بدن افراد به ترشی جات، شیرینی جات و چربی ها نیازمند است اما باید به اندازه کافی مصرف شود و استفاده از این مواد غذایی با توجه به طبع و مزاج افراد و در کنار مصلح آن توصیه می شود.

▪استفاده از غذاهای شور شامل ترشی ها و کنسروها، باعث افزایش فشار خون، پوکی استخوان و سکته های قلبی شده و در افراد در معرض بیماری ها مانند اشخاص مسن و چاق با افراط در خوردن ترشیجات و غذاهای شور سبب پوکی استخوان، تنبلی کلیه ها، ورم پاها و بیماری های تنفسی می شود.

▪استفاده از نمک دریا به دلیل اینکه حاوی پتاسیم است فشارخون ایجاد نمی کند و استفاده از مقدار کمی نمک قبل از غذا سبب ضدعفونی کردن دهان و تحریک اشتها و پس از آن سبب ضدعفونی شدن غذا و هضم آن می شود.

▪استفاده از برخی ترشی جات مثل رب انار ترش، تمبر هندی و آلوچه برای کلیه ها و کبد بسیار مفید بوده و سبب پاکسازی و سم زدایی کلیه و کبد از رسوب آن می شود.

استفاده به اندازه از برخی ترشیجات سبب سم زدایی بدن و لاغری می شود.

▪استفاده از برخی ترشیجات طبیعی مانند لیمو ترش تازه، چای ترش، سرکه با عسل، سرکه انگبین و غیره سبب چربی سوزی شده اما زیاده روی در استفاده از برخی مانند لیموترش به دلیل وجود مقادیر بالای اسید سیتریک سبب ایجاد مشکلات گوارشی می شود.

▪افرادی که زیاد تعریق می کنند، مقادیر زیادی آب و نمک بدن خود را از دست می دهند و به همین دلیل استفاده از آب در این افراد، سبب اسپاسم عضلات شده که توصیه می شود به همراه مقدار کمی نمک مصرف کنند.

▪همچنین در افراد مبتلا به اسهال و استفراغ استفاده از آب و نمک توصیه می شود.

▪نمک سبب سوخت و ساز مواد غذایی در بدن، انتقال پیام های عصبی و کارکرد صحیح عضلات بوده و مصرف متعادل آن ضروری است.

▪حداکثر مصرف نمک ۵ گرم در روز است که در کشور ما ۲ تا ۳ برابر بیش از این میزان است و غذاهای کنسرو شده، چیپس، پفک و تخمه های بو داده بیشترین میزان نمک را دارند.

▪معده به شدت به غذاهای شیرین علاقمند است، استفاده از قندهای صنعتی سبب چاقی، فشارخون، چربی، پوسیدگی دندان، بزرگ شدن کلیه ها و کیست می شود، که به جای آن استفاده از توت، انجیر، کشمش و عسل توصیه می شود.


همچنین بخوانید: