image, دستور پخت دلمه بادمجان و سس مخصوص سرآشپز

برای تهیه دلمه ابتدا مواد میانی را آماده می‌کنیم: برنج را با مقداری نمک داخل آبی که به‌جوش‌آمده ریخته و حدود ۱۰دقیقه زمان دهید تا کمی نرم شود، سپس آن را آبکش کنید. لپه را نیز کامل بپزید. پیازها را خردکرده و در ظرفی جداگانه داخل روغن با کمی زردچوبه تفت دهید. سپس گوشت را اضافه‌کرده، کمی که تفت خورد، رب، نمک و فلفل را اضافه کنید و بعد از یکی، دو دقیقه از روی حرارت بردارید. مایه گوشت را به برنج و لپه اضافه‌کرده و با سبزی‌ها کاملا مخلوط کنید. اکنون مواد میانی آماده است.

حالا سر بادمجان‌ها، فلفل‌ها و گوجه‌ها را با چاقو بریده، سپس با دقت داخل آن‌ها را خالی کنید. سرشان را نیز به‌عنوان درپوش نگه‌دارید.

داخل بادمجان‌ها، فلفل‌ها و گوجه‌ها را به‌طوری‌که حدود یک بندانگشت از سرشان خالی بماند، با مواد میانی پر کنید.

▪ طرز تهیه سس دلمه بادمجان

۴ قاشق رب گوجه را در مقداری روغن تفت‌داده و به آن نمک، فلفل و آب‌ لیمو را اضافه‌کرده، سپس ۲لیوان آب را اضافه کنید. اکنون سس آماده است. گوجه‌ها، بادمجان‌ها و فلفل‌ها را با دقت داخل سس بچینید و اجازه دهید روی حرارت کم بپزد تا جا بیفتد.

▪ مواد لازم برای دلمه بادمجان

بادمجان دلمه: ۳عدد

فلفل دلمه: ۳عدد

گوجه سفت: ۴عدد

مواد میانی:

برنج: ۱پیمانه

لپه: ۴قاشق غذاخوری

سبزی دلمه: ۱کاسه سوپ‌خوری

پیاز: ۱عدد

گوشت چرخ‌کرده: ۲۰۰گرم

رب گوجه: ۲قاشق غذاخوری

آب‌لیمو: کمی

نمک و فلفل: به مقدار لازم

سس دلمه:

رب گوجه: ۴قاشق غذاخوری

آب‌لیمو: ۲قاشق غذاخوری

روغن: ۲قاشق غذاخوری

آب جوش: ۲لیوان

نمک و فلفل: به میزان لازم


همچنین بخوانید: