image, معرفی خوراکی های مفید برای ماه دوم خانم های باردار

ماه دوم، از هفته ۵ بارداری آغاز می شود. تعداد زیادی از بانوان ماه اول را بدون اینکه از بارداری خود مطلع باشد می گذرانند.

در ماه دوم بارداری، ممکن است بیماری صبحگاهی رنج ببرید و این حالت همراه با استفراغ باشد با این حال، شما باید رژیم غذایی سالم و خوب داشته باشید. این ماه درست زمانی است که لوله عصبی جنین تشکیل و مغز، نخاع و اعصاب او رشد می کند. علاوه بر این، سیستم عمومی، قلب و گردش خون رشد می کند از این رو، رژیم غذایی این ماه بسیار مهم است.

ماه دوم ماه تشکیل قلب جنین و شروع ضربان قلب وی است پس با توجه به رشد وی در این روزها باید تغذیه و خورد و خوراک مادر نیز تنظیم شود برای ماه ۲ بارداری رژیم غذایی مفید و مناسبی در این بخش آورده ایم که در رشد و نمو جنین در شکم مادر تاثیر بسزایی خواهد گذاشت .

مواد مغذی حیاتی که در ماه ۲ بارداری باید در رژیم غذایی خود قرار دهید:

▪اسید فولیک:

اسید فولیک یا فولات می بایست در ماه های اول مصرف شود، که موجب رشد سریع و سالم لوله عصبی جنین می شود. اگر مکمل اسید فولیک را مصرف نکنید کودک شما را خطر ابتلا به نقایص لوله عصبی و زایمان زودرس تهدید می کند.

▪اسیدفولیک در مواد غذایی مانند:

اسفناج

غلات غنی شده

بروکلی

آرتیشو

مارچوبه

کلم بروکسل

گل کلم

شلغم

چغندر

مرکبات (پرتقال، نارنگی)

آووکادو

حبوبات (لوبیاها، نخود، عدس، نخودفرنگی)

کیوی

کاهو

مغزها (گردو، بادام، فندق)

دانه آفتابگردان

⇐ شما میبایست ۴۰۰ میکروگرم از این ویتامین را هر روز در طول ماه دوم بارداری مصرف کنید.

▪ آهن:

اگر شما به اندازه کافی آهن از مواد غذایی دریافت نکنید، شما دچار احساس خستگی و کم خونی خواهید شد. شما نیاز به مصرف ۲۷ میلی گرم آهن در هر روز دارید. مواد غذایی حاوی آهن، به تنهایی آهن مورد نیاز شما در دوران بارداری را تامین نمی کند. از این رو، شما همچنین باید مکمل آهن نیز مصرف کنید.

▪ کلسیم:

در ماه دوم بارداری، استخوان های کودک شما شروع به رشد می کند.از این رو نیاز به کلسیم دارد. شما باید ۱۰۰۰ میلی گرم کلسیم در هر روز مصرف کنید. شما به راحتی می توانید کلسیم از طریق منابع غذایی مانند لبنیات و سبزیجات برگ سبز دریافت کنید. اگر شما کلسیم در رژیم غذایی خود اضافه نکنید، بدن شما کلسیم مورد نیاز جنین را از استخوان ها و دندان های شما میگیرد. دندانها و استخوانهایتان دچار ضعف و شکننده می شوند.

▪ پروتئین:

در حالی که بیشتر زنان فکر می کنند نیاز پروتئین در طول سه ماهه دوم و سوم است، اما این درست نیست. شما باید دوز مصرف پروتئین را در تمام دوران بارداری بیشتر کنید. پروتئین برای جریان خون مناسب کودک شما و نیز تسهیل رشد عضلات او ضروری است.

▪ منابع خوب پروتئین:

پنیر کم چرب

ماهی

سینه مرغ یا بوقلمون بدون استخوان

تخم مرغ

ماست یونانی کم چرب

آجیل ها

عدس

حبوبات

دانه های سویا

با این حال، مطمئن شوید که ماهی دارای مقدار جیوه پایین است.

در ماه دوم بارداری برخی مواد غذایی را نباید میل کنند و از مصرف آن ها پرهیز کنند تا دچار سقط جنین نشوند بانوانی که تجربه سقط داشته اند بیشتر باید به خورد و خوراک خود اهمیت بدهنداستفاده از پنیر نرم ،جگر ،الکل ،تخم مرغ خام ،ماهی و گوشت پرندگان خام در این ماه ممنوع می باشد .

▪پنیر نرم

پنیرهای نرم شما را در معرض خطر عفونت قرار می دهد.

▪جگر

از آنجایی که در دوران بارداری نیاز به مصرف مواد غذایی حاوی آهن برای شما ضروری است ممکن است سراغ جگر که منبع عالی از آهن است بروید اما باید در این ماه از مصرف جگر اجتناب کنید. این ماده غذایی حاوی رتینول است که موجب سقط جنین می شود.

▪ شیر غیر پاستوریزه

اگر شیر پاستوریزه نیست، آن را مصرف نکنید. چون شیر حاوی میکروارگانیسم های پاتوژن است که سلامت شما را در معرض خطر قرار می دهد. همچنین، شیر غیر پاستوریزه ممکن است حاوی باکتری سالمونلا و دیگر باکتری های خطرناک باشد.

▪ الکل

مصرف الکل در دوران بارداری خطرناک است، به عنوان مثال می تواند به نقص هنگام تولد منجر شود بهتر است کاملا از آن دوری کنید.

▪ تخم مرغ خام

تخم مرغ خام یا نیمه پخته در طول ماه دوم بارداری، خطر عفونت سالمونلا را دارد. این باکتری برای شما و فرزندتان خطرناک است.

▪ گوشت های فرآوری شده

اجتناب از تمام انواع گوشت فرآوری شده، مانند سوسیس و کالباس. هر نوع گوشتی که می خورید باید به خوبی پخته شده باشد تا باکتری ها و دیگر میکروارگانیسم های مضر آن کشته شده باشد.

▪ ماهی خام

اگر شما هوس ماهی کرده اید؛ باید پخته شده و ماهی باشد با سطح جیوه پایین.

▪ گوشت پرندگان خام و نیم پز

گوشت پرندگان میبایست کاملا پخته شود؛آب گوشت خام موجب تکثیر باکتری شده و شما را در معرض عفونت قرار میدهد و سلامتی جنین را به خطر می اندازد.

▪ مایع کیک

تعدادی زیادی از خانم ها علاقه دارند قبل اینکه مایع کیک داخل فر بگذارند از مایع کیک میچشند برای خانم های باردار این کار ممنوع است مایع کیک به دلیل داشتن تخم مرغ خطر ابتلا عفونت سالمونلا را دارد.

▪معرفی خوراکی های مفید برای ماه اول خانم های باردار

▪معرفی خوراکی های مفید برای ماه دوم خانم های باردار

▪معرفی خوراکی های مفید برای ماه سوم خانم های باردار

▪معرفی خوراکی های مفید برای ماه چهارم خانم های باردار

▪معرفی خوراکی های مفید برای ماه پنجم خانم های باردار

▪معرفی خوراکی های مفید برای ماه ششم خانم های باردار

▪معرفی خوراکی های مفید برای ماه هفتم خانم های باردار

▪معرفی خوراکی های مفید برای ماه هشتم خانم های باردار

▪معرفی خوراکی های مفید برای ماه نهم خانم های باردار


همچنین بخوانید: