌ها

▪ پرهیز از مصرف انواع شیرینی‌های چرب و غلیظ

▪ کاهش مصرف غذاها و میوه‌هایی که رطوبت را در بدن افزایش داده و سریع فاسد می‌شوند مانند ماهی، شیر، ماست، خیار، هندوانه، خربزه و کدو

▪ پرهیز از مصرف سبزیجات تند شامل سیر، پیاز و پیازچه، ترب، تره و شاهی

▪ پرهیز از مصرف سرخ‌کردنی‌ها

▪ پرهیز از مصرف مواد غذایی دارای ادویه‌جات تند و گرم مانند سوسیس، کالباس، پیتزا و انواع سس‌ها یا به‌کار بردن زیاد این ادویه‌جات در پخت و پز

▪ مصرف میوه‌های خوشبو مانند انار، سیب، به، زالزالک و گلابی

▪ مصرف شربت‌های ترش‌طعم تهیه شده از آب انار میخوش، لیموترش، ریباس، سیب ترش و مصرف سکنجبین

▪ استفاده از انواع ترشی‌ها در غذا مانند سرکه، آب غوره، آب لیمو، آب انار ترش، رب انار، زرشک و سماق

▪ مصرف ترشی‌های تهیه شده از سرکه طبیعی همراه غذا مانند ترشی کبر، ترشی سیر و ترشی پیاز

(توجه داشته باشید رعایت موارد ۱۷، ۱۸ و ۱۹ مربوط به زمان پیشگیری است نه ابتلا به بیماری است و باید دانست که در حد اندک خورده شود و در مصرف ترشی‌ها نباید زیاده‌روی کرد.)

▪ قرار دادن گلسرخ، بنفشه، نیلوفر (از گل خشک هم می‌توان استفاده کرد)، سیب، به و کدو در فضای تنفسی و بوئیدن آن‌ها

▪ ضدعفونی هوای تنفسی با دود دادن کندر، گلسرخ و برگ مورد همراه با اسپند

▪ ایجاد لینت مزاج به‌ویژه در کسانی که یبوست دارند با مصرف مواد غذایی ملین مانند تمرهندی

▪ کاهش آمیزش ج.ن.س.ی، ورزش‌های سنگین و حرفه‌ای و حمام بخار یا سونای طولانی مدت

▪ دوری از خشم، غضب، غم و اندوه

▪ پرهیز از ترس بی مورد از ابتلاء به بیماری


همچنین بخوانید: