image, طرز پخت غذاهای مناسب افطار در ماه مبارک رمضان

مواد لازم برای تهیه سوپ جو قرمز

آب مرغ ۷- ۸ پیمانه

جو پرک ۳/۴ پیمانه

هویج ۳ عدد

پیاز ۲ عدد

جعفری خشک ۱ ق غذاخوری

آرد ۲ ق غذاخوری

آبلیمو ۲ ق غذاخوری

رب گوجه فرنگی ۱-۵ ق غذاخوری

ادویه کاری و پودر سیر نصف ق چای خوری

نمک و فلفل سیاه به میزان لازم

▪ طرز تهیه سوپ جو قرمز رستورانی

برای تهیه سوپ جو قرمز اول از همه باید آب مرغ تهیه کنید. برای تهیه آب مرغ ، استخوان های مرغ را با ۱ عدد پیاز، ۱ عدد هویج، زعفران (دل خواه) سیر، نمک و زردچوبه با حدود ۲-۵ لیتر آب بپزید.

وقتی استخوان ها حسابی پختند، آب مرغ را از صافی رد کنید و کنار بگذارید.

در مرحله بعدی باید هویج و پیاز باقی مانده را ریز خرد یا رنده کنید. حالا هویج و پیاز را با آب مرغ و جو پرک روی حرارت بگذارید تا شروع به جوشیدن کند.

وقتی جوشید زیر آن را کم کرده و در قابلمه را بگذارید.

حالا باید حدود ۳۰ دقیقه صبر کنید تا سبزیجات و جو پخته شوند.

سوپ جو به خاطر وجود جو در آن لعاب دار هست، اما برای غلظت و لعاب بیشتر می توانید ۱ ق غذاخوری آرد را در یک لیوان آب سرد حل کرده و به سوپ بیافزایید

حالا باید جعفری خشک و ادویه جات را نیز به سوپ اضافه کنید.

باز هم صبر کنید تا سوپ تان خوب بجوشد و آرد ان هم پخته شود.

در اخرین مرحله باید رب گوجه فرنگی و آبلیمو را به سوپ بیافزایید. حالا صبر کنید تا سوپ جا بیفتد و غلیظ شود.

اکنون سوپ رستورانی یا سوپ جوی شما اماده است و می توانید از طعم آن لذت ببرید.

مواد لازم برای تهیه سوپ شیر

قارچ ۲۵۰ گرم

پیاز ۱ عدد

سیر ۲ حبه

هویج ۱ عدد

آرد ۱ قاشق غذاخوری

شیر ۴ لیوان

خامه صبحانه ۱ پاکت

عصاره مرغ ۲ عدد

کره ۲۵ گرم

▪ طرز تهیه سوپ شیر

قارچ را ریز خرد کرده با کره تفت می دهیم بعد پیاز و سیر رنده شده را اضافه کرده، کمی تفت می دهیم. کمی فلفل سفید اضافه می کنیم و بعد هویج رنده شده و بعد آرد را کمی که تفت دادیم شیر را با یک لیوان آب مخلوط کرده و عصاره مرغ را در آن حل می کنیم و به مواد اضافه می کنیم.

کمی که غلیظ شد، حرارت را خاموش کرده خامه را با مقداری از سوپ رقیق و هم دما می کنیم و به سوپ اضافه می کنیم. سوپ آماده شده را در ظرف مناسب کشیده و با کمی جعفری خرد شده تزئین می کنیم.

مواد لازم برای تهیه سوپ قارچ

۵۰۰ گرم قارچ تازه

نصف لیوان تره فرنگی خرد شده

۲ عدد پیاز

یک لیوان شیر کم چرب کاله

۳۰۰ گرم خامه کاله

۱۰۰ گرم کره

۲ قاشق غذاخوری آرد

۳ لیوان آب

نمک و فلفل به میزان لازم

▪ طرز تهیه سوپ قارچ

در ابتدا تمامی مواد را با چاقو طبق سلیقه خودتان خرد کنید تا ظاهر سوپ باب میل تان باشد. شیوه خرد کردن سبزیجات تاثیر زیادی بر زیبایی سوپ دارد؛ به شما پیشنهاد می دهیم که تمام سبزیجات به غیر از قارچ را نگینی و ریز خرد کرده و قارچ را ورقه ورقه خرد کنید.

داخل یک قابلمه پیاز خرد شده را با کره تفت دهید.

وقتی که پیاز کمی سرخ و حالت طلایی گرفت، هویج و تره فرنگی را اضافه کرده و به مدت ۵ تا ۱۰ دقیقه همه مواد را با هم تفت دهید سپس قارچ ها را اضافه کنید و دوباره به همان میزان تفت دهید. در همین مرحله مقداری که مایل هستید، نمک و فلفل به سوپ اضافه کنید.

آرد را در یک لیوان آب ولرم حل کرده تا از گلوله گلوله شدن آن جلوگیری کنید.

در ادامه ۳ لیوان آب و مخلوط آرد و آب را به مواد در حال تفت اضافه کرده و شعله را زیاد کنید.

خامه را با یک لیوان شیر ولرم حل کرده و منتظر بمانید تا مواد جوش بخورند سپس به مواد در حال پخت اضافه کنید. بعد از گذشت ۵ دقیقه حرارت را کم کنید و ۱۵ دقیقه منتظر بمانید تا سوپ کاملا جا بیفتد.

مواد لازم برای تهیه فرنی

نشاسته ۱ پیمانه

آب سرد ۱ پیمانه

شیر ۴ پیمانه

شکر یک و نیم پیمانه

گلاب نصف پیمانه مغز هل کوبیده ۱ قاشق مرباخوری

▪ طرز تهیه قرنی

▪ نشاسته را با یک پیمانه آب مخلوط و حل کنید یا اینکه نشاسته را در یک پارچه مَلمَل یا تنظیف بریزید و داخل یک پیمانه آب قرار دهید.

▪ سپس شیره آن را بگیرید تا اگر مواد خارجی در نشاسته باشد به این صورت گرفته شود.

▪ نشاسته حل شده را با دو پیمانه شیر مخلوط کنید و روی آتش ملایم بگذارید و با قاشق چوبی آن را هم بزنید تا گلوله نشود.

▪ بقیه شیر را به تدریج با نشاسته مخلوط کنید و مرتب هم بزنید.

▪ سپس شکر، گلاب و مغز هل کوبیده یا وانیل را به آن بیفزایید و هم بزنید.

▪ وقتی خوب غلیظ شد، آن را امتحان کنید یعنی با کفگیر روی آن خطی بکشید؛ اگر جای کفگیر به جا ماند، فرنی آماده است.

▪ سپس آن را در ظرف های یک نفره یا در یک ظرف بزرگ بریزید و روی آن را با خلال پسته تزیین کنید.

مواد لازم جهت تهیه مهلبیه با پودر پسته

شیر ۱ لیتر

نشاسته ۲ قاشق غذا خوری

آرد ۲ قاشق غذا خوری

پودر پسته ۳ قاشق غذا خوری

شکر ۶-۸ قاشق غذا خوری

وانیل ۱/۲ قاشق چای خوری

▪ طرز تهیه مهلبیه با پودر پسته :

دسر مهلبیه که در این بخش برای شما قرار داده ایم یک دسر عربی می باشد.

یک چهارم از شیر را در ظرفی ریخته و با آرد ذرت خوب مخلوط کنید.

بقیه شیر را به همراه شکر به محلول شیر و آرد اضافه کرده و هم بزنید.

ظرف را روی حرارت ملایم قرار داده و مواد را هم بزنید تا کمی بجوشد و غلیظ شود غلظت آن باید شبیه فرنی باشد.

در آخر گلاب را به مواد اضافه کرده و سپس در ظرف های کوچک ریخته و روی آن ها را با خلال پسته تزئین کنید.

ظرف های مهلبیه را در یخچال بگذارید تا خنک شود.

مواد لازم برای تهیه خاگینه تبریزی

۵ قاشق غذا خوری ماست

۵ قاشق غذا خوری آرد

نصف قاشق چایی خوری پودر گل محمدی

۱ لیوان شکر

پودر هل به میزان لازم

نصف قاشق غذا خوری پودر دارچین

۵ عدد تخم مرغ

یک چهارم قاشق چایی خوری زعفران آب کرده

دو لیوان آب

مغز گردو به میزان لازم

روغن به میزان لازم

▪ طرز تهیه خاگینه تبریزی

برای تهیه خاگینه تبریزی ابتدا باید درون یک قابلمه ی مناسب شکر و آب را با هم مخلوط کنید و قابلمه را روی حرارت گاز قرار دهید تا شکر کاملا در آب حل شود و شربت آن قوام بیاید.

بعد از اینکه شربت خاگینه قوام آمد زعفران را به آن اضافه کنید.

تخم مرغها را درون یک ظرف مناسب بشکنید و آن ها را با چنگال خوب به هم بزنید.

بعد از اینکه تخم مرغ ها را کاملا هم زدید آرد و ماست را به همراه پودر هل، پودر گل محمدی، پودر دارچین و مغز گردو خرد شده به آن ها اضافه کنید وآن ها را خوب به هم بزنید تا مخلوطتان کاملا یک دست شود.

مقداری روغن درون یک تابه بریزید تا داغ شود سپس مایه خاگینه را درون تابه بریزید.

بعد از اینکه یک طرف آن به خوبی سرخ شد آن را به پشت برگردانید تا روی دیگر آن نیز کاملا سرخ شود. می توانید مایه خاگینه را به صورت قاشق قاشق و کم کم مانند کوکو یا کتلت در روغن سرخ کنید. بعد از این که خاگینه به طور کامل سرخ شد آن را در درون صافی بریزید تا روغن اضافی آن کاملا گرفته شود.

بعد از اتمام این مراحل خاگینه ای که پخته اید را برای چند دقیقه درون شربت قرار دهید سپس آن را دوباره درون صافی بگذارید تا شربت اضافی آن خارج شود. می توانید این نوع خاگینه را با شیره انگور نیز طبخ کنید.

بعد از اینکه خاگینه آماده شد آن را به ظرف سروتان انتقال دهید و با مقداری دارچین، مغز گردو خرد شده، پودر گل محمدی و … آن را تزیین کنید.

مواد لازم جهت تهیه سوپ خامه ای ذرت شیرین

▪ روغن نباتی : ۱ قاشق غذاخوری

▪ سیر له شده : ۳ حبه

▪ ریشه زنجبیل تازه رنده شده : ۱ قاشق چای خوری

▪ عصاره مرغ : ۷۰۰ میلی لیتر

▪ کنسرو ذرت شیرین خامه ای : ۳۷۵ گرم

▪ سس ماهی تایلندی : ۱ قاشق غذاخوری

▪ گوشت کنسرو میگو آبکش شده : ۱۷۵ گرم

▪ تخم مرغ : ۱ عدد

▪ نمک : به میزان لازم

▪ فلفل : به میزان لازم

▪ شوید تازه خرد شده جهت تزیین : مقداری

▪ فلفل قرمز جهت تزیین : مقداری

طرز تهیه سوپ خامه ای ذرت شیرین :

▪ روغن را داخل قابلمه بزرگی حرارت داده ، سیر را اضافه نموده و یک دقیقه هم بزنید .

▪ زنجبیل را به قابلمه اضافه نموده ، عصاره مرغ و ذرت شیرین خامه ای را افزوده و به جوش آورید .

▪ سس ماهی ، گوشت میگو ، نمک و فلفل را اضافه نمایید . اجازه دهید سوپ به جوش بیاید .

▪ تخم مرغ را بزنید و کم کم به سوپ اضافه نمایید ، به طوری که به صورت رشته های بلند در بیاید . اجازه دهید مواد حدود ۳۰ دقیقه به آرامی بجوشند

▪ سوپ خامه ای ذرت شیرین را با ملاقه داخل کاسه های سوپ خوری ریخته و با گشنیز روی آن را تزیین نمایید ، فلفل را روی آن بپاشید و گرم سرو نمایید .

مواد لازم برای تهیه شله زرد

برنج یک لیوان

شکر دو و نیم لیوان

زعفران ساییده یک قاشق چای خوری

کره ۲۵ گرم

آب ۸ لیوان

خلال بادام یک لیوان

خلال پسته و دارچین برای تزئین

با این مقدار مواد لازم حدود ده کاسه ماست خوری شله زرد خواهیم داشت.

▪ طرز تهیه شله زرد

یک لیوان برنج را شسته، با ۸ لیوان آب، بدون نمک، به مدت یک شب خیس می کنیم. بعد آب و برنج را روی شعله گذاشته، جوش می آوریم. سپس برای دو ساعت با شعله کم می کنیم و چندین بار آن را هم می زنیم تا برنج کاملاً له شود و لعاب بیندازد و مغز برنج پخته شود.

یک قاشق چای خوری زعفران را با یک چهارم لیوان آب، ده دقیقه روی کتری در حال جوش گذاشته تا دم بکشد.

زعفران دم کشیده، گلاب و شکر را به برنج پخته شده اضافه کرده، هم می زنیم تا ده الی پانزده دقیقه دیگر با شعله کم دم بکشد و جا بیفتد.شعله را خاموش می کنیم و کره را اضافه کرده، هم می زنیم. اگر شله زرد سفت باشد، می توان به آن گلاب یا آب اضافه کرد.برای تشخیص میزان سفتی شله زرد می توان کمی از آن را در یخچال گذاشت تا مشخص شود بعد از سرد شدن چقدر سفت می شود. بعد از کمی سرد شدن، خلال بادام به آن اضافه کرده، هم می زنیم و در ظرف پذیرایی می کشیم با دارچین یا خلال پسته و بادام می توان شله زرد را تزئین کرد.

مواد لازم برای تهیه حلوا

آرد ((ترجیحا قنادی)) ۴پیمانه

شکر ۳ونیم پیمانه

آب ۳ونیم پیمانه

کره ۲۵۰گرم

روغن مایع ۱/۲پیمانه

گلاب ۱/۲پیمانه

زعفران آب کرده غلیظ ۳ ق غ

هل ۱ ق چ

▪ طرز تهیه حلوا

ابتدا شربت حلوا رو درست میکنیم.آب و شکر رو روی حرارت بذارید تا بجوشه و شکر کاملا حل بشه.بعد از حرارت بردارید و بذارید کنار تا خنک شه.

آرد رو الک کنید و تفت بدید تا بوی خامی اش از بین بره و رنگش کمی تیره شه و بوی خوب آرد بلند شه بعد شعله رو خاموش کنید و اجازه بدید آرد هم کاملا خنک بشه.

کره و روغن رو در تابه بریزید و روی حرارت ملایم بذارید تا گرم شه سپس آرد خنک رو روش الک کنید و هم بزنید تا یکدست بشه،حواستون باشه شعله زیاد نباشه چون میسوزه و حلوا رو تلخ میکنه.آرد و روغن رو تا جایی تفت بدید که رنگش باب میل تون بشه.وقتی به رنگ دلخواه رسید از روی حرارت بردارید و شهد رو طی سه مرحله بهش اضافه کنید،در مرحله آخر گلاب و زعفرون و هل رو هم اضافه کنید و هم بزنید وقتی مواد یکدست شد مجددا روی حرارت بذارید و هم بزنید تا حلوا خودشو بگیره و منسجم بشه،دو طرف تابه رو بگیرید و تابه رو تکون بدید تا حلوا یکجا جمع شه اینکار باعث میشه حلوا خوب جا بیفته.وقتی حلوا بسته شد و از تابه جدا شد آماده اس:))اگر میخواهید با قیف و ماسوره دیزاین کنید بذارید حلوا کمی از داغی بیفته و سپس توی قیف بریزید و تزیین کنید.

با این مقدار مواد شما دو دیس بزرگ حلوا خواهید داشت.

مواد لازم برای گوشفیل

تخم مرغ : ۱عدد

شیر : نصف فنجان

شربت : ۲ قاشق غذاخوری

بیکینگ پودر : ۱ قاشق مرباخوری

ماست : ۱ قاشق غذاخوری

روغن جامد یا کره : ۲ قاشق غذا خوری

آرد : به میزان لازم تا خمیر به دست نچسبد

هل، وانیل، گلاب : به میزان لازم

▪ طرز تهیه شربت گوشفیل

دو لیوان شکر را در یک لیوان آب حل کرده به همراه کمی وانیل، هل، زعفران ( در صورت تمایل ) و گلاب بگذارید روی شعله تا به جوش آید و آنقدر بجوشد تا قوام یابد سپس شربت به دست آمده را کنار بگذارید تا خوب سرد شود.

▪ طرز تهیه خمیر و پخت گوشفیل

تخم مرغ، شیر و روغن را با هم مخلوط کنید، سپس ماست و دو قاشق شربت و بیکینگ پودر را اضافه کنید و در آخر به آرامی آرد را اضافه کنید و خوب به هم بزنید و با دست ورز دهید .

زمانی که خمیردیگر به دست نچسبید آرد کافیست.

یک تا دو ساعت خمیر را کنار بگذارید سپس با وردنه آن را صاف کرده و لوزی لوزی ببرید که می توانید وسط لوزیها را نیز جمع کنید یا همین طور ساده در ظرف گودی که روغن مایع در آن ریخته و خوب داغ شده است بیندازید.

وقتی طلایی شد با کفگیر آن را خارج کرده و در صافی بیندازید تا خوب روغن آن گرفته شود.

سپس در شربت سرد بیندازید و باز درصافی دیگری انداخته تا شیره های اضافی آن نیز گرفته شود. می توانید خمیر را نیز با قالبهای ستاره ای یا گل نیز شکل دهید.


همچنین بخوانید