image, آموزش پخت غذای شمالی باقلا قاتق

پس از خیس کردن لوبیا پوست لوبیا های خیس کرده را جدا می کنیم.سیر را خرد کرده (البته قبل از خرد کردن حتما پوست ان گرفته و تمیز شود)و سپس با کره ای که تهیه کردیم خوب مخلوط می کنیم.

پس از ان باقلای پوست کنده را به کره و سیر اضافه می کنیم و خوب با انها مخلوط می کنیم تا حسابی جا بیافته و زرد چوبه و شوید خشک را اضافه کرده و حسابی مخلوط میکنیم تا زمانی که جا بیافته.

در مرحله بعدی به ان اب اضافه می کنیم و مقدار اب ما حتما باید طوری باشد که کل مواد تهیه شده رو پوشش دهد و حدالامکان ۱ الی ۲ سانتی متری اب از مواد بالاتر باشد.

در نهایت رو اجاق گذاشته تا پخته شود.(البته نباید بیش از حد بپزد و باعث له شدگی شود)و نمک و فلفل را اضافه کرده و تخم مرغ های تهیه شده را به ان اضافه می کنیم و ان را روی یک ظرف می کشیم و یک عدد تخم مرغ را پخته(به صورت نیمرو پخته شود)و در وسط ظرف می گذاریم حال غذای ما اماده است.

مواد لازم

۲۵۰ گرم :لوبیای مخصوص باقلاقاتق

۲۰۰ گرم :کره

یک بوته سیر

۴-۳ عددتخم مرغ

شوید تازه : ۱۰۰ گرم

شوید خشک :یک قاشق چایخوری

زرد چوبه :به مقدار لازم

نمک و فلفل:به مقدار لازم

نکته

-این غذا جز غذاهای معروف شمال کشور ایران به حساب می اید.

در نگاه اول به نظر می رسد که عدم استفاده از گوشت در این غذا میتواند باعث کاهش میزان انرژی و کالری غذا شود ولی استفاده از تخم مرغ در این غذا این فرضیه را از بین برده است.

این غذا طبق تحقیق ها در بر دارنده ۲۷۲۸ کالری انرژی می باشد.

-لوبیا باقلا قاتق به راحتی پخته نمی شود و به علت سخت بودن جنس آن ابتدا لوبیا را از قبل خیس می کنیم (حداقل بین ۱۲ الی ۲۴ قبل از پخت)


همچنین بخوانید: